Suomi
Gamereactor
arviot
Sons of the Forest

Sons of the Forest (Early Access) tuntuu jo nyt hyvin valmiilta

Patrick haaksirikkoutui saarelle, taisteli kannibaaleja vastaan keihäin, metsästi peuraa ja joutui luolamutanttien syömäksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kaksi helikopteria on suuntaamassa kaukaiselle saarelle. Vanhus on kateissa, ja tehtävänä on hänet löytää. Ja kuten kauhupeleissä tapana on, pieleen menee ja helikopteri maahan syöksyy. Sons of the Forest on klassinen selviytymissimulaatio. Pelaajan täytyy syödä, juoda, nukkua, rakentaa asumuksia ja nikkaroida lääkkeitä taudin iskiessä. Mukaan voi kutsua kaverin co-opin hengessä. Yhdessä pelaaminen toimii hienosti jo nyt Early Access -tilassa.

Aloitin selviytymiseni saarella tapaamalla kuuron Kelvinin. Hän on pelaajan lailla sotilas, ja oli mukana helikopterissa. Olen sitä mieltä, että heti alkuun matkakumppanin mukaan esitteleminen on hyvinkin erilaista verrattuna siihen, mitä tällaisissa peleissä on yleensä totuttu näkemään. Ongelmia ilmenee heti, jos pyytää Kelviniä pilkkomaan puita. Hän todennäköisesti kaataa juuri sen puun, johon pelaaja on asumuksensa rakentanut. Lisäksi Kelvin saattaa kaataa puita leirin lähellä, jolloin puut kaatuvat rakennusten päälle vahinkoa aiheuttaen. Toivottavasti moinen korjataan ajan kanssa, sillä toistaiseksi Kelvin on enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Toistaiseksi pelaajan on mietittävä tarkkaan, antaako Kelvinille käskyjä lainkaan. Lopulta laitoin hänet pystyttämään nuotioita, raivaamaan nukkumapaikkoja ja myöhemmin vain noutamaan tavaroita.

Sons of the ForestSons of the ForestSons of the ForestSons of the Forest
Tämä on mainos:

Myöhemmin mukaan liittyy toinen matkakumppani, joka osaa myös taistella ajaen pois leiriin hyökkääviä mutantteja. Hän onkin kätevä lisä pelaamiseen. Toisin kuin monissa muissa hiekkalaatikkomaisissa selviytymispeleissä, Sons of the Forestissa on oikea tarina. Juoni on lyhyt, eikä kokemukseni perusteella ole se kiinnostavin osuus. Paremman tarinan kertookin ympärillä oleva maailma. Saari on kookas, tilaa riittää ja luolia pääsee tutkimaan. Ja mitä pidemmälle luolassa menee, sitä kovemman tason mutantteja vastaan tulee.

Sons of the Forestin pahiskavalkadi kattaa mutantit ja kannibaalit. Niitä piilottelee puskissa, ja käyvät päälle äkkiä ja arvaamatta. Mikäli pelaaja selviytyy riittävän pitkään hengissä, pahikset alkavat hyökätä enemmän tukikohdan kimppuun.

Sons of the ForestSons of the ForestSons of the ForestSons of the Forest

Sons of The Forestissa on vuodenajat. Kesä, syksy, talvi ja kevät seuraavat toisiaan. Odotetusti kesä tarjoaa vihreyttä ja aurinkoa, syksy ja kevät ovat värikkäämpiä ja talvella sataa lunta. Tällä tavalla maisemat, luonto ja pahikset muuttuvat. Talvella tarvitsee enemmän vaatteita, eikä ruokaa ole yhtä helposti tarjolla. Tästä seuraa se, että talven tuloon on varauduttava etukäteen. Monissa peleissä talvi on pelkkää kosmetiikkaa, mutta Sons of the Forestissa lumi tuo mukanaan pelillisiä muutoksia. Esimerkiksi pahikset ovat aiempaa aggressiivisempia.

Tämä on mainos:
Sons of the ForestSons of the ForestSons of the ForestSons of the Forest

Sons of the Forest on pelattavissa Early Access -vaiheessaan, mutta tuntuu jo nyt hyvinkin valmiilta. Tarina on silti turhan lyhyt, että siitä jaksaisi kiinnostua. Kyseessä on kaunis peli pimeällä puolella. Tunnelma on uhkaava ja hyvin toteutettu. Liikeanimaatiot on kohtuullisen hyvin tehty, ja juokseminen kasvillisuuden seassa näyttää riittävän hyvältä. Pelaaja tuntuukin olevan fyysinen toimija pelimaailmassa.

Jonkin ajan kuluttua kyse ei ole enää selviytymispelistä. Ajan kanssa voi nikkaroida parempia rakennuksia, ja valikoimaan ilmestyvät ansat, tuliaseet ja niin edelleen. Omaa tukikohtaa on edelleen suojeltava, mutta kaikkine varusteineen pelaajasta tulee hyvin vahva. Tätä ei voi pitää ongelmana, ja minusta kokonaisuus toimii hyvin. Käyttöliittymä on toteutettu siten, että se tuntuu olevan osa pelaajan varusteita. Esimerkiksi valikko on kuin selkärepun avaisi, ja tavaroiden nikkarointi on tässä valikossa helppoa. Mukana on paljon pieniä parannuksia verrattuna edeltäjä The Forestiin, ja nämä pienet muutokset ovat yhdessä iso parannus.

Sons of the ForestSons of the ForestSons of the ForestSons of the Forest

Vaikutelmani mukaan päivityksiä on tehty tukikohdan rakentamiseen, selviytymisen mekaniikkaan, grafiikkaan, äänimaailmaan ja pelimaailman dynamiikkaan. Uudistukset näkyvät, ja erityisesti vuodenajat ovat hyvä juttu. Talvi ja kesä vaikuttavat pelattavuuteen. Grafiikka loistaa ennen kaikkea luolissa ja ulkoilmassa. Ihan huippuluokan hiottua ulkoasua ei ole, mutta vaikuttava taso kuitenkin. Toki luvattuna on päivityksiä, kun Early Access -vaihe etenee. Tarina on se heikko osuus, mutta jos The Forest miellytti, kannattaa tätäkin kokeilla. Toivottavasti vielä jossain vaiheessa pääsee kalastamaan käsikranaatilla.

Sons of the ForestSons of the ForestSons of the ForestSons of the Forest
Sons of the ForestSons of the Forest
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tunnelmallinen, mahtava nikkarointijärjestelmä, käyttöliittymä, haastavat pahikset, vuodenajoilla on merkitystä
-
Matkakumppaneille annettavat käskyt rajoittuneita, lyhyt tarina
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tällainen on Sons of the Forest

Tällainen on Sons of the Forest

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

The Forest julkaistiin vuonna 2018, ja nyt on tullut aika julkistaa jatko-osaa kauhuilulle. Ensimmäisessä pelissä oli tarkoitus selviytyä lento-onnettomuuden...Ladataan seuraavaa sisältöä