Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Star Wars: Die letzten Jedi

Star Wars: The Last Jedi

Hauska ja viihdyttävä elokuva

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Star Wars: The Last Jedi päättää tietynlaisen aikakauden, sillä Luke Skywalkerin tarina saavuttaa päätöksensä. Elokuva ei tarjoile suuria yllätyksiä, koska suurin osa juonenkäänteistä oli jo tiedossa trailereiden vihjailujen perusteella.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Rian Johnson on onnistunut loihtimaan sarjan vaikuttavan näköisiä otoksia. Varsinkin avaruustaistelut ovat vaikuttavia näyttäen leimallisesti Star Warsilta. Paras hetki koko elokuvassa on kuitenkin Reyn sisäinen kamppailu, jota äänimaailma loistavasti tukee. Vastaavasti silkkaan visuaaliseen näyttävyyteen puolestaan nojataan hieman liikaa Skywalker Islandilla. Lopputaistelu onnistuu tekemään vaikutuksen. Kokonaisuutena merkittävä osa avainkohtauksien välillä olevasta materiaalista tuntuu harmillisesti toissijaiselta ja valjulta.

Komediaa on mukana, mutta ajoittain se tuntuu olevan tahatonta. Tämä pätee esimerkiksi kankeasti käyttäytyviin robotteihin. Toisaalta Star Warsissa on aina ollut oma osuutensa hassuttelua. Pääpahis Snoke ei valitettavasti onnistu kohoamaan arvonsa vaatimaksi vastavoimaksi. Ulkoisesti hän näyttää eläkeikäiseltä Klonkulta eikä ainoastaan siksi, että molempia on näytellyt Andy Serkis. Joka tapauksessa Star Wars: The Last Jedi on lopulta hauska ja viihdyttävä elokuva, joka tarjoaa riittävästi katsottavaa vanhoille faneille.

Uudemman polven tulokkaat toimivat elokuvassa kokonaisuuden osana myös: hyvän ja pahan välinen taistelu ei tunnu vanhentuneelta. Vuoden 2019 pitäisi tuoda muassaan menossa olevan trilogian päätösosa.

Star Wars: Die letzten JediStar Wars: Die letzten JediStar Wars: Die letzten JediStar Wars: Die letzten Jedi
Tämä on mainos:
HQ
HQ
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä