Suomi
Gamereactor
uutiset

Sony tukee PSN-kehitystä

Taattu tappiottomuus porkkanana

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

PSN on Sonylle tärkeä julkaisukanava, mikäli tuoreesta kannustimesta voi päätellä mitään. Japanilaisjätti on luvannut maksaa pelin kehityskustannuksia vastaavan summan kehittäjien julkaisemista PSN-yksinoikeuspeleistä.

Sonyn kehityspäällikkö Chris Eden kertoi GDC-messuilla, että Pub Fund -nimisen sopimusmallin avulla kehittäjät voivat riskittä julkaista pelinsä PSN-palvelussa.

"On helppo kehottaa pelintekijöitä sijoittamaan Playstation Networkiin, mutta olemmeko valmiita panostamaan projekteihin itse? Vastaus on kyllä", Eden totesi. "Tarkoituksena on saada PSN:ään paljon hyviä pelejä, ja vastineeksi yksinoikeudesta tarjoamme kehityskustannuksia vastaavan summan sekä rojalteja."

Ensimmäinen tätä mahdollisuutta käyttänyt peli, Doublesixin kehittämä Burn Zombie Burn julkaistiin tänään, ja Sony odottaa paljon lisää huippupelejä.

Edenin mukaan Sonyn tarkoitus ei ole ostaa pelejä kehittäjiltä, vaan mahdollistaa omien pelien julkaisu. IP:t ja pelien oikeudet pysyvät edelleen kehittäjillä.Ladataan seuraavaa sisältöä