Suomi
Gamereactor
ennakot
South Park: The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth

Mitä syntyy, kun sekoitetaan Paper Mario, Obsidianin osaaminen ja lauma kiroilevia kahdeksanvuotiaita? Hupaisaa kyllä, sangen lupaava roolipeli, sekä tietysti oiva tilaisuus virtuaalipierujen laukomiseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

"Kuinka monesti olette katselleet South Parkia ja miettineet, että haluaisitte nähdä tämän televisiossanne, kytkettynä kännykkäänne, jota kontrolloitte tabletillanne, joka on kytketty uuniinne, samalla kun itse istutte jääkaapissa?"

Näin revittelivät Matt Stone ja Trey Parker vallitsevasta multimediavillityksestä Microsoftin pressitilaisuudessa E3:ssa. South Parkin luojien satiiri ei tullut yllätyksenä alan edustajille, pitäähän kaksikko sekä peleistä että niillä pilailusta. South Parkissa on nähty vuosien varrella jaksoja, jotka on omistettu kokonaan PSP:lle, Nintendo Wiille, Guitar Herolle, EA Sportsille tai World of Warcraftille. Nyt asetelma kuitenkin kääntyy päälaelleen South Parkin itsensä muuttuessa peliksi.

Tokihan Stan, Kyle, Cartman ja Kenny on nähty pelimuodossa ennenkin, mutta vuoden 1999 South Park Rally tai kevään Tenorman's Revenge eivät ansaitse sellaista huomiota kuin South Park: The Stick of Truth. Se on aivan omalla tasollaan monestakin syystä. Kyseessä on ensinnäkin täyshintainen peli, mutta lisäksi kehittäjänä toimii roolipeliveteraani Obsidian, joka tekee tiiviisti yhteistyötä tv-sarjan luojien kanssa. Stone ja Parker ovat itse kynäilleet pelin tarinan ja vastaavat myös ääninäyttelystä, joten huumorilta on lupa odottaa tv-sarjan veroista tykitystä.

South Park: The Stick of Truth
Cartman ja kaverit pieksevät haltioita linnoituksessa, tai irtokorvilla varustettuja lapsia puumajassa.
Tämä on mainos:

Stick of Truthin trailerilla South Parkin penskat roolipelaavat suurella tunteella. Cartman kertoo dramaattiseen sävyyn, kuinka heidän kaupunkinsa on tuhottu ja vallattu peikkojen, alushousumenninkäisten, vampyyrivosujen, hippien ja rapuväen toimesta. Tarvitaan Pelastaja. Kyle tarjoutuu rooliin, mutta Cartman muistuttaa, etteivät juutalaiset voi olla Pelastajia. Ratkaisu on "se uusi tyyppi", eli pelaaja.

Pääsimme testaamaan peliä lyhyesti E3:ssa. Saimme valita hahmomme ulkoasun, luokan ja nimen - joka on muuten Douchebag riippumatta siitä, mitä peliin syöttää, kiitos Cartmanin. Hahmoluokan voi valita väliltä taistelija, maagi, pappi tai varas. Mahdollisesti myöhemmin valikoimiin tulee myös juutalainen, mikä olisi yhtä poliittisesti epäkorrektia kuin hauskaakin.

South Park: The Stick of Truth
Kuparikypärillä ei ole sieluja! Stick of Truth tarjoaa runsaasti roolipelitaistoja punapäitä vastaan.

Nuori herra Douchebag lähtee etsimään vanhempiensa kannustamana uusia ystäviä, koska isä ja äiti tarvitsevat hieman omaa aikaa "painiharjoituksille". Buttersin johdattamana tämä saapuu Cartmanin puutarhaan, jossa sijaitseva päämaja sisältää asevaraston, tallin, tähystyspaikan sekä kaikki muut paikat, mitä roolipeliltä odottaisi. Ainoa ero tulee siinä, että nämä on rakennettu hiekkalaatikoista ja hätäisesti kasatuista puupöydistä.

Tämä on mainos:

Graafinen tyyli voi olla Matt Stonen sanojen mukaisesti "shaibaa", mutta se toimii mainiosti kaikessa yksinkertaisuudessaan. Stick of Truth näyttää tv-sarjan jaksolta, ja on ehdottomasti parhaimman näköinen South Park -peli tähän mennessä. Matt ja Trey ovat myös viimein kartoittaneet koko kaupungin, mitä he eivät olleet koskaan sarjan tiimoilta tehneet.

Ensimmäinen tehtävä on hankkia kiinalaista safkaa Cartmanille, mutta ennen kuin päästään City Wokkiin nauttimaan etnisestä huumorista, hyökkää kimppuun toinen joukko roolipelaavia lapsia. Tästä alkaa Paper Mariosta muistuttava taistelu, jossa hyökätään ja puolustetaan vuorotellen. Puumiekat ja parantavat tacot tarjoavat kaiken mitä kahdeksanvuotias tarvitsee taisteluun, joskin varustevalikoimasta löytyy myös hilpeitä aseita, kuten mongorialainen jousi ja dildovahvistettu vibroblade.

South Park: The Stick of Truth
Taustat ovat upeita 2D-virityksiä, ja hahmot liikkuvat juuri niin nykivästi kuin pitääkin.

Obsidian esitteli myös taistelun vampyyrikakaroita vastaan, jossa nähtiin pari erityistä takapuolihyökkäystä. Ensin Cartman sytytti vihollisen palamaan liekittämällä oman pierunsa, ja surmaniskun tarjosi Mr. Slaven erityinen Wrecked 'Em -laite (lue nimi ääneen). Yksityiskohtiin menemättä, Stick of Truthissa tulee selvästi piisaamaan "laatuhuumoria".

Obsidianin ja South Parkin luojien yhteisprojekti vaikuttaa tässä vaiheessa oikein lupaavalta. Huumori, visuaalinen tyyli ja taistelusysteemi ovat juuri toivotunlaisia, mutta nähtäväksi jää vielä se, ovatko tehtävät kauttaaltaan riittävän monipuolisia ja juoni tarpeeksi mielenkiintoinen. Kehitysaikaa on vielä kuukausikaupalla jäljellä, sillä valmista tuotetta on lupailtu vasta ensi maaliskuulle.

South Park: The Stick of Truth
South Park: The Stick of Truth
South Park: The Stick of Truth
South Park: The Stick of Truth

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
South Park valloitti Britanniassa

South Park valloitti Britanniassa

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

South Park: The Stick of Truth on ilmestynyt Britannian yhdistetyn pelilistan kärkipaikalle, puskien Thiefin toiselle sijalle tieltään.Ladataan seuraavaa sisältöä