Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Ahsoka

Star Wars: Ahsoka (Disney+), 1. ja 2. jakso eivät vakuuta

Voima on kadoksissa Star Wars -sarjassa Ahsoka.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Pidin sarjasta Star Wars: Rebels, ja sen ohella myös Star Wars: The Clone Wars on tarjonnut mahtavia hetkiä. Nyt sitten näistä molemmista sarjoista on tuotu osia yhdeksi sarjaan Ahsoka. Kyseessä on Anakin Skywalkerin oppilas, joka ei koskaan saanut koulutustaan päätökseen. Toinen keskeinen osuus on Ezra, joka uhrasi itsensä tuhotakseen Thrawnin. George Lucasin oppilas Dave Filoni olisi voinut luotsata sarjan tähtiin, mutta kahden jakson perusteella tuntuu siltä, ettei niin ole tapahtumassa.

Ahsokan ensimmäisessä jaksossa on asiaa 20 minuuttia, mutta kesto on tarpeettomasti venytetty tunniksi. Aluksi kaikki sujuu niin hitaasti, että kaikki tuntuvat kuin siirapissa liikkuisivat. Lisäksi en tunnista Ahsokaa, jota esittää Rosario Dawson. Esitystapa on liian rauhallinen ja lattea ollakseen asenteellinen jedi. Toki voidaan sanoa, että Ahsoka on nyt vanhempi ja harkitsevampi. Mary Elizabeth Winstead ei oikein tunnista paikkaansa Hera Syndullana, ja Natasha Liu Bordizzo tavoittaa kyllä Sabinen tuntuman, mutta hänen ja Ahsokan välinen kahnaus ei tule ilmi. Tai ei ainakaan vielä. Vain Chopper vaikuttaa samalta kuin animaatioissa on totuttu.

Ahsoka näyttää varsin hyvältä, ja musiikki on toimivaa, joskin elotonta. Aikansa elänyttä on sekin, että aina silloin tällöin jostain tulee esiin tuntemattomia sithejä ja inkvisiittoreita valosapeleitaan heiluttamaan. Erona Star Wars -sarja Andoriin on muun muassa se, että hidastempoisuus toimii silloin, kun pinnan alla on koko ajan jotain painokasta kuplimassa. Toistaiseksi Ahsoka on jättänyt lähinnä epätietoiseksi. Panokset eivät ole tulleet selville. Lisäksi en lainkaan pidä siitä, että nykyisin henkilöhahmot selviävät ongelmitta valosapeleiden iskuista, joiden pitäisi olla tappavia.

Tämä on mainos:

Toistaiseksi ainoa tunteita herättävä jakso on, kun Sabine koskee maalausta, joka esittää vanhaa Rebels-joukkiota. Vanhat hyvät ajat, ja animaationa. Samaan aikaan toivon Ahsokan menestyvän. Matkaa on kuitenkin vielä paljon taitettavana seuraavien kuuden jakson aikana, jos sarja aikoo nousta samaan seuraan The Clone Warsin ja Rebelsin kanssa.

Ahsoka
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä