Suomi
Gamereactor
arviot
Strange Brigade

Strange Brigade

Kaoottista kioskikirjallisuutta värikuvissa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Murhaavat muumiot mullistavat maailmanjärjestyksen, kun noitakuningatar Seteki nousee haudastaan kostamaan kaikille kuolevaisille kokemansa kärsimyksen! Vain yksi ryhmä voi hänet pysäyttää - ja se on Kumma Prikaati!

Kaikkea halvasta kioskikirjallisuudesta ammentavaan Strange Brigadeen liittyvää tekstiä pitää lukea yltiödramaattisella kertojaäänellä. Männäpäivien seikkailuromaanit ja niiden erityisesti Egyptistä peräisin oleva monsterikuvasto on vahvasti läsnä Sniper Elite -sarjasta tutun Rebellionin uutukaisessa räiskinnässä. Viidakkotemppeleistä kosteisiin luolastoihin matkustava neljän hengen porukka pyrkii pysäyttämään Setekin ruudin ja rystysten avulla sotkien hieman muinaista magiaa mittelöihin.

Peliä voi toki pelata yksinkin niin kampanjan, pisteiden kerryttämiseen keskittyvän Score Attackin kuin Horde-pelimuodonkin läpi, mutta Strange Brigade on luotu ennen kaikkea porukalla pelattavaksi. Pelaajat valitsevat yhden neljästä hahmosta, joista jokaisella on omien luonteenpiirteidensä lisäksi jokin pieni erikoisominaisuus ja neljä avattavaa taikavoimaa. Taikuuden tehoissa on melkoisia eroja, ja niiden kautta hahmot erottuvat toisistaan eniten. Alussa valittavia aseita on vain muutama toisen maailmansodan kuularuiskusta pulttikivääriin ja haulikkoon, mutta kampanjan edetessä säästetyllä kullalla arsenaalia voi kasvattaa.

Valikoiman kasvaessa myös vihollistyypit monipuolistuvat ja vaikeutuvat, jolloin alun zombilaumoja maustetaan hyppivillä paholaisilla, tulta syöksevillä faaraoiden sotureilla ja jättiskorpioneilla. Kahdeksan pitkähkön kentän aikana kyllästymään ei juuri pääse, jos kolmannen persoonan räiskintä noin muuten maistuu. Koko pelin sisältö on koettavissa yksin pelatessa, mutta kaverit auttavat pulmatehtävien ratkaisuissa ja monissa epätoivoiselta vaikuttavissa puolustustaisteluissa mukavasti määrällisesti ylivoimaista vihollista kukistaessa.

Tämä on mainos:
Strange BrigadeStrange BrigadeStrange BrigadeStrange Brigade

Hieman yllättäen Strange Brigade sisältää myös varsin paljon pulmatehtäviä. Suurin osa on yksinkertaista symbolisarjojen toistamista ohjeen perusteella, mutta pari hieman haastavampaakin aivopähkinää on saatu mukaan. Pulmat jaksottavat toimintaosuuksia mukavasti, ja pitävät homman tuoreempana kuin puhtaasti ammuskeluun keskittyvä peli olisi kyennyt. Näiden lisäksi kenttiin on kylvetty myös tukku salapaikkoja, piilotettuja kissapatsaita ja ruukkuja, joiden kerääminen palkitaan. Kampanjan noin 10 tunnin kestoon voikin laskea helposti toisen nopeamman läpipeluukerran vielä päälle, jos kaiken haluaa löytää. Horde-tila toimii tämän kaiken päälle hyvänä mahdollisuutena harjoitella ja testata eri aseita, ja muistuttaa rakenteeltaan hieman Call of Duty -sarjan suosittua Zombi-pelimuotoa vähitellen avautuvine areenoineen ja erikoisovineen.

Strange Brigaden ulkoasu on selkeästi hyötynyt Rebellionin viimeaikaisempien Sniper Elite -pelien parantuneesta teknologiasta. Rehottavan kasvillisuuden peittämät muinaiset temppelit, jylhät vuorenrinteet ja rotkot näyttävät varsin upeilta, ja näkymiä jää mielellään tuijottamaan hetkeksi, kunhan pelikaverit eivät hoputa eteenpäin. Peli pyöri GTX 1070 -pohjaisella PC:llä todella erinomaisen sulavasti, ja oletettavasti skaalautuu hieman vanhemmallekin koneelle. Osa animaatioista on hieman jäykkiä, joka on ulkoasun tavoin peruja studion omasta, tarkka-ammuntaan keskittyvästä moottorista. Sniputtelua pelissä ei yhtä erikoisasetta lukuun ottamatta ole, mikä oli pienoinen yllätys.

Ehdottomasti suurimman miinuksen Strange Brigade ottaa kokardiinsa nettipelin toimivuudesta. Oliko sitten servereissä vielä jotain puunattavaa vai puuttuiko arvioversiosta vielä kriittisiä korjauksia, mutta useina päivinä kanssapelaajat valittivat pahasti tahmaavasta yhteydestä, joka kulminoitui ajoittain täydelliseen kaatumiseen. Kotikonstit ja isäntänä toimivan henkilön vaihtaminen ei tähän auttanut, ja esimerkiksi eräässä kentässä vain peliä pyörittävä pääsi ylittämään erään laskusillan ongelmitta. Muut pelaajat putosivat siitä suoraan läpi. Synkkausongelmien on aivan ehdottomasti parannuttava julkaisuversiossa, sillä ne pilaavat muuten pätevästä räiskinnästä kaiken peli-ilon. Jos tämä asia saadaan kuntoon, loppupisteisiin voi laittaa yhden numeron lisää. Arviovaiheessa hilpeälle pulp-henkiselle ryhmäräiskeelle ei voi seiskaa parempaa arvosanaa antaa.

Tämä on mainos:
Strange BrigadeStrange BrigadeStrange BrigadeStrange Brigade
HQ
HQ
HQ

Testattu Jimm's Gamer Gold 1070 V3 -pelitietokoneella.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hilpeä meininki, nätti ja sulavasti rullaava, massoittain vihollisia
-
Nettipelin tekniset ongelmat, osin jäykät animaatiot, epätasaisen tehoiset loitsut
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään Kumma Prikaati!

GR Livessä tänään Kumma Prikaati!

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään GR Livesä pyssytellään kahden tunnin ajan pelissä Strange Brigade. Gamereactorin arvion puolestaan pääsee katsomaan täältä. Liity mukaan katsomaan ja...Ladataan seuraavaa sisältöä