Suomi
Gamereactor
ennakot
Steep

Steep

Ennakkofiilistelyssä Ubisoftin uusi laskettelupeli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactor pääsi vierailemaan harvojen pelimedioiden joukossa Ubisoft Annecy -studiolla ja tutustumaan Steepin tekijöiden maailmaan. Projekti on studion ensimmäinen oma iso nimeke, joten vierailussa oli paikan päällä huomattavaa innostusta ja sähköä kaikilla osa-alueilla.

Onkin kulunut jo useampi vuosi kun pääsin nauttimaan kunnollisesta lumilautailusta videopelimuodossa. En kuitenkaan rehellisesti osaa vieläkään kertoa, onko Steepistä lajityypin uudeksi isoksi tekijäksi. En nimittäin päässyt kokeilemaan peliä vielä omakätisesti Annecyn luona. On sen takia vaikea sanoa muodostuuko siitä seuraava SSX tai Shaun White Snowboarding, mutta teen parhaani kuvaillakseni fiilistä, jonka sain esitetystä demosta.

Steepissä on selvästi haettu inspiraatiota mahtavasta Journey-seikkailusta. Vuorta alas laskettelu näytti verkkaiselta, mutta vauhdin kiihtyessä musiikin tempo muuttui kiihkeämmäksi. Se toimi kokonaisuutena hienosti. Annecyllä on selkeästi mietitty pitkälle, että musiikki ja tapahtumat ruudulla ovat hyvin synkässä, kun pelaaja liukuu pitkin lumenpeittämiä rinteitä.

Toisaalta kyse on hyvin erilaisesta pelistä kuin Thatgamecompanyn mestariteos. Se oli huomattavasti rajatumpi seikkailu, joten Steepin kehittäjillä on paljon suurempi haaste tehdä pelistä napakka kokemus. Pelaajalle annetaan nimittäin Steepissä paljon valinnanvaraa. Tämä vain viedään vuorenhuipulle ja suunta on sitten oma valinta. Mahdollisuuksia näyttäisi olevan paljon, joten jää vielä nähtäväksi onko Annecy onnistunut urakassa esikuvansa tavoin.

Tämä on mainos:
HQ

Kun laskija hyppää liukuun, niin musiikki alkaa hitaana ja rauhallisena. Se on rajoittunut pariin soittimeen ja on hiljaisena taustalla. Jos pysyy suksilla tai laudalla tasapainossa ja kiihdyttämään vauhtia, niin hyppää musiikkikin askeleen eteenpäin ja intensiteetti kasvaa. Kun vauhti alkaa olemaan tapissa ja kiidät alas vuoren rinnettä ja hyppyreitä kuin huimapää, huomaa musiikin pauhuvan täydessä orkesterissa majesteettista menoa ja meininkiä. Sellaista fiilistä ei ainakaan minulla ollut yhtenevän musiikin kanssa kuin viimeksi Journeyssä.

Dynaamisuuden lisäksi soundtrack kuulosti mainiolta. Lumen narskunta, tuulen humina ja kaikki muutkin tehosteet olivat ehdottomasti huipputasolla ja loivat tunnelmaa mukavasti. Tämän lisäksi totta kai peli näytti kivalta, mutta rajattu demo ei vielä ihan vakuuttanut tällä osa-alueella.

Gamereactorissa tulemme varmasti kirjoittamaan Steepistä vielä paljon lisää julkaisun lähestyessä ja toivon pääseväni pelaamaan sitä itsekin pian. Tällä kertaa halusin kiinnittää huomiota äänimaailmaan, sillä se teki demossa itseeni suurimman vaikutuksen. Kokonaisuudessa luulen myös, että Steepissä on hyviä ideoita, jotka voivat puhaltaa sopivasti uutta tuulta genren purjeisiin. Parasta Steepissä vaikutti olevan se, ettei se keskity pelkästään temppuihin ja kisaamiseen, vaan vuoristossa seikkailun kokemukseen ja tunnelmaan.

Tämä on mainos:

Mielenkiintoista nähdä miten Steepin paketti on lopulta kasassa. Pelattavaa pitäisi olla kuitenkin myös verkossa. Siellä voi haastaa kavereita kisoihin, mutta toimiiko dynaaminen musiikki enää sellaisessa ympäristössä? Se jää muun muassa nähtäväksi. Pieni maistiainen jätti kuitenkin haluamaan lisää.

HQ
HQ
SteepSteepSteep

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Steep saa laajennuksen joulukuussa

Steep saa laajennuksen joulukuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ubisoftin talviurheilupeli Steep on saava laajennuksen 5. joulukuuta nimellä Road to the Olympics. Luvassa on kolmenlaisia tapahtumia: Big Air, Half Pipe ja Slopestyle....

0
Steep saa olympia-DLC:n tänä vuonna

Steep saa olympia-DLC:n tänä vuonna

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kansainvälinen eliittikilpailu on tulossa Ubisoftin talviurheilupeli Steepiin. Road to the Olympics -niminen laajennus päätyy linjoille 5. joulukuuta. Katso alta...

0
Kelkkailu tulossa Steepiin toukokuussa

Kelkkailu tulossa Steepiin toukokuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ubisoft ilmoitti Steepin kausipassin julkaisun yhteydessä viime vuonna, että tulossa on myös kelkkailua perinteisen laskemisen ohella. Uudessa trailerissa näkyy...



Ladataan seuraavaa sisältöä