Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Sonic The Hedgehog 2

Sonic The Hedgehog 2 (4K)

Höttöinen kevyt pikasprintti

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Sonic The Hedgehog 2

Ensimmäinen Sonic-elokuva yllätti monet ensin kamalalla "hammas-Sonic"-hahmollaan, ja sen jälkeen uudelleen odottamattoman pätevällä, joskin kevyellä, toteutuksellaan. Sen juonta enempää pilaamatta tarina päättyi Jim Carreyn esittämän Dr. Robotnikin muuntautuessa tavallisesta hullusta tiedemiehestä lähemmäs peliesikuvaansa. Kakkososassa Robotnik on entistä hullumpi ja aiempaa enemmän ruudulla parin uuden ennalta-arvattavan tuttavuuden lisäksi.

Sonic the Hedgehog 2 ei jatko-osana saa enää samalla tavalla irtopisteitä yllätyksellisyydestä kuin edeltäjänsä, vaikka ladut ovat pitkälti samat. Tällä kertaa tavoittelun kohteena on mystinen smaragdi, jota Sonicin ja Robotnikin lisäksi jahtaavat sekä punanuttuinen räyhääjä Knuckles ja Sonicin vakiokaveri Tails. Mukana on myös tukku ykkösosasta tuttuja ihmishahmoja, mutta heihin liittyvät kohtaukset tuntuvat niin irrallisilta, että ne olisi voinut leikata lähes kokonaisuudessaan pois itse pääjuonen siitä kärsimättä. Kaikkien varsinaisten näyttelijöiden otteissa näkyy myös perinteinen ongelma, jossa tietokoneella luotuun hahmoon ei oteta kunnon kontaktia, tai näiden tekemiseen ei reagoida asiallisesti.

Tailsin hahmo on suurin piirtein juuri niin yllätyksetön kuin olisi kuvitellutkin, mutta Idris Elban Knuckles irrottaa muutamat spontaanit naurut suoraviivaisella maan tapoja tuntemattomalla tavallaan. Ben Schwartzin Sonic sen sijaan tuntuu aiempaa ärsyttävämmältä ja liiallisen sarjakuvamaiselta pääosin lässähtäviä vitsejä laukoessaan. Kun myötähäpeää herättävät jutut jäävät vähemmälle, elokuvan tasokin paranee. Jim Carreyn Robotnik on sinistä arkkivihollistaan hauskempi, mutta ilman näyttelijänsä luontaista koomista taituruutta käsikirjoitus pettäisi hänenkin kohdallaan useammin kuin kerran.

Tämä on mainos:

Komediallisten hutien lisäksi mukana on myös toinen toistaan oudompia ja irrallisia populaarikulttuuriviittauksia, jotka yrittävät kenties jäljitellä Deadpoolin tai Guardians of the Galaxyn kerrontaa, mutteivat kolahda kunnolla kertaakaan. Lopputaistelukohtaus on kokonaisuudessaan elokuvan parasta antia sekä kerronnallisesti että visuaalisesti pistäen simppelin tarinan kivasti pakettiin. Koska molemmat elokuvat ovat pärjänneet kivasti teattereissa, lopputekstien väliin piilotettu jatko-osan siemen tullaan mitä todennäköisimmin lunastamaan kolmannessa osassa.

HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Loppukohtaus, Idris Elban Knuckles
-
Vitsit eivät kolahda, kaksituntisena liian pitkä, turha ja irrallinen hääkohtaus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä