Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker

J.J. Abrams saattaa päätökseen 40 vuotta sitten alkaneen tarinan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Rise of Skywalker on ulkona, ja J.J. Abrams istuu vakaasti ohjaajan pallilla. Nyt on oiva tilaisuus päättää pitkä tarina mallikkaasti, siivota The Last Jedin jäljet ja palauttaa fanien usko Star Warsiin kertaheitolla. Pääasiassa tämä kaikki toteutuu. Mistään mestariteoksesta ei ole kyse, mutta edeltäjäänsä verrattuna luvassa on juuri sitä, mitä Star Wars -elokuvalta sopii odottaakin.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Elokuvan tapahtumia on mahdotonta kuvailla ilman, että ryhtyy tekemään paljastuksia juonesta. Sen kuitenkin voi sanoa, että Star Wars tekee itsensä kiinnostavaksi saamalla katsojan esittämään kysymyksiä. Ja nyt The Rise of Skywalkerin odotetaan vastaavan enemmän tai vähemmän niihin kaikkiin. Elokuvassa lennellään planeetalta toiselle, dialogia riittää ja tilanteet vaihtuvat liian nopeasti. Aivan liian nopeasti. J.J. Abramsille Star Wars on tähtiin sijoittuva Indiana Jones, jota ei jäädä pohtimaan kesken kaiken, vaan otetaan rauhassa ja nautitaan vuoristorata-ajelusta.

Tämä on mainos:

Elokuvan käsitellyt teemat ovat ne samat, joita on kuljetettu mukana aina Episode I: The Phantom Menacesta lähtien. Ohjaajan tapa käsitellä ja esittää asiat on kuitenkin sellainen, että se erottaa The Rise of Skywalkerin muista sarjan elokuvista.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Juonipaljastuksia tekemättä Abrams kuljettaa trilogian tarinan kokonaan uuteen suuntaan, jälleen kerran. The Last Jedi ja sen tapahtumat ikään kuin lakaistaan maton alle, joka on ehkä hyvä asia. Jos odotit tarinan etenevän siististi kronologisessa järjestyksessä, olet tullut väärään näytökseen. Mitään suorastaan typerää ei ole mukana, mutta osa ratkaisuista ei tunnu kovin järkevältä. Onneksi kuitenkaan keskeiset teemat eivät kärsi.

Star Wars: The Rise of SkywalkerStar Wars: The Rise of Skywalker
Tämä on mainos:

On sanottava, että The Rise of Skywalker on kaikin puolin teknisesti hyvin tehty elokuva. Näyttelijät tekevät työnsä hyvin, ja tehosteet, valaistus ja puvustus ovat kaikki ensiluokkaisia.

Skywalkerin saaga on nyt ohi, ja harmillisinta on, ettei Disneyllä tuntunut olevan aavistustakaan siitä, millaiseksi trilogia muodostuu, kun he ryhtyivät sitä tekemään. Jos Abrams olisi saanut tehdä kaikki kolme elokuvaa, olisi kokonaisuus ehkä ollut eheämpi, eikä tapahtumien olisi tarvinnut edetä sellaista vauhtia eteenpäin. Abrams teki kuitenkin parhaansa niillä korteilla, jotka hänelle oli annettu. Ainakin The Rise of Skywalker on paljon parempi kuin The Last Jedi.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä