Suomi
Gamereactor
arviot
South Park: Snow Day

South Park: Snow Day ei ole samaa laatua edeltäjiensä kanssa

Muutamista mielenkiintoisista osasista huolimatta kavereiden kanssa pelaamista painottava South Park ei tee samanlaista vaikutusta kuin edeltäjänsä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

South Parkin kaupunki on kaaoksessa lumisen päivän eli Snow Dayn ansiosta. Pelin on kehittänyt Question Games, ja nyt luvassa ei olekaan sitä perinteistä roolipelaamista tyyliin Stick of Truth ja The Fractured but Whole. Snow Day on roguelike-mätkintä, jota voi pelata enimmillään kolmen kaverin kanssa. Kyseessä on myös kolmiulotteinen peli.

Snow Day jatkuu siitä, mihin edellinen peli päättyi. Lumimyrsky on kietonut kaupungin vaippaansa, koulut ovat kiinni ja asukkaat ostavat vessapaperia kuin huomista ei olisi. Koulujen ollessa kiinni pojat palaavat Dungeon and Dragonsin kaltaiseen tunnelmaan, mutta on aloitettava uusi peli, sillä uusi penska on mukana kuvioissa. Pääpainona on siis lasten fantasiamaailma eikä poliittinen satiiri.

Ulkoisesti Snow Day sekoittaa hyvin keskenään perinteistä South Parkia ja kolmiulotteista grafiikkaa. Sen sijaan tarinan osalta tarjonta on paperinohutta. Välivideoita ei juuri ole, ja jälkipuoliskolla meno on niin ennalta arvattavaa, ettei se ole nokkelaa tai hauskaa. Peli itsekin tuntuu tämän tiedostavan saavutuksella "Inevitable Betrayal". Se on sanottava, että pelissä on silti hetkensä, jolloin on naurettava. Niitä vain on liian harvassa.

Tämä on mainos:

Snow Day siis rohkaisee pelaamaan enimmillään kolmen kaverin kanssa. Yksin pelaavien onneksi tekoäly on riittävän pätevä. Vaihtoehtona on pelata satunnaisten pelaajien kanssa verkossa, mutta jostain kumman syystä paikallista moninpeliä ei ole lainkaan. Yhdessä pelaaminen on keskeistä, joten paikallisen moninpelin puuttuminen on suuri puute.

Taisteluissa on käytössä lyömäase, pitkän matkan ase ja kaksi erikoisvoimaa, joita pääsee käyttämään sitten, kun Pissed Off -palkki on täynnä. Erikoisvoimat tietenkin innoittuvat ohjelmasta tarjoten niin hyökkäyksellistä kuin puolustuksellistakin etua. Esimerkiksi "fart escape" mahdollistaa nopean paon tilanteesta, kun tarve tulee. Kortteihin pohjautuva mekaniikka tuo mukaan vaihtelua. Korteilla voi parantaa omien hyökkäyksien ja erikoisiskujen tehoa, ja päivittäminen onnistuu vessapaperilla. Erityisten bullshit-korttien avulla saa lyhyeksi ajaksi erikoiskykyjä, mutta käyttö on mahdollista vain muutaman kerran.

Kortit tuovat mukaan pientä vaihtelua, mutta muuten taistelumekaniikka on tylsä. Suurin osa ajasta kuluu läiskiessä ja mäiskiessä samoja ykkösluokkalaisia uudestaan ja uudestaan. Mäiskimällä ei ansaita kokemuspisteitä, eivätkä voitetut ykkösluokkalaiset tiputa mitään kiinnostavaa tavaraakaan. Moinen on tylsää.

Tarina kestää vain viisi chapteria, eikä toiminnassa ole vaihtelua. Suurin osa ajasta kävellään paikasta toiseen, siivotaan alue pahiksista ja jatketaan eteenpäin. Snow Day laittaa välillä puolustamaan määrättyä aluetta ja keräämään satunnaisia tavaroita, mutta nämäkin hetket ovat harvassa.

Tämä on mainos:

Snow Day onkin merkittävä askel taaksepäin South Park -peleille. Lyhyt tarina tuntuu pidemmältä kuin onkaan tylsän käsikirjoituksen ja itseään toistavan pelattavuuden ansiosta. Suositellaan siis vain kaikkein kovimmille faneille.

South Park: Snow DaySouth Park: Snow DaySouth Park: Snow Day
South Park: Snow DaySouth Park: Snow DaySouth Park: Snow DaySouth Park: Snow Day
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Hauskoja viittauksia TV-sarjaan, kortit ovat mukava idea, kolmiulotteinen ulkoasu toimii hyvin välivideoissa
-
Itseään toistava tylsä pelattavuus, tarina ei ole kummoinen, lyhyt se tarina on myös
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä