Suomi
Gamereactor
arviot
Sports Story

Sports Storyn eri osa-alueet eivät toimi yhteen niin kuin pitäisi

Sidebar Games laajentaa suuntaan jos toiseenkin, ja lopputulos on turhan sekava.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Olin niin innoissani, kun Golf Story aikoinaan julkaistiin. Erilaisten lajityyppien roolipelimäistäminen on sopinut minulle usein hyvin, ja pikselinen golfaaminen vaikutti kiinnostavalta. Lopulta tarjolla oli kuitenkin sellainen ihan OK -tason peli, ja 20 pelitunnin jälkeen oli todettava, ettei vain enää kiinnosta.

Sidebar Games on nyt tehnyt pelin Sports Story, jossa on edelleen roolipelaamista, mutta urheilulajeja on aiempaa enemmän. Vaihteluakin pitäisi siis olla enemmän.

Sports Story
Tämä on mainos:
Sports Story

Pelaaminen tapahtuu saarella, jossa ei muuta tehdäkään kuin urheillaan. Aiemmasta pelistä tuttu henkilöhahmo viettää lomaa valmentajan ja kahden kollegan kanssa. On siis aika ottaa selvää, mitä urheilusaarella tapahtuu. Dialogi on edelleen onnistuneen satiirista, mutta ongelmana on, ettei sanailu juuri koskaan johda mihinkään. Tarinalla ei siis tunnu alun perusteella olevan mitään suuntaa.

Sports Storyssa ei ole ainuttakaan mieleenpainuvaa henkilöhahmoa. Ehkä urheilupeli ei sellaista kaipaisikaan, mutta nyt puhutaan roolipelistä. Tämä on turhauttavaa, sillä käsikirjoittajat osaavat kyllä dialogia tehdä. Mutta eivät sitten varsinaista tarinaa kuitenkaan?

Toisaalta urheilusaari on kutsuvan oloinen. Golf Storyyn verrattuna Sports Story on graafisesti erilainen, ja nyt peli niin näyttää kuin kuulostaakin hyvältä.

Tämä on mainos:

Kuten jo sanoin, pelimekaniikat ovat aiempaa monipuolisemmat. Uusien urheilulajien lisäksi mukana on kokoelma minipelejä, kuten estepyöräilyä ja ihan omia luolastoja. Tekemistä laitetaan eteen niin tiiviisti, että hyvä jos henkeä ehtii vetää.

Pelissä on jonkinlainen päämaailma, josta sitten siirrytään pienemmille avoimille alueille. Tämä ei kuitenkaan tuota pelin tarvitsemaa rakennetta. Sports Storysta puuttuu niin tarina kuin selkeä rakennekin.

Sports Story
Sports Story

Pelaaminen toimii kuitenkin hyvin pieninä itsenäisinä hetkinä. Golf on viihdyttävää, tennis on mukavaa ja niin edelleen, mutta kaikki tekeminen ei ole yhtä hyvin hiottua. Kaikki kyllä toimii, mutta toiset paremmin kuin toiset. Ongelmana on, että pelistä puuttuu tunne edistymisestä.

Sports Story ei ole huono peli, mutta se kokoaa liikaa tavaraa perustukselle, joka ei sitä kestä. Lisätavara tuo enemmän vaihtelua, mutta samalla se suunta ja painopiste hukkuvat kokonaan. Kaikki osa-alueet toimivat kyllä itsenäisesti, mutta eivät yhteen toisten kanssa.

HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Mukavaa urheilua, mahtava 16-bittinen grafiikka, soundtrack, paljon sisältöä
-
Kokonaisuus ei toimi, sekava rakenne, tylsät minipelit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä