Suomi
Gamereactor
laitearviot

Steelseries Rival 650 Wireless

Steelseries tuo markkinoille langattoman lippulaivatuotteen, jonka luvataan olevan yhtä hyvä kuin langallinenkin hiiri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vielä muutama vuosi sitten pelaajien keskuudessa pidettiin selvänä, etteivät langattomat hiiret pysty tarjoamaan samaa tarkkuutta ja nopeutta kuin langallinen hiiri. Näin ollen kaikilla asiansa vakavasti ottavilla PC-pelaajilla oli langallinen hiiri.

Tarjonta on sittemmin muuttunut merkittävästi. Nykyään laitevalmistajaa pidetään hieman ajastaan jäljessä olevana, ellei mallistoon kuulu langatonta pelihiirtä. Syy on siinä, että käytön kannalta langattoman ja langallisen hiiren ero on käytännössä kadonnut.

Steelseries Rival 650 Wireless

Malli on nimeltään Rival 650 Wireless, joka perustuu viime vuoden malliin Rival 600. RGB-valaistus kulkee hiiren läpi. Irrotettavat sivupaneelit kätkevät sisäänsä pienet röörit ylimääräisen painon lisäämistä varten. Mukana on Steelseries Switch -napit Omronin sijasta, TrueMove-sensori on jäljittämässä hiiren liikettä ja pehmeän kuminen pinta kruunaa kokonaisuuden.

Näyttää siltä, että Steelseries haluaa perustaa koko mallistonsa Arctis Pro'lle tarjoten helppoa, jokseenkin halpaa ja esteettisen näköistä rautaa, joka kuitenkin kykenee kilpailemaan. Tämä on tervetullutta. Muotoilu on kaikkiaan huomaamatonta ja valaistuksesta huolimatta suorastaan diskreettiä. Pehmeä kuminen pinta on erittäin miellyttävä käteen verrattuna entiseen vanhaan kovaan pintaan, joka aiheutti ongelmia ennen kaikkea käden hiotessa.

Tämä on mainos:
Steelseries Rival 650 Wireless

Muotoilu tarkoittaa samalla myös sitä, että Steelseriesin omat napit toimivat hyvin itsenäisesti. Rival 710 -mallissa napit on lukittu hiiren muotoon, mutta nyt painaminen vaatii enemmän matkaa rekisteröityäkseen. Tämä tekee hiiren käyttämisestä tyydyttävää, joskin lyhyempään painallusmatkaan tottuneille tämä saattaa olla häiritsevää. Klikkauksia hiiren pitäisi kestää 60 miljoonaa entisen 30 miljoonan sijasta.

Rival 600 -hiiren lailla hiiren painon pääsee itse säätelemään, ja se tapahtuu laittamalla 4 g painoisia lisäpainoja hiireen. Sivupaneelit ovat irrotettavissa ja kiinni magneeteilla. Kummallakin puolella on neljä painon paikkaa eli yhteensä 16 g molemmilla puolilla. 32 g ylimääräistä vaikuttaa paljon, ja hiiren paino kannattaa ajan kanssa tuunata itse haluamalleen tasolle. Steelseries on onnistunut tekemään käyttäjäkokemuksesta helpon, ja kaikki osat ovat kätevästi paikoillaan.

Steelseries Rival 650 Wireless
Tämä on mainos:

Steelseriesin mukaan heidän Quantum Wireless -teknologiansa tarjoaa niin hyvän ja tasaisen tarkkuuden, ettei eroa langalliseen huomaa lainkaan. Testasin Rival 650 Wirelessia myös langallisena peleissä Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite ja League of Legends huomaamatta käytössä mitään eroa. Kaapeli on kuitenkin muotoiltu siten, ettei mikä tahansa microUSB-kaapeli kelpaa. Tämä on erittäin ärsyttävä ratkaisu.

Yleensä langattomuuden hinta on se, että akkua tarvitsee ladata aika ajoin. Tämä pitää toki paikkansa myös Rival 650 Wirelessissa, sillä Steelseriesilla ei ole vielä induktioratkaisua, kuten Razerilla, Corsairilla ja Logitechilla. Akku kestää käytössä 24 tuntia, joskin kesto tietenkin riippuu käyttämiensä RGB-valojen määrästä.

Hintaa hiirellä on noin 155 euroa, joka on hieman enemmän kuin Razerin Lancehead, mutta hieman vähemmän kuin Logitech G903. Kaiken kaikkiaan Steelseriesin Rival 650 Wireless on kelpo hiiri.

HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä