Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Star Wars: Visions

Star Wars: Visions (Disney+), 1. kausi

Animaatiosarja on luovalta kannalta mahtava, mutta ei vetoa kaikkiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Jossain mielessä Star Wars: Visions on suoranainen antiteesi kaikelle sille, mitä Disney on tehnyt Star Warsille tähän asti. Tähän asti homman nimenä on ollut ohjailla tarkasti kaikkea, laittaa alulle ainoastaan tarkasti oikealla tavalla valikoituja projekteja ja toki sijoittaminen laajoihin kansanjoukkoihin vetoaviin ideoihin. Osa on osunut maaliinsa, kuten The Mandalorian, kun taas se uusi trilogia ei oikein miellyttänyt ainakaan kovimpia faneja.

Star Wars: Visions on sitten suorastaan kaoottinen, sillä se on antologiasarja usealta eri studiolta. Tarinoita kerrotaan lyhyessä muodossa, eikä ainutkaan sovi perinteiseen Star Wars -muottiin tarinankerronnan osalta. Tämä jos mikä on sitä kokeilevaa.

Ja aina kun kokeillaan, osa onnistuu, ja osa taas ei. Kuten Love, Death & Robots aiemmin, on kyse enemmänkin siitä, mitkä yhdeksästä 15-minuuttisesta jaksosta miellyttävät eikä siitä, pitääkö Visions-sarjasta kokonaisuudessaan.

Tämä on mainos:

Jaksot ovat hyvin erilaisia ilmaisunsa ja tarinansa osalta. Ja miten kukin tulkitsee Star Warsia kokonaisuutena. Jo ensimmäiset kaksi jaksoa osoittavat tämän, sillä ensimmäinen jakso on mustavalkoinen tarina sithin ja jonkinlaisen roninin yhteenotosta pienessä kylässä. Toinen jakso on tarina tatooinialaisesta rock-yhtyeestä, jonka on määrä esiintyä Jabba the Huttille pelastaakseen bändikaverinsa teloitukselta. Jaksot eroavat siis toisistaan niin teemoiltaan kuin visuaalisestikin. On hankala arvioida sarjaa kokonaisuutena, olkoonkin, että joka jaksossa on kyse Star Warsista.

Star Wars: Visions

Jokainen jakso on teknisesti pätevästi toteutettu. Suosittelen vaihtamaan japanilaiseen ääniraitaan, sillä näin vahvistuu oivasti sarjan kokeileva tuntuma. Silti myös englanniksi puhuttu ääniraita on hyvin tehty. Toiset jaksot tekevät toki suuremman vaikutuksen kuin toiset, mutta tarinakokoelmana sarja on hyvin tehty.

Tätä hullummaksi Star Wars tuskin tulee, eikä Disney ole antanut näin paljoa vapautta sitten Star Warsin oikeuksien hankkimisen. Jo siksikin animaatiosarjan olemassaolo on mielenkiintoinen.

Tämä on mainos:

Valittamisen aiheitakin on. Jaksot ovat turhan lyhyitä, joten syvälliseen ilmaisuun ei päästä. Tarinat olisivat ehkä toimineet paremmin, jos kestoa olisi ollut esimerkiksi 25 minuuttia.

Star Wars: Visions kaikkiaan on luovassa mielessä hyvin onnistunut. Se ei miellytä kaikkia varsinkaan, jos perinteiset animekäänteet eivät miellytä. Kyseessä on kuitenkin tärkeä askel oikeaan suuntaan, sillä tarkasta ohjailusta luopuminen tuottaa selvästi mielenkiintoisia tuloksia.

Star Wars: Visions
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä