Suomi
Gamereactor
arviot
Songs of Conquest

Songs of Conquest on vähän kaikkea

Lavapotionin vuoropohjainen strategiapeli jättää taakseen Early Access -vaiheen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Lavapotionin Songs of Conquest tarjoaa vähän kaikkea. Toisaalta kyseessä on roolipeli, jossa tutkitaan kenttiä, suoritetaan tehtäviä, taistellaan pahiksia vastaan, ansaitaan kokemusta ja parannetaan sitä omaa henkilöhahmoa. Kyseessä on myös vuoropohjainen strategiaseikkailu, jossa ohjataan omia joukkoja laudalla. Mukana on myös oman kuningaskunnan hoitamista, erilaisia tarinoita kerrottavana, moninpeliä ja pelaajien luomaa omaa sisältöä painottavia ominaisuuksia.

Songs of Conquestin tarina on Early Access -vaiheen ansiosta varsin kattava. Tarinoita on kaikkiaan neljä, ja jokaista tähdittää oma päähenkilö. Jokainen tarina jakautuu neljään osaan, ja jossain mielessä tarinat myös risteävät keskenään. Lavapotion on siis luonut monipuolisen ja laajan tarinallisen kokemuksen ongelmineen kaikkineen.

Vuoropohjaisuus ei oikein istu osaksi ympäristön tutkimista. Liian usein sitä vain liikuttaa joukkojaan eteenpäin, eikä mitään muuta tapahdu. Taisteluita lukuun ottamatta pelimekaniikka ei istu osaksi muuta pelattavuutta. Lisäksi jokaisessa tarinan osassa on kokemustasolle katto, joten ei ole mahdollista vain pelata samaa moneen kertaan omaa tasoa kasvatellen. Tämä ei olisi muuten ongelma, mutta lopuksi vastaan asettuu pomovastus, joka pieksää poloisen pelaajan aivan tyystin. Ja tappion seurauksena on aloitettava tämä osio uudelleen alusta. Näin ollen vaikeustaso pomppaa hyvin helposta tolkuttoman vaikeaan huolimatta siitä, minkä vaikeustason on pelilleen valinnut.

Tämä on mainos:

Lavapotion on kuitenkin luonut pätevän ja laajan taistelumekaniikan, jonka voisi luulla kiinnostavan niitäkin, joita strategiapelit eivät muuten kiinnosta. Tarjolla on joukko erilaisia yksiköitä, jotka tukevat toisiaan hyökäten pahiksien kimppuun laudalla, jossa on kaikenlaista menoa hankaloittavaa estettä. Kovinkaan montaa yksikköä ei komenneta kerralla, joten taistot rullaavat eteenpäin hyvällä tahdilla. Mukana on myös mahdollisuus laittaa tappelut toimimaan automaattisesti, mutta tämä on huonommin toteutettu kuin se, että itse ohjaisi toimintaa. Songs of Conquestissa saisi olla perusteellisempi opastusosio, mutta jos osaa strategiapelien perusteet jo valmiiksi, pitäisi homman nimestä päästä kiinni nopeasti.

Songs of Conquestin soundtrack istuu hienosti pelin teemaan ja tunnelmaan. Saman tekee myös pikselinen grafiikka. Map Editor varmistaa, että kuka tahansa pääsee luomaan sitä omaa sisältöä. Ja toki on paikka, jossa sitä luotua voi muille jakaa. Mukana on myös mahdollisuus pelata muita vastaan. Suosittelisin kuitenkin ensin pelaamaan ainakin yhden tarinan läpi asti, sillä moninpelissä menestyminen edellyttää tietoa siitä, miten pelin eri yksiköt toimivat.

Songs of Conquest on teknisesti oikein mahtava. Vuosien Early Access -vaihe on mahdollistanut hiomisen, sillä testaamisen aikana en huomannut lainkaan ongelmia. Kyseessä on poikkeuksellisen hiottu indiepeli. Jos siis on etsimässä strategiapeliä, on tässä hyvä sellainen. Sisältöä riittää, kokonaisuus on viimeisen päälle hiottu ja pelaamisen aloittaminen on vaivatonta. Joitakin ongelmia on, mutta pääasiassa kaikki on hoidettu niin kuin hoitaa pitää.

Songs of ConquestSongs of ConquestSongs of Conquest
Tämä on mainos:
Songs of ConquestSongs of ConquestSongs of Conquest
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Runsaasti sisältöä, pelaajat voivat tehdä omaa lisäsisältöä, hiottu kokonaisuus, mahtava soundtrack
-
Hahmonkehitys ei aina onnistu, vähän liikaakin sitä vuoropohjaisuutta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä