Suomi
Gamereactor
arviot
Stoked

Stoked: Big Air Edition

Eerik pisti laudalla koreasti testatessaan Stokedin uunituoreen uusioversion. Maaliskuun puolivälissä budjettihintaista puuterilunta tarjoillaan paitsi Xbox 360:lle myös PC:lle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Stoked on toissa vuonna Xbox 360:lle ilmestynyt lumilautapeli, joka antoi lupauksen vapaalaskemisen ilosta ja realismista. Laskut kuitenkin tökkivät huonoon ohjaukseen ja niukkaan sisältöön, mikä ohjasi Stokedin suoraan keskinkertaisuuden rinteisiin älyvapaan Amped 3:n ja liikaan arcademaisuuteen kosahtaneen Shaun White Snowboardingin kumppaniksi. Lautailuihmiset kuten minä huokailivat syvään ja palasivat takaisin ykkösboksin Amped 2:n pariin, sillä pitkästä iästään huolimatta se on yhä kiistaton ku... Ei mutta hetkinen, pitäisikö Big Air Editionin olla muutakin kuin ääniraidalla ja taidekirjalla kyllästetty perus-Stoked? Oikeastiko? Sitähän pitää kokeilla.

Pelimekaniikaltaan Stoked muistuttaa pitkälti Skate-sarjaa, mikä ei varmaan ole suuri yllätys lajien samankaltaisuuden huomioiden. Tehtävistä ansaitaan mainepisteitä, joilla saa auki käytännössä vain lisää tehtäviä, jolloin etenemisen tarkoitus tuntuu hämärältä. Big Air Editionissa on seitsemän vuorta valloitettavaksi aina idän Mt. Fujista K2:een, ja jokaisella nyppylällä on omat sponsoritehtävänsä, nopeuslaskukisansa ja muut haasteensa. Harmittavasti merkittäviä eroja ei ole havaittavissa laski sitä sitten Alaskassa tai nousevan auringon maassa.

Olen jo muutamassa tekstissä tainnut vakuutella pelattavuuden olevan rakastamamme viihdemuodon ykkösjuttu, ja pitkäaikaisena snoukkaajana toivoin hartaasti Stokedin naulaavan sen aspektin. Toisinpa kävi, sillä vaikka Skate-sarjasta lainailtu flick'it-ohjaus tarjoaa kaikki mahdollisuudet toimivaan laskemiseen, ei pelimoottorista ole hyödyntämään potentiaalia. Laskijalla ei ole massaa, mistä syystä kaikki vauhtiin ja liikkeeseen liittyvä on pielessä. Lisäksi ympäristö on täysin staattinen, ja vaikka sääefektit kivan näköisiä ovatkin, eivät ne vaikuta laskemiseen juuri laisinkaan.

Graafisesti Stoked on vuosia jäljessä nykytasosta kaikilla osa-alueilla. Edes mukaan houkuteltuja tiimilaskijoita, kuten Romain De Marchi tai Wolle Nyvelt, ei ole mallinnettu, vaan pelaajan on tyytyminen ääninauhan kuuntelemiseen. Ja vaikuttaa siltä, etteivät ammattilaiset olleet kovin innokkaita studionauhoittajia, mutta siltikin Absinthen jannut tuovat tuulahduksen autenttisuutta. Musiikkivalikoima ansaitsee kehuja, sillä tyylilajeja on runsaasti, ja biisiä saa vaihdettua kätevästi yhdellä napilla.

Tämä on mainos:

Stoked: Big Air Edition on kelvollinen budjettihinnoiteltu lautailupaketti. Se sisältää paljon hyviä ideoita, kuten trikki vs. tyyli -systeemin ja vaikkapa netistä päivittyvät kunkin vuoren sää- ja lumitiedot. Pohja on kuitenkin pehmeä kuin koskematon puuteri kesyn pelimoottorin takia. Silti nykykonsolien snoukkapuolen tarjontaa miettiessä Stoked: Big Air Edition on pätevä vaihtoehto, varsinkin jos vapaalaskeminen vuoren rinteillä on lähellä sydäntä. Itse laitan kädet ristiin ja toivon Black Boxin tiimin nakkaavan seuraavassa pelissään rullat pois laudan alta.

Stoked
Stoked
Stoked
Tämä on mainos:
Stoked
Stoked
Stoked
Stoked
Stoked
Stoked
Stoked
Stoked
Stoked
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Runsaasti sisältöä, flick'it -ohjaus
-
Laskufysikat aivan metsässä, grafiikka, ei parkkilaskemista tai -skaboja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Stoked: Big Air EditionScore

Stoked: Big Air Edition

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Eerik pisti laudalla koreasti testatessaan Stokedin uunituoreen uusioversion. Miltä budjettihintainen puuterilumi tuntuu?Ladataan seuraavaa sisältöä