Suomi
Gamereactor
uutiset

Sony karsii organisaatiotaan

Myös Microsoft irtisanoo väkeä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sony ilmoittaa tällä viikolla suurista organisaatiomuutoksista, kertoo uutispalvelu Reuters. Reutersin mukaan Sony irtisanoo vähintään 16 000 työntekijää ja sulkee viisi tai kuusi tehdasta.

Muutosten vaikutukset yhtiön Playstation-osastoon ovat vielä epäselviä, mutta Financial Times -lehden mukaan Playstation-pomo Howard Stringer on yrittänyt ajaa läpi uudistusta, jonka myötä Sony keskittyisi laitteiden sijaan enemmän ohjelmiston kehitykseen. Stringerin idea on kohdannut muiden osastojen johtajien taholta voimakasta vastarintaa.

Japanilaisyritys pyrkii säilyttämään mahdollisimman paljon työvoimastaan kotimaassa. Yhtiön liikevoitosta yli kolme neljännestä tulee kuitenkin ulkomailta, ja paine etenkin tehtaiden siirtämiseen muualle kasvaa jatkuvasti.

Myös Microsoft vähentää väkeä odotettua heikomman vuoden jälkeen. McAdams Wright Ragen -firman analyytikko Sid Parakh arvioi, että Microsoft irtisanoo jopa 8 000 työntekijää. Toisten analyytikoiden mukaan irtisanomiset saattavat olla vähäisempiä ja kohdistetumpia. Microsoftin osakkeen arvo on tippunut 41 prosenttia viimeisen vuoden aikana.Ladataan seuraavaa sisältöä