Suomi
Gamereactor
arviot
So Many Me

So Many Me

Meitä on moneen junaan. Tällä kertaa aivan konkreettisesti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kun vihreä limapallo nimeltään Filo eräänä aamuna herää nälkäisenä, hän törmää Asimoviin, suureen henkiolentoon. Asimov kliseisesti tarjoaa Filolle seikkailua, missä hänen täytyy pelastaa maailma pahalta, ja naseva Filo mielellään tarttuu tilaisuuteen.

HQ

Matkalla Filo kuitenkin törmää mystisiin siemeniin, joista sikiää hänen omia kloonejaan. Nämä "Me"-nimellä kulkevat kloonit seuraavat Filon jokaista liikettä, ja niiden persoonallisuudet alkavat tympiä Filoa suunnattomasti. Klooneilla on kuitenkin yksi hyödyllinen ominaisuus: ne voivat kivettyä paikoilleen. Tästä on paljonkin hyötyä, sillä nappeja pitäisi pitää pohjassa, kuoppien yli pitäisi päästä ja mahdollisilta vihollisiltakin pitäisi suojautua. Kiville siis löytyy käyttöä.

Vaikka peli vaikuttaisikin varsin yksinkertaiselta, niin peliä edetessä pulmistakin tulee monipuolisempia. Pelatessa törmää esimerkiksi kasveihin, joiden siitepöly estää kiveksi muuttumisen. Luoteja ampuvat tykit saattavat tehdä muuten tyhjästä aukiosta oikean tanssilavan. Kirsikkana kakun päällä on mystinen Cloud 9 -järjestö, joka yrittää keinolla millä hyvänsä tunkea kapuloita Filon letkajenkan rattaisiin. Nämä haasteet eivät tee pelistä kuitenkaan liian hektistä, vaan antavat pulmille oman mausteensa.

So Many MeSo Many Me

Liikaa ei tarvitse huolestua, sillä seikkailun aikana törmätään myös muutamiin hyödyllisiin asioihin. Ahne Filo tai hänen klooninsa voi halutessaan syödä mutaatiohedelmää, joka voi muuttaa syöjänsä esimerkiksi erittäin kimmoisaksi. Tämän avulla luotitykin luodit saa kohdistettua juuri siihen hajoavaan seinään, mistä pitäisi päästä läpi. Myös Asimovilla on pari ässää hihassaan, ja hän niitä mielellään tarjoaakin Filolle muuntautumisportaalien muodossa, joista voi halutessaan saada esimerkiksi suuren dinopuvun, jonka hännällä mottaa kumoon niin vihollisen kuin seinänkin.

Tämä on mainos:

Kenttäsuunnittelu on varsin yksinkertaista, mikä takaa sen, että amatööritkin pystyvät nauttimaan pelistä. Helpotkin kentät muuttuvat kuitenkin mielenkiintoisiksi kenttien sisäisten lisäpulmien ansiosta, joiden ratkaisemisesta tienaa vaatteita sekä valuuttana toimivia kultarenkaita. Näillä voi ostaa uusia pukuja tai vaihtoehtoisesti enemmän tai vähemmän hyödyllisiä parannuksia Filolle ja hänen limajunalleen. Vaihtoehtoisesti voit myös hankkia vihollisille päivityksiä, jos peli uhkaa käydä liian helpoksi. Jokaisen maailman lopusta löytyy myös pomovastus, mikä muuttaakin pelin pulmapelistä toimintahyppelyksi. Myöskään pomotaisteluissa ei ole innovatiivisuutta säästelty, vaan ne tuovat pulmarepertuaariin oman mielenkiintoisen lisänsä. Ja jos tavanomainen pulmanratkonta alkaa maistua puulta, löytyy kellotornista laidasta laitaan mielenkiintoisia minipelejä tietovisailusta Flappy Birdiin.

Ulkoasultaan So Many Me tarjoaa rauhallisen ilmapiirin, joka varmasti miellyttää kaikkia vauvasta vaariin. Söpöjä limoja ei voi kammoksua kukaan, varsinkin kun ne voi pukea yli 40 erilaiseen asuun, joista myös löytyy viittauksia muihin indie-peleihin. Ulkonäöllisesti pelimaailma miellyttää silmää, eikä monipuolisista sävellyksistäkään löydy moittimista. Rauhallinen balladi muuttuu pomotaisteluissakin hektiseksi toiminnantäyteiseksi kappaleeksi, mikä takuulla nostaa sykkeen korkeaksi.

So Many Me on kuitenkin peli, joka on varsin äkkiä ohitse. Kovimmat konkarit saattavat läpäistä pelin yhdessä illassa, eikä perfektionistillakaan kauaa mene, ennen kuin peli on sataprosenttisesti läpäisty. So Many Me tarjoaa kuitenkin monenlaiselle pelaajalle rahansa edestä hupia, jonka eteen ei vaivaa tarvitse nähdä.

So Many MeSo Many Me
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Rauhallinen, yksinkertainen ja hyvin miellyttävä kokemus
-
Lyhyt kesto, ei tarjoa konkareille haastetta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä