Suomi
Gamereactor
arviot
Sonic Origins

Sonic Origins

Sega on julkaissut ylistetyn Retro Enginen (joka pyöritti Sonic Maniaa) kautta neljä vanhaa Sonic-klassikkoa kauan odotetussa kokoelmassa, mutta Petter Hegevall ei ole vieläkään kovin vaikuttunut.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tiedän kirjoittaneeni tästä aiheesta useita kertoja, nimittäin ensimmäisestä tapaamisestani Sonic the Hedgehogin kanssa. Tämä tapahtui luokkatoveri Mattiaksen kotona seuraavana päivänä pelin Euroopan julkaisun jälkeen, sen saapuessa Sega MegaDrivelle. Muistan sen erittäin hyvin, vaikka vuosia on kulunut. Istuin kivettyneenä, suu ammottaen. Sonic oli upeimman näköinen yksittäinen peli, jonka olen koskaan nähnyt. Musiikki, pelimekaniikka, tempo - kaikki tuntui silloin lähes lumoavalta kutsulta. Sonic 2, Sonic 3, Sonic CD. Vuodet kuluivat ja Sonic ja minä - rehellisesti sanoen - kyllästyimme hieman toisiimme. Siitä huolimatta, että Sonic 2 oli ja on edelleen erittäin viehättävä, mukava, monipuolinen ja ennen kaikkea todella viihdyttävä tasohyppelypeli. Nyt, kun Sega julkaisee huolellisesti hoidetun retrokokoelman, jossa on kaikki nämä neljä klassikkoa, pitäisikö minun olla kohtuullisen innoissani?

Ei valitettavasti kovin erityisellä tasolla.

Origins sisältää seuraavat pelit: Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic the Hedgehog CD ja Sonic 3 & Knuckles, jotka olivat kaikki mukana alkuperäisessä muodossaan, koskemattomina ja täsmälleen siinä kunnossa, jossa ne julkaistiin 90-luvulla (4:3-kuvasuhteessa). Kuvasuhde ja tuttu aikarajoitus jokaisessa tasossa kaikissa peleissä. Kaikki neljä peliä on myös siirretty Sonic Mania -pelimoottoriin (Christian Whiteheadin "Retro Engine"), joka tarjoaa 16:9-kuvasuhteen, rajoittamattoman määrän käyttöikää sekä poistetun aikarajan. Siinäpä se. Mitään muuta ei ole lisätty, mikään muu ei ole muuttunut. Tätä pidän syntinä ja häpeänä. Mikäli haluat tällä tavalla "korostaa" 31-32-vuotiaita pelejä ja silti nähdä vaivaa pelimoottoria vaihtaessasi, niin hyvän maun mukaisesti sinun olisi hyvä lisätä mukaan muun muassa tallennustoiminto. Tämän pitäisi olla pelaajien valittavissa. Alkuperäisiä pelejä on lähes mahdotonta pelata 4:3 -kuvasuhteella ja äärettömillä elämillä, eikä 16:9 -kuvasuhteen versiota ole mahdollista pelata aikarajoituksella, mikä tuntuu kovin nihkeältä.

Sonic Origins
Tämä on mainos:

Sitten meillä on valtava määrä materiaalia, joiden kohdalla on lukon kuva. Ne täytyy avata joko suorittamalla pelin erityisiä haasteita eri kentissä, joka palkitsee pelaajan kultakolikoilla. Nämä voidaan vaihtaa pelin museossa avattaviin asioihin. Toinen vaihtoehto on maksaa 5 euroa lisäsisältöpaketista Originsin maksaman 43 euron lisäksi. Toisella lisämaksulla aukeaa kaksi lukittua hahmoa, joiden ohella saat lisää äskettäin tehtyjä välikenttiä sekä aloitusnäytön animaatioita. Moinen touhu tuntuu monella tapaa ahneelta ja kiemuraiselta. Se ahneus, jota Sega osoittaa, menee mielestäni hieman yli rajan. Jos haluat operoida puhtaasti faniyhteisössä, kuten Sega teki muun muassa Sonic Manian kohdalla, olisi hyvä ettei faneja rankaistaisi heti kättelyssä kohtuuttomien hinnoittelu- ja maksumuurien kautta.

Sonic Origins

Kaiken mainitun ohella kaikki neljä peliä toimivat erittäin hienosti Retro Enginessä. Pelit välkkyvät vähemmän kuin kaikki testaamani emuloidut versiot ja on mukavaa päästä pelaamaan niitä kaikkia laajakuvana sekä ilman rajoitettua käyttöikää. Nelikymppisenä tiedän, että osaan arvostaa vanhan koulun vaikeustasoa rajallisilla elämillä ja aikamäärällä. Mutta nykypäivänä valehtelisin, jos sanoisin jotain muuta kuin että vihaan kyseistä stressaavaa lähestymistapaa. Siksi pidän ehdottomasti enemmän Anniversary-versioista. Niissä Retro Engine -ohjelmoija ja Sonic-fani Simon Thomley loistaa, vaikka ei valitettavasti saavuta odotuksiani.

Sonic Origins
Tämä on mainos:

Segan olisi pitänyt jatkaa asioiden kehittämistä, kuten lisätä enemmän toimintoja, useampia pelejä. Kaiken olisi pitänyt olla heti auki ja Sonic Manian hinnan olisi voinut laskea 30 euroon. 43 euroa plus 47 euroa lisää maksullisen, mutta näennäisen ja merkityksettömän lisäsisällön avaamiseen on hinnoittelua, jonka takana en vain voi seistä. Julkaisun myötä Sega on myös poistanut muun muassa kaikkien neljän pelin retroversiot Steam-palvelusta, joten käy entistä selvemmäksi, että he aikovat nyhtää jokaiselta fanilta kaikki mahdolliset rahat Originsin avulla. Osa minusta on iloinen nähdessään jälleen lapsuuden suosikkini, maailman parhaan siilin. Toinen osa minusta on hieman ärsyyntynyt Segan osoittamasta ahneudesta, jolla se rankaisee vain itseään.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Sama upea muotoilu, virtaa mukavasti ja ilman välkkymistä, 16:9-tila on loistava, hyvää musiikkia
-
Pelistä puuttuu ominaisuuksia, se tuntuu ahneelta ja merkityksettömältä verrattuna moniin muihin kokoelmaversioihin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Sonic OriginsScore

Sonic Origins

ARVIO. Kirjoittaja Petter Hegevall (Kääntänyt: Toni Turunen)

Sega on julkaissut ylistetyn Retro Enginen (joka pyöritti Sonic Maniaa) kautta neljä vanhaa Sonic-klassikkoa kauan odotetussa kokoelmassa, mutta Petter Hegevall ei ole vieläkään kovin vaikuttunut.

Sonic Origins -kilpailu

Sonic Origins -kilpailu

UUTINEN. Kirjoittaja Toni Turunen

Suosikkisiilimme on remasteroitu, ja sitä juhlitaan massiivisella kilpailulla, jossa yksi palkinnoista on... Sonic-hajuvesi!Ladataan seuraavaa sisältöä