Suomi
Gamereactor
laitearviot

Steelseries Arctis 1 Wireless

Liikkuvan Switchin paras kaveri

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Langattomat pelikuulokkeet eivät ole halpoja, siksi Arctis 1 Wirelessin noin 100 euron hinta tulee pienoisena yllätyksenä. Nämä monikäyttöiset ja moneen laitteeseen sopivat luurit ovatkin hintaluokassaan selkeästi parhaiden joukossa.

Normaalista Steelseriesin suunnittelusta poiketen kuulokkeissa ei ole tuplapantaa, joka vähentää päälakeen kohdistuvaa rasitusta pitkissä sessioissa. Tämä lienee osin valmistushintaan liittyvä asia, mutta helpottaa myös liikuttaessa näppärien kääntyvien kuppien toteutuksessa. Monelta muulta osin ulkoasu on tuttu niin ovaalinmuotoisten kuppien kuin yleisen vähäeleisyydenkin osalta. Metallivahvisteista sisusta lukuun ottamatta koko paketti on muovinen, mutta toisaalta erittäin kevyt. Mikrofoni on tällä kertaa irrotettava eikä sisään työnnettävä, mikä on pienoinen sääli. Hieman vaikeasti sormipelillä löytyvä virtanappi ja muut säädöt löytyvät kuppien alapinnoista. Lataus hoidetaan micro-USB:n kautta, eli kätevämpää USB-C:tä ei ole vieläkään tarjolla. Bluetoothin sijaan käytettävä 2,4 gigahertsin yhteyden tarjoava dongle on sentään C-mallia Nintendo Switchin ja uudempien puhelimien liitäntöjä ajatellen. Erillinen adapteri ei ole kenties se ideaalein vaihtoehto, mutta sen ja muiden mukana tulevien piuhojen kanssa Arctis 1:t saa kiinni melkein mihin tahansa laitteeseen.

Ääniosastolla mennään samaan tahtiin kuin ennenkin. Oikeiden hifikuulokkeiden laatua on turha hakea, mutta pelaamiseen tasapainoinen ja yllätyksetön ääniala sopii hyvin. Bassot eivät puske väkisin muiden äänien päälle eivätkä diskantit säröile pään sisällä. Kankaisten pehmusteiden äänieristys on puoliavointa tyyppiä, eli vierustoveri saattaa kyllä kuulla peliäänesi junassa, mikäli volyymit ovat tapissa. Kokonaisuus ei ole aivan valtavan napakka tai dynaaminen esimerkiksi musiikin kuuntelua ajatellen, mutta lämmin ja selkeä sävy sopii hyvin suurimpaan osaan testattuja pelejä. Tilavaikutelma ei ole suurenmoisen tarkka, joten Battlefield V:n kaltainen viimeisen päälle viilattu äänimaailma jää hieman tunkkaiseksi.

Langattomuus pelittää hyvin reissussa etenkin Switchin kanssa käytettäessä, jolloin lähettimen ja luurien välillä on hyvin lyhyt ja pääosin esteetön matka. Vilkkaassa kaupunkiympäristössä 2,4 gigan yhteys pätki satunnaisesti, jos puhelin oli housujen taskuissa ja ympärillä oli paljon muita signaaleja häiritsemässä. Tämä ilmiö kuuluu tosin Bluetooth-laitteidenkin kohdalla, eikä siitä pääse välttämättä rahallakaan eroon kokonaan. Siksi piuhallinen kuulokemalli onkin paras ratkaisu, jos musiikkisi pätkii usein kaupungilla liikuttaessa. Akkujen kestoksi luvattu 20 tuntia tuntui pitävän ainakin testisessioiden aikana paikkansa, eli latauspiuhaa ei tarvitse ihan joka välissä olla kaivamassa esiin.

Tämä on mainos:

Steelseries Arctis 1 Wirelessit ovat hintaluokassaan hyvin suunnitellut ja monipuoliset pelikuulokkeet. Äänenlaatu on pitkälti tuttua valmistajan muita luureja käyttäneille ja mikki kelpaa normaaliin pelinaikaiseen kommunikaatioon. Let's Play -videoita sen kanssa ei kannata lähteä kuvaamaan tositarkoituksella. Nintendo Switchille Arctis 1 Wireless saattaa olla suurin piirtein paras laite, mitä markkinoilla tällä hintaa on juuri nyt tarjolla.

Steelseries Arctis 1 WirelessSteelseries Arctis 1 Wireless
Steelseries Arctis 1 Wireless
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Monipuolisuus, keveys, hinta
-
Ei Bluetoothia, mikrofoni vain kelvollinen, muovimateriaalin kulutuskestävyys
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä