Suomi
Gamereactor
arviot
SteamWorld Build

SteamWorld Build laittaa kaivamaan teknologiaa maasta

Kaupunkia rakentamassa kaivamalla avaruusolioiden teknologiaa maasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Tässä on jotain erikoista, mutta en tiedä, johtuuko se villin lännen teemasta, roboteista vai kaupungin lapsipormestarista nimeltä Astrid. Vaiko kenties siitä, että pelissä kaivetaan maasta avaruusolioiden teknologiaa. Pelaajaa pyritäänkin pitämään kaikin keinoin kiinnostuneena. Peli jakautuu kahteen osaan. Se toinen on klassinen kuin Settlers tai Anno, ja se toinen on sitten kuin Dungeon Keeper. Tuloksena syntyy mielenkiintoinen kokonaisuus. Ja tarina sijoittuu samaan maailmaan muiden SteamWorld-pelien kanssa.

Kaikki alkaa kaupungin rakentamisella lähelle hylättyä kaivoskaupunkia. Väkilukua kasvatetaan asettamalla paikoilleen taloja, teitä ja muita sen sellaisia. Näin asukkaat voivat ryhtyä erikoistumaan tiettyihin tehtäviin. Ja erikoisväen avulla pystyy kaupunkia edelleen kehittämään. Jos mielii menestyä, on päästävä käsiksi niihin kehittyneimpiin rakennuksiin. Alkuvaiheessa insinöörien on korjattava kaivos, jotta pelaaja voi aloittaa teknologian esiin kaivamisen. Iso osa ajasta kuluu siihen, että korvataan väestöä, jotka on siirretty erikoistehtäviin. Koska kun asukkaan nostaa erikoistehtävään, hän katoaa entisestä luokastaan. On siis rakennettava lisää taloja, jotta saa lisää asukkaita tilalle.

Asukkaat on pidettävä tyytyväisinä. Näin ollen on rakennettava tietynlaisia rakennuksia, ja tähän taas sitten tarvitaan tietynlaisia raaka-aineita. On siis rakennettava sarja erilaisia rakennuksia. Jos kaupunki tarvitsee puutavaraa, on rakennettava sekä saha että rakennus puiden kaatamiseksi. Niin ja tarvitaan rakennus raaka-aineiden varastointia varten. Vaikeaa kaiken edellä mainitun tekeminen ei ole. Valikoista on helppoa löytää kulloinkin tarvitsemansa rakennus. Tämän voi laskea yhdeksi pelin tärkeimmistä onnistumisista.

Tämä on mainos:

Kaupungissa on aina rautatie, jota säännöllisesti käytetään. Näin voi ostaa ja myydä tarvikkeita, joiden hinta riippuu käyttötarkoituksesta. On painotettava sitä, että ensimmäisten tuntien aikana peli opettaa kyllä hyvin tavoille. Tarina antaa hyvän syyn kaikelle toiminnalle. Pelaaja ei ohjaa ihmisiä, vaan robotteja leikkimässä villissä lännessä. Puheenparsikin on aikakaudelle tyypillistä. Jos on koskaan aiemmin pelannut Steamworldia niin tietää jo suunnilleen, mitä on tulossa.

Kiinnostavinta koko pelissä on se maanalainen kaivaminen. Dungeon Keeperin malliin rakensin tunneleita ja kaivoin kultaa. Toki on tehtävä asumuksia ja lepopaikkoja kaivosmiehille. Ajoittain tapahtuu kaivosonnettomuuksia käytävien sortuessa. Toisin sanoen seinien tukia on vahvistettava. Vastaan tulee myös pahiksia ja muita vaaroja. Toisin sanoen maan alla taistellaan.

Valittamisen aihetta on hyvin vähän. Siirtymä kaivamisesta kaupungin kehittämiseen on saumaton. Ulkoasu on miellyttävä, ja pelaaminen addiktoivaa. Tarjolla ei ole syvällistä kaupungin rakentamista, mutta kylläkin tarinavetoinen kokemus toimivalla pelattavuudella. Musiikki ei tee vaikutusta, mutta se ei haittaa. Huonoksi puoleksi voi laskea tarjolla olevat vain viisi karttaa, mutta nekin pitävät pelaajan kiireisenä 10-15 tunnin ajan.

Toistaiseksi pelin arvo ei ole samalla tasolla lähimpiin kilpailijoihin verrattuna. Kaikki on kuitenkin tehty hyvin toimivaksi. Satoja tunteja pelattavaa ei ole, mutta riittävästi kuitenkin.

Tämä on mainos:
SteamWorld BuildSteamWorld BuildSteamWorld BuildSteamWorld Build
SteamWorld BuildSteamWorld BuildSteamWorld Build
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mahtava käyttöliittymä, helppo aloittaa, hiottu kokonaisuus, hyvä huumori
-
Kaipaisi monipuolisuutta, ei innosta pelaamaan toista kertaa, vain viisi karttaa, musiikki ei tee vaikutusta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä