Suomi
Gamereactor
laitearviot

Sound Blaster GC7

Kiva lisälaite harvalukuiselle kohderyhmälleen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Sound Blaster GC7

Sound Blaster on entinen äänikorttien kuninkaallinen, joka on ollut helisemässä parantuneiden integroitujen äänipiirien ja muiden edistysaskeleiden myötä. Erillisille äänikorteille on kuitenkin vielä paikkansa, ja Sound Blaster on paketoinut sen GC7:ssä monen muun toiminnon kanssa yhteen pieneen koteloon.

Muovinen ja hieman halvan oloinen laatikko ei vie erityisen paljoa pöytätilaa vain 17x11 sentin kokoisena. Se on tarkoitettu yhdellä kädellä käytettäväksi pelin keskelläkin äänenvoimakkuuden säätimistä alkaen. Kaksi suurinta säädintä on varattu äännevoimakkuudelle ja GameVoice Mix -asetukselle, josta jälkimmäinen säätelee puheäänen ja peliäänen välistä voimakkuuseroa. Niiden keskellä sijaitsevat napit ja säädin ohjaavat reaaliaikaisesti basson, korkeiden äänien ja Creativen omien digitaalisten prosessointien kaltaisia asioita. Alarivin pikanapit voi säätää itse erilaisiin toimiin mediasoittimen kappaleen vaihtamisesta ohjelman käynnistämiseen ja niin edelleen.

Audiotermisoppaan GC7 tuo tupla-DSP:t, Super X-FI Holografian, AKM4377 DAC-piirin sekä 24-bittisen, 192-kilohertsin PCM-toiston. Tätä kaikkea hyödyntääkseen ostajalla pitäisi olla 3,5-millisellä plugilla tai optisella liitännällä kytkettävät kuulokkeet, kaiuttimet ja mikki. USB-väyliä ei ole kuin koneeseen tai konsoliin kiinnittämistä varten, joten sitä käyttävät pelikuulokkeet eivät hyödy laitteesta millään tavalla. Tämä on sääli, sillä pelkkä USB-signaalin läpivienti olisi antanut sille lisää käyttöarvoa niin USB-hubina kuin mahdollistanut reaaliaikaisen miksauksen ja mykistyksen kaltaisia toimintoja.

Tämä on mainos:
Sound Blaster GC7

Kuten peliaudiolaitteissa yleensä, GC7:ssakin on iso läjä valmistajan omia erikoisäänitiloja ja asetuksia. Ne ovat kuitenkin yleisesti ottaen ärsyttäviä ja jopa rasittavia ja parempia pois kytkettynä. Scout Mode on kenties ainoa poikkeus tähän, ja korostaa joskus oikein onnistuneesti vastustajan kävelyääniä muuten hiljaisessa tilanteessa. Äänikortti itse on integroituihin äänipiireihin verrattuna erinomainen ja avaa äänimaailmaa täysin uudella tavalla. DAC puolestaan mahdollistaa parempien mutta ilman lisävoimaa ponnettomien hifikuulokkeiden käytön. Integroitu piiri ei nimittäin pysty vahvistamaan korkealaatuisten kuulokkeiden signaalia riittävästi aina 300 ohmiin asti. Tämä taas avaa niiden äänialan täysin uudella tavalla herkimmistä signaaleista jykevimpiin bassoihin asti. Creativen oma säätöohjelmisto ei ole erityisen selkeä tai helppokäyttöinen, joten sen kanssa pitää kuluttaa tovi jos toinenkin erilaisia ääniprofiileja ja säätöjä väsätessä.

Sound Blaster GC7 on ihan mukava lisälaite niille, joiden olemassa olevat laitteet pystyvät sitä hyödyntämään. Jos sinulla on jo äänikortti tai käytät yksinomaan USB-liitännäisiä peliluureja, pieni muovinen rasia on tarpeeton. Mutta jos kaipaat hifikuulokkeillesi vahvistusta ja peleihin lisää potkua sekä reaaliaikaisia äänisäätöjä, 150 euron lisäpanostus laitteistoosi voi olla harkitsemisen arvoinen.

Sound Blaster GC7
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä äänikortti ja kuulokevahvistin samassa paketissa, ominaisuuksiinsa nähden edullinen
-
Hyödytön USB-kuulokkeita käyttäville, hieman halpa ja muovinen tuntuma
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä