Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Spider-Man: No Way Home

Spider-Man: No Way Home (4K)

Lähes täydellistä viihdettä lajityypin kovimmille faneille, ja muille ihan vain hyvää viihdettä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Spider-Man: No Way Home

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Tom Hollandin kolmas ja toistaiseksi viimeinen Spider-Man alkaa juuri siitä, mihin edellinen elokuva lopetti. Maailma on saanut selville Spider-Manin henkilöllisyyden, ja nyt tarvitaan apua Doctor Strangelta (Benedict Cumberbatch). Mahtava loitsu menee lopulta pieleen, ja ulottuvuudet sekoittuvat. Näin yhteen ja samaan maailmaan päätyy aiempien Spider-Man-elokuvien pahiksia, ja vähän hyviksiäkin. Tämän enempää tarinasta ei tarvitse tietää.

Elokuva on melkein koko kestonsa ajan yhtä isoa kumarrusta Marvelin fanien suuntaan. Kaikenlaisia viittauksia menneisiin tapahtumiin ja henkilöhahmoihin on poikkeuksellisen runsaasti. Tarina on kuitenkin kerrottu niin hyvin, että käsillä olevasta tarinasta pysyy ainakin suurin piirtein kärryillä, vaikka ei kaikkia viitattuja elokuvia olisikaan nähnyt. Runsaan henkilökatraan vuoksi elokuvan kesto venyy pitkästi yli kahden tunnin. Jostain syystä nykyaikana elokuvat tahtovat olla säännönmukaisesti liian pitkiä. Tähän kun lyödään päälle jatkuva henkilöhahmojen energinen puheripuli ja hengästyttävät toimintakohtaukset, alkaa katsojan kisakunto pettää viimeistään kahden tunnin paikkeilla.

Tämä on mainos:

Toteutuksen osalta Spider-Man: No Way Home on odotetusti maailmanluokan suoritus. Elokuva on hieno osoitus siitä, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Ainutkaan osa-alue ei liian mittavaa kestoa lukuun ottamatta erotu joukosta huonolla tavalla. Vaikka siis aihepiiri sinänsä ei edes kiinnostaisi, voi näkemästään nauttia vahvana visuaalisena kokemuksena.

Jos katsojakokemuksesta pitäisi nostaa esille yksi merkittävä huono puoli, on se syvällisen sanoman puuttuminen. Tarjolla on viimeisen päälle tehtyä suuren rahan viihdettä, ja monelle se riittää. Kuitenkin katsomisen jälkeen huomaa, että mitään ihmeempää ei jäänyt käteen. Elokuvan tapahtumia ei mieti jälkeenpäin, eikä näkemästään välttämättä edes halua keskustella kavereiden kanssa. Onko tämä sitten huono asia, riippuu tietenkin katsojasta.

Lisämateriaalit ovat mukava kattaus lyhyitä katsauksia vähän siihen ja tähän, mitä elokuvan tekemiseen liittyy. Valikoissa näkee jopa lisämateriaalin keston ennen sen käynnistämistä. Kokonaisuus luo vielä hieman lisää syvyyttä juuri nähtyyn leffaan, jos sellaista kokee tarvitsevansa. Harmillisesti suomenkielisiä tekstityksiä ei lisämateriaaleissa ole, ja jostain syystä ekstrat on laitettu mukaan ainoastaan Blu-ray-levylle. Muuten lisämateriaalit ovat melko lähellä täydellistä tällaisen elokuvan kylkeen.

Spider-Man: No Way Home on ilmeisesti Tom Hollandin viimeinen suoritus Spider-Manina, mutta oikein hyvä sellainen.

Tämä on mainos:
Spider-Man: No Way HomeSpider-Man: No Way Home
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä