Suomi
ARTIKKELI - SPONSOROITUA SISäLTöä

Solo Leveling: ARISE -haastattelu - Netmarble Neo kertoo verkkosarjan siirtämisestä videopelin muotoon

Haastattelussa pelinkehittäjä, joka käyttää Unity Enginea muuntaakseen suositun verkkosarjan videopeliksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Solo Leveling ei välttämättä ole tuttu eikä sekään, että Solo Leveling muuntuu huhtikuussa täysimittaiseksi roolipeliksi. Solo Leveling alkoi verkossa julkaistuna romaanina, joka on sittemmin kasvanut paljon isommaksi keräten seuraajia kautta maailman. Tänä keväänä Solo Leveling muuntuu videopeliksi Netmarble Neon kehittämänä, ja pohjalla on Unity Engine.

Solo Levelingin teki Chugong vuonna 2016. Pienen yleisön keräämisen jälkeen teos sai fyysisen paperisen julkaisun myöhemmin samana vuonna. Vuonna 2018 saatiin verkkoanimaatio, joka muutaman kauden jälkeen päivittyi aidoksi television animesarjaksi tammikuussa 2024. Tilattuna on myös Solo Levelingin teatteriversio, verkkoanimaation sivuaskel eli "spinoff" ja tietenkin Netmarble Neon videopeli Solo Leveling: ARISE.

HQ

Solo Leveling sijoittuu maailmaan, jossa ihmissotureilla on yliluonnollisia kykyjä. Nämä metsästäjät taistelevat usein hirviöitä vastaan, ja tavoitteena on pelastaa ihmiskunta tuholta. Päätarinan keskiössä on heikko metsästäjä Sung Jinwoo. Korkean tason luolastosta hän löytää ohjelman, jonka avulla tulla kaikkia muita metsästäjiä vahvemmaksi. Sung Jinwoon voimien karttuessa mukaan tulevat myös mahtavat kyvyt, joita käytetään matkustamiseen kautta maailman ja pahiksien kanssa taistelemiseen. Tavoitteena on löytää syy tälle uudelle voimalle, ja toki löytää ne kulkuportit, joiden kautta hirviöitä ihmisten maailmaan kulkeutuu.

Netmarble Neo on se oikea valinta muuntamaan Solo Levelingin tarinan peliksi, sillä heillä on aiempaa kokemusta niin toimintaroolipeleistä kuin verkkosarjojen taiteen tekemisestäkin. Tarkemmin sanoen Netmarble Neon mukaan "kehitystiimimme on erikoistunut luomaan korkealaatuista animaatiotaidetta, ja meillä on paljon kokemusta toimintaroolipeleistä. Näin ollen olemme hyvä valinta kehittämään pelin Solo Leveling: ARISE."

Solo Levelingin lähtökohta on myös mukana Solo Leveling: ARISEssa. Pelaaja on Sung Jinwoo, ja kasvaa voimissaan kohdatessaan alati vaativampia vastustajia, ja näin saa sitten auki uusia kykyjä ja aseita. Lisäksi tavataan muita verkkosarjasta tuttuja metsästäjiä, kuten Baek Yoonho, Cha Hae-In ja Lim Tae-Gyu. Yhdistämällä pelaajan taidot muiden metsästäjien kykyjen kanssa voi Sung Jinwoo käyttää voimakasta Shadow Extraction -kykyä. Näin ne muut metsästäjät muuttuvat varjoiksi, jotka taistelevat Sung Jinwoon rinnalla. Aikaa myöten pelaajasta tulee Monarch of Shadows. Moinen onkin pakollista, jos aikoo selviytyä lukuisista pomotaistoista ja haasteista.

Netmarble Neo kertoi, miten se lähestyi haastetta, ja kuinka "kehitetään peliä kiinnittämällä huomiota laatuun".

"Tavoitteena oli sisällyttää mukaan kaikki alkuperäisen verkkosarjan sisältö ilman, että se vaikuttaa huonosti pelin tasapainoon. Taistelukykyjä kehitettiin verkkosarjan innoittamana, jotta verkkosarjan tuntevilla olisi hauskaa ja haastavaa pelaamista. Kasakan Venom Fangissa on "halvauttava" ja "verenvuotoa aiheuttava" kyky, joka on siis sama kuin verkkosarjassa. Kun pelaaja käyttää terveyttä palauttavia taitoja Jinwoona, voi palautua pelin alussa aina 100% saakka."

Verkkosarjan uskollisesta siirtämisestä pelattavuudeksi Netmarble Neo kertoi senkin, että verkkosarjasta siirrettiin mukaan peliin asioita tietynlaisen ajatusmaailman pohjalta.

"Solo Leveling keskittyi olemaan samalla tavalla toiminnallinen kuin alkuperäinen verkkosarja. Esimerkiksi mukana on kyky 'Nando'. Käytössämme on 3D-animaatio kyvyn nopeuttamiseksi, ja näin tuntuma taitoa käyttäessä on viimeisen päälle.

"Koska verkkosarjan asettama malli oli tärkeä, teimme peliin Devil Swordin, Greedy Marblen ja muitakin aseita ja kykyjä, joita Jinwoo käytti lyhyen aikaa verkkosarjassa. Jinwoon vasaralla, jousella, haulikolla ja muilla aseilla pelaaja voi kokea pelin erilaiset tyylikkäät kyvyt. Kehittäjillä ei kuitenkaan ollut helppoa, mutta toisaalta se oli myös hauskaa."

Solo Leveling: Arise

Netmarble Neo puhui Unity Enginen käyttämisestä todeten, että "meidän oli kehitettävä nopeasti paljon sisältöä, ja Unityn avulla onnistuimme pysymään aikataulussa ilman suurempia ongelmia."

Solo Leveling on jo tunnettu sarja Etelä-Koreassa ja monilla Aasian alueilla. Solo Leveling: ARISEn tavoitteena on tehdä sarjasta maailmanlaajuinen. Sarjaan entuudestaan perehtymättömien kannattaa olla innoissaan, sillä "toimintaroolipelin tuttu tarinallinen rakenne on mukana. Pelaaminen ja tarinaan uppoutuminen on mahdollista ilman verkkosarjan tuntemusta, ja sen lisäksi voi kokea laadukkaan toimintaroolipelin."

Solo Leveling: ARISE on tulossa pian PC:lle, Androidille ja iOS-laitteille. Riippuen omasta maantieteellisestä alueesta ennakkoon rekisteröityminen on jo mahdollista maailmanlaajuisesti. Early Access -vaihe on kuitenkin vasta alku, sillä Netmarble Neo lupaa "jatkuvasti päivittää tarinallista sisältöä ja tarjota uutta sisältöä. Suunnitelmana on laajentaa ja vahvistaa sisältöä monin tavoin, kuten metsästäjien ja pelaajayhteisön sisällöllä." Pohjatyö PC:llä tehdään Steamissa, ja näin suurella joukolla uusia pelaajia on mahdollisuus kokea toiminnantäytteisen Solo Levelingin maailma.

Lisätietoa voi katsoa, tai kiinnostuksensa ennakkoon rekisteröitymällä selväksi tehdä Solo Leveling: ARISEa kohtaan, vierailemalla pelin verkkosivuilla, Google Play Storessa, Apple App Storessa tai Netmarble Launcherissa.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä