Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Sonic - Il Film

Sonic the Movie

Vakuuttava filmatisointi Segan pelisarjasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

1980-luvulla syntyneille on olemassa kaksi videopelimaailman peruspilaria: Nintendon Super Mario ja Segan Sonic the Hedgehog. Videopeleissä Mario on hallinnut lähes haastamattomana, joskin yhteistyötäkin on kaksikko tehnyt muun muassa pelissä Mario & Sonic at the Olympic Games. Toistaiseksi Sonicin ansioluettelosta on puuttunut se oma elokuva, mutta nyt tämäkin puute on korjattu.

HQ

Sonic the Moviella on takanaan töyssyinen tuotanto, mutta lopulta valmista saatiin. Faneja on kuunneltu monin eri tavoin, ja hyvä niin.

Sonic - Il Film

Sonic the Movie onnistuu miellyttämään kaikenikäisiä faneja. Moista on pidettävä hyvänä saavutuksena ottaen huomioon, miten usein videopelisarjat epäonnistuvat elokuvamuodossa. Juoni on yksinkertainen, dialogi vakuuttavaa ja vitsejä on runsaasti. Kysymyksessä on koko perheelle suunniteltu seikkailuelokuva, joka alleviivaa sen, miten hyvin Sonic on hahmona kestänyt aikaa.

Digitaalitekniikan avulla tehdyn Sonicin ohella illan tähti on Jim Carreyn näyttelemä Dr. Ivo Robotnik (eli siis arkkipahis Dr. Eggman), joka lataa ruudulle sitä vanhaa kunnon Jim Carreyn energiaa ilman, että tulos menee tyystin pelleilyksi. Dr. Robotnik on häikäilemätön, ironinen, hullu ja soveltuu hyvin tällaisen leffan pahikseksi. Tarinaa paljastamatta tämä havainnollistuu myös musiikillisessa ohjelmanumerossa.

Tämä on mainos:
Sonic - Il FilmSonic - Il Film

Visuaalisesti kaikki toimii ongelmitta. Digitaalitehosteet toimivat saumattomasti yhdessä ihmisten näyttelemän materiaalin kanssa. Elokuva on lisäksi hienosti kuvattu, ja on mukana oma videopelimäinen tunnelmansa. Leikkaus on sekin hyvin tehty, ja rytmittää katsomiskokemuksen hienosti. Elokuvan päätös ottaa vahvasti vaikutteita pelisarjasta, eikä vauhtiakaan ole unohdettu.

Huonoksi puoleksi voi laskea sen, että tarina on liian yksinkertainen. Esimerkiksi Sonicin ja Dr. Robotnikin vihamieliseen suhteeseen olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota. Asiaan ei syvennytä lainkaan ennen lopullista taistelua, mikä on sääli. Toisaalta kohderyhmäksi on selvästi valittu lapset, joten ehkä ylimääräinen henkilöhahmojen syventäminen olisi tehnyt elokuvasta tylsemmän katsoa.

Sonic the Movie edustaa samanlaista elokuvien "aaltoa" kuin Pokémon: Detective Pikachu, jossa komediallisista kyvyistään tunnetut ihmisnäyttelijät yhdistyvät rakastettujen tietokoneella tehtyjen hahmojen kanssa. Sonicin oma elokuva todistaa sen, että videopeleistä on mahdollista tehdä hyviä elokuvia. Lopputekstien jälkeen on lisäksi luvassa peräti kaksi lisäkohtausta, jotka povaavat jo jatko-osaa. Sonicin omaa elokuvaa voi suositella lämpimästi.

Tämä on mainos:
Sonic - Il FilmSonic - Il Film
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Sonic the Movie

Sonic the Movie

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Maailman nopein siilikään ei pääse pakoon pelistä tehtyjen elokuvien kohtaloaLadataan seuraavaa sisältöä