Suomi
Gamereactor
arviot
Soul Hackers 2

Soul Hackers 2

Atlusin uudessa pelissä pelastetaan maailma tekoälyn luomuksilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Atlus muistetaan varsinkin pelisarjoista Shin Megami Tensei ja Persona. Firmasta on muutenkin tullut oikea JRPG-pelien taitaja. Nyt on vuorossa Soul Hackers 2, joka jatkaa edeltäjänsä tunnelmissa.

Soul Hackers 2 nimestään huolimatta ei ole oikeastaan jatkoa, vaan se aloittaa koko tarinan alusta. Toisin sanoen alkuperäisen pelaaminen ei ole millään tavalla pakollista. Ensimmäinen peli oli Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Soul Hackers, joka julkaistiin Sega Saturnilla ja myöhemmin Playstationilla. Oman versionsa sai jopa Nintendo 3DS. Soul Hackers 2 sijoittuu samaan maailmaan edeltäjänsä kanssa, mutta tarina on kuitenkin omansa.

HQ

Futuristisessa Japanissa ihmiskunta on saavuttanut pisteen, jossa kukaan ei enää ole kiinnostunut mistään. Teknologia on saavuttanut sellaisen tason, ettei ihmisten panosta enää tarvita. Supertekoäly nimeltä Aion suorittaa laskelmat ennustaen ihmiskunnan tuhon. Aion haluaa estää moisen luomalla kaksi fyysistä oliota (Rigo ja Figue), joiden on pelastettava ihmiskunta tuholta.

Tämä on mainos:

Aion on laskenut senkin, millä tavalla ihmiskunta tulee tiensä päähän. On siis estettävä joidenkin demonimanaajien teloitus. Tässä vaiheessa esitellään pelimekaniikka sielujen hakkerointi, joka määrittää koko loppupelin. Ringon ansiosta kuolleet demonimanaajat liittyvät mukaan menoon, sillä onhan maailmanlopun uhkaajan henkilöllisyys selvitettävä. Pahikseksi paljastuu Iron Mask, joka pyrkii muodostamaan liiton keskenään sotivien Yatagarasun ja Phantom Societyn kesken.

Pahiksien pieksennän lisäksi taistellaan niiden sisäisten mörköjen kanssa. Tovereiden psyykeen paneudutaan, ja siten he tulevat tutummiksi. Taistelujen ja dialogin keinoin pelaajan valinnat heijastuvat hahmojen välisiin suhteisiin, joka vaikuttaa pelin kulkuun.

Atlusin mahtava suunnittelu on läsnä myös Soul Hackers 2:ssa. Kaupunki on oma versionsa Tokion Shibuyasta, ja kyseessä on neonvalaistu teknologinen paratiisi. Tavallisten ihmisten kanssa voi nostaa kuppia tai mennä manaajien alueelle ostamaan tavaroita ja parannuksia manailuun. Kauniin kaupungin vastakohtana ovat luolastot synkkinä ja labyrinttimaisina. Siellä se maailman julmuus vasta esille tulee.

Suunnittelu muistuttaa melko tavalla Persona 5 -peliä, joskin kaupunkimaisemat korvataan kyberpunkkisella ja fantasialla. Jokaisella henkilöhahmolla on oma tarinansa, ja välillä on mukava pysähtyä seuraamaan heidän kuulumisiaan.

Tämä on mainos:
Soul Hackers 2Soul Hackers 2

Luonteenomainen vuoropohjainen taistelu on taas paikoillaan, mutta aiempaa parempana. Kun on ensin hakkeroitu manaajan sieluihin, eivät niiden kohtalot ole enää demoniin sidottuja. Sitten pelaajan on valittava ja muutettava ne parhaat seikkailun aikana. Niin sanotut elementaaliset heikkoudet ovat läsnä, joten niihin on kiinnitettävä huomiota taistoista tehokkaasti selviämiseksi.

Kaupungissa on mahdollista yhdistellä demoneja. Näin pystyy kehittymään manaajana, ja saada vielä voimakkaampia demoneja avuksi seikkailussa. Demoneja kohdataan luolastoissa, joita sitten rekrytoidaan joko rahalla tai pelaajan niin sanotulla HP:lla.

Luolastot ovat lähiölabyrintteja, joita riivaavat demoniset oliot. Aluksi nämä paikat vaikuttavat yksinkertaisilta ja itseään toistavilta, mutta mukana olevat pulmat saavat tutkimisen tuntumaan haasteelliselta. Jokaisessa on oma haasteensa, joka on selvitettävä matkalla kohti loppupomoa.

Soul Hackers 2Soul Hackers 2

Soul Hackers 2 on erittäin helposti lähestyttävä peli sellaiselle, jolle Atlusin teokset eivät ole tuttuja. Haastetta silti on, koska mikäli meinaa pystyä haastamaan pelin viimeiset vastukset, on syytä kohdata ne kaikki aiemmat ensin. Monet kyvyt käyttävät huolella MP-lukemaa, joten sitä on syytä säästellä luolastoissa.

Soul Hackers 2 oli testissä Playstation 4 Pro -konsolilla, ja suoriutuminen oli moitteetonta. Soul Hackers 2 ei kuitenkaan ole yhtä hyvä kuin esimerkiksi Persona 5. Tapahtumapaikat ja ääniraita ovat onnistuneita, mutta liikeanimaatiot eivät vakuuta samalla tavalla kuin Persona 5:ssä. Olisi lisäksi hienoa, jos voisi liikkua kaupungilla avoimen maailman hengessä eikä luottaa pelkkään pikamatkustustoimintoon.

Soul Hackers 2 on ihan hyvää jatkoa, ja toivottavasti Soul Hackers 3 tulee sitten joskus.

Soul Hackers 2Soul Hackers 2
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Helposti omaksuttava pelattavuus ja hyvä aloituspiste Atlusin peleihin, vuoropohjainen taistelu on hiottu ja hyvä
-
Luolastot saattavat tuntua itseään toistavilta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä