Suomi
Gamereactor
arviot
Song of Nunu: A League of Legends Story

Song of Nunu: A League of Legends Story on suunnattu nuoremmalle väelle

Uusin sivuaskelpeli vie Freljordiin, ja keskiössä on nuori poika ja jeti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Tuliko vuoden 2018 God of Warista mieleen, että voi kun tästä tarinasta olisi olemassa lapsille sopiva versio? Jos tuli, tarjoavat Riot Forge ja Tequila Works nyt ratkaisua. Song of Nunu: A League of Legends Story on God of Warin kopio, joskin erojakin on.

Nyt matkataan Runeterran Freljordin alueelle, joka tunnetaan pohjoismaisista maisemistaan. Tarinan keskiössä on kaksi päähenkilöä: nuori poika Nunu ja hurmaava jeti Willump. Kaksikko toimii hyvin samalla tavalla kuin Kratos ja Atreus. Tosin nyt Nunu on se päähenkilö, ja Willump on Kratosia vastaavana se toissijainen. Matkan varrella kohdataan tuttuja hahmoja. Näistä osa on ystävällisiä ja avuliaita, kuten Ornn ja Braum, kun taas jotkut ovat murheenkryynejä, kuten Volibear. Tarinassa kuljetaan vuorilla etsimässä vastauksia, kerätään kaikenlaisia tavaroita ja pelattavuus on yhdistelmä tasoloikkaa, maailman tutkimista, pulmien ratkomista ja taisteluita. Kopiointi ei ole härskiä, mutta innoituksen lähde on selvä.

Nunu ja Willump on mahtava kaksikko, ja pelin ulkoasu mahdollistaa tunnetilojen välittymisen. Lisänä mukana olevat henkilöhahmot tuntuvat kuuluvan mukaan tarinaan tehokkaalla tavalla. Kenttäsuunnittelu on ajoittain turhan yksinkertaista, mutta se toimii lisäten mukaan uusia pelimekaniikkoja riittävästi pitääkseen menon tuoreena. Mitään uutta siis ei ole, mutta kaikki kuitenkin toimii.

Tämä on mainos:

Song of Nunu: A League of Legends Story erottuu muista siten, millä tavalla Nunua ja Willumpia käytetään. Nunulla on huilunsa Svellsongur, ja oikealla lurautuksella Nunu voi käskeä Willumpia vuorovaikuttamaan ympäristön kanssa, ja jopa saada Freljordin elikoita toimimaan tahtonsa mukaisesti. Willump voi luoda True Icen, jota käytetään pulmien ratkaisuissa ja pyrittäessä pääsemään muuten tavoittamattomissa oleville alueille.

Song of Nunu: A League of Legends Story ei ole kovinkaan syvällinen, sillä alussa esitellyt mekaniikat eivät juuri muuksi muutu. Toisaalta peli on suunnattu nuoremmalle väelle, joten ratkaisu toimii. Lisäksi peli luo lisävaloa moniin League of Legendsin tuttuihin hahmoihin, ja näin Song of Nunun pelaaminen on antoisa kokemus.

Pahinta on Song of Nunu: A League of Legends Storyn jäykkä tuntuma. Tasoloikka ei anna armoa, ja taistelut ovat tahmaisia. Osa pulmista on liian monimutkaisia, jolloin jopa kokeneimmat pelaajat ovat pulassa, eikä peli itse tarjoa apua.

Song of Nunu: A League of Legends Story on silti se seuraava askel, kun Riot Games laajentaa League of Legendsin maailmaa. Peli on hyvä tapa oppia lisää League of Legendsistä. Aloittaminen on helppoa ja ohjaus nopea oppia, ja pelin maailma on värikäs ja kirkas. Mitään vallankumouksellisen uutta ei kuitenkaan ole tarjolla, sillä pelaaminen on hyvin ennalta arvattavaa.

Tämä on mainos:
Song of Nunu: A League of Legends StorySong of Nunu: A League of Legends Story
Song of Nunu: A League of Legends StorySong of Nunu: A League of Legends StorySong of Nunu: A League of Legends Story
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hauska tarina, yhteys muuhun League of Legendsiin, kiinnostavat pulmat ja huilun soittaminen
-
Liian tuttu ja ennalta arvattava, jäykkä ohjaus, tylsät kerättävät tavarat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä