Suomi
Gamereactor
arviot
Solo: Islands of the Heart

Solo: Islands of the Heart

On aika tutkia itseään, ja menneitä ihmissuhteita.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Rakkaus merkitsee eri ihmisille eri asioita. Team Gothamin Solo: Islands of the Heart esittää rakkauden suurena merenä, joka saattaa nielaista pelaajan, ellei tämä opi ensin rakastamaan itseään.

Solo: Islands of the Heart on yksin pelattava pulmapeli, jossa matkataan halki kauniiden saarien, ja tarkoituksena on tehdä tiliä menneistä ihmissuhteista. Jokseenkin lyhyen tarinan aikana nähdään kaikkiaan kolme saarta, ja kokonaisuus on ohi noin neljässä tunnissa. Matkan varrella kohdataan erikoisia pulmia, kummallisia elikoita, kummitusmaisia heijastuksia ja toteemeja, jotka esittävät syvällisiä kysymyksiä. Aluksi pelaajan täytyy samaistaa pelihahmo mahdollisimman tarkasti itseensä valitsemalla sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen. Pelissä voi valita myös jonkun muun kuin perinteiset kaksi sukupuolta, ja valita haluamansa suuntautumisen.

Solossa on määrä ratkoa pulmia toteemeja kiivetessä, ja tällöin avautuu tie seuraavalle saarelle. Pulmissa liikutellaan laatikoita pohtien ratkaisua ympäristön esittämään ongelmaan. Tehtävänä saattaa olla pystysuoraa seinämää kipuaminen, jota ei kuitenkaan voi kiivetä silkkana sellaisenaan. Ratkaisuna on asetella laatikoita oikealla tavalla avuksi. Ja näitä laatikoita on useita erilaisia, joiden tarkoitus on selvitettävä tapauskohtaisesti.

Ohjaus on helppo oppia, mikä tekee pelistä sopivan kaikenikäisille. PS4:llä vasen tatti ohjaa hahmoa, ja oikea liikuttaa kameraa. X:llä ollaan vuorovaikutuksessa kohteiden kanssa, kolmiolla liikutellaan laatikoita ja avataan valikko, ympyrällä sitten perinteisesti suljetaan valikoita. Neliöllä avataan laskuvarjo, jolla voi odotetusti liidellä lyhyitä matkoja. L2 on sidottu taikasauvan käyttöön, jonka avulla laatikoita voi liikutella sutjakkaalla vauhdilla. R2 on juoksemista varten.

Tämä on mainos:
Solo: Islands of the HeartSolo: Islands of the Heart

Sivutehtävissä avustetaan ystävällisiä elikoita. Jopina saattaa olla esimerkiksi tietynlaisen ruoan antamista tai vaikka ikävän maastonkohdan yli auttamista. Sivutehtävien tekemistä ei palkita millään muulla kuin niiden tuottamalla hyvällä mielellä. Näitä sivupolkuja ei ole pakko suorittaa lainkaan, jos ei ole sellaista fiilistä. Kuten jo aiemmin mainitsin, toteemit kysyvät syvällisiä kysymyksiä, kuten "koetko, että aika tappoi intohimon viimeisessä suhteessasi?" Vastauksissa valehtelemisesta ei rangaista mitenkään, ja erilaisia loppuratkaisuja on pelissä kaksi.

Yksi tapa viihdyttää itseään pelaamisen aikana on etsiä neljää erilaista musiikkikappaletta, joita voi soittaa kitaralla. Tämä saa pelimaailman muuttumaan eri tavoilla. Kitara saapuu paikalle painamalla ristiohjainta alas. Onnistuneesti soitetun biisin jälkeen maailma muuttuu esimerkiksi sateisesta aurinkoiseksi, tai värittömästä kirkasväriseksi. Muuta käyttöä kitaralla ei sitten olekaan: se vain tekee pelaamisen hieman hauskemmaksi.

Solo: Islands of the Heart erottuu ulkoasun ja äänimaailman osalta kirkkailla väreillä, ja saaret tuovat mieleen unenomaisen menon. Musiikki puolestaan heijastaa sitä, miten pelataan, eli missään vaiheessa musiikki ei ole uhkaavaa tai liian päällekäyvää. Tarkoituksena on, ettei pelaamiseen livahda mukaan stressiä tai ahdistuksen tunnelmaa.

Tämä on mainos:

Solo: Islands of the Heart on hauska pulmapeli, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden tehdä tiliä oman menneisyytensä kanssa. Lukuun ottamatta muutamia vaikeita pulmia ja ajoittaisia aikuisille suunnattuja teemoja peli soveltuu kaikenikäisille.

Solo: Islands of the Heart
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kiinnostavat pulmat tukevat hienosti tunnelmaa ja pelin maailmaa
-
Kestoa on neljä tuntia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä