Suomi
Gamereactor
arviot
SNK Heroines: Tag Team Frenzy

SNK Heroines Tag Team Frenzy

Kissatappeluiden kovinta antia

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

King of Fighters oli yksi SNK Corporationin lippulaivoista, jolla yritys houkutteli ihmisiä Neo-Geon puolelle. Pelisarja oli suuressa suosiossa vuosituhannen vaihteen molemmilla puolilla, mutta 2000-luvun loppupuolella sarja jäikin tauolle. Seuraava King of Fighters nähtäisiin vasta 2016, jolloin se myös nosti yrityksen konkurssin partaalta. Menestyksekkään jatko-osan sijaan SNK:n mielessä olikin jotain muuta.

SNK Heroines: Tag Team Frenzy on henkinen jatko-osa vuonna 2000 Neo-Geo Pocket Colorilla julkaistulle SNK Gals' Fightersille. Tag Team Frenzyssä pelaaja valitsee lempinaisensa SNK:n tappelupelien kastista, pukee heille mieleisensä asusteet ja vetävät sitten toisia naisia turpaan 2 vs. 2 -tiimitaisteluissa. Siinä missä King of Fighters on tarkoitettu tosikonkareille, SNK Heroines on suunniteltu aloitteleville tappelupelaajille. Tarjolla on 14 eri hahmoa seksisymboli Mai Shiranuista aina sukupuoltaan vaihtaneeseen Terry Bogardiin.

Tappelussa pelaajalla on käytettävissään nopeita iskuja, voimakkaita hyökkäyksiä, muutama erikoisliike ja -heitto sekä erityisen voimakas Dream Finish. Hyökkäyksiä voi tehdä sekä maasta että ilmasta käsin, mutta muista tappelupeleistä poiketen naiset eivät voi kyyristyä lainkaan. Tämän myötä monet kilpailullisten tappelupelien elementit, kuten korkeat ja matalat hyökkäykset sekä niiden torjuminen, jäävät kokonaan pois. Lisäksi tarjolla on myös liuta pelin aikana kerättäviä esineitä banaaninkuorista murskainpalloon. Vaikka liikkeiden määrä tuntuu aluksi vähäiseltä, pystyy pelistä nopeasti huomaamaan liikesarjojen laajuuden. Useimmiten tämä tapahtuu vastapuolelta turpaan otettaessa. Näppäinyhdistelmät eivät ulotu komplekseihin neljännesympyröihin tai Hadoukenin z-mallisiin liikekuvioihin, vaan kaikki toteutetaan yhdellä suunnalla ja yhden napin painalluksella.

SNK Heroines: Tag Team FrenzySNK Heroines: Tag Team Frenzy
Tämä on mainos:

Tyypillisen terveysmittarin tyhjentämisen sijaan tavoitteena on takoa toista tyttöä turpaan, kunnes heiltä saa ilmat pihalle Dream Finish -liikkeellä. Vaikka terveyspisteet tippuisivat nollaan, pysyvät rautanaiset tolpillaan viimeiseen saakka. Terveyspalkin pieneneminen myös kasvattaa energiapalkkia, jolla voi suorittaa erityisliikkeitä ja sen elintärkeän Dream Finishin. Kahden hengen joukkueella on yhteinen terveyspalkki, mutta kun ensimmäiseltä hahmolta loppuu energia, toisen hahmon voi vaihtaa tilalle täydellä teholla. Taustahahmo on myös vastuussa esineistä, joten jos tappelija on suurenkin ryöpytyksen alla, tukijoukot voivat keskeyttää vastustajan combot kilauttamalla kuulan kalloon. Tappelut ovat lyhyitä ja ytimekkäitä: yhden erän taistelu voi olla ohi jo puolessa minuutissa.

Pelissä on tarjolla muutama erilainen pelitila tyypillisen kaksintaistelun lisäksi; varsin lyhyessä tarinatilassa tytöt ihmettelevät, miksi he ovat vähäpukeisia luksuskartanossa taistelemassa toisiaan vastaan seitsemän kertaa, kun taas selviytymistilassa vastaan tulee alati vaikeutuvia vihollisia. Pelin opastus on varsin yksinkertainen: vaikka jokaiseen eri komentoon perehdytään, ei suurempiin yhdistelmiin pahemmin paneuduta. Harjoitustila kattaa monta asetusta, mutta muutama tärkeä jää uupumaan, kuten hidastus tai tietokonehahmon komentonäkymä. Pelissä on viisi eri vaikeustasoa, jotka vaihtelevat helpoista heittopusseista karuihin combohirviöihin. Yksinpelaajalle siis löytyy paljon haastetta, mutta sisältö alkaa nopeasti toistamaan itseään. Jokaisesta pelitilasta pelaaja ansaitsee itselleen virtuaalivaluuttaa voittoputkien mukaan.

Verkkopelissä voi haastaa helposti niin kaverit kuin ventovieraat. Pikapelissä voi valita hakuasetuksista esimerkiksi pelinhakualueen tai esineiden määrän, ja lisäksi voi myös valita, onko valmis lyömään vetoa virtuaalivaluutasta vaiko vain maineesta ja kunniasta. Huonetilassa voi liittyä kenen tahansa turnaushuoneeseen, jossa jopa kahdeksan pelaajaa voi organisoida mieleisensä tappeluparit ja katsella muiden matseja.

SNK Heroines: Tag Team FrenzySNK Heroines: Tag Team Frenzy
Tämä on mainos:

Itse verkkotappelut tuntuvat järkyttäviltä: pienikin ylimääräinen lagipiikki hidastaa peliä huomattavasti, jonka jälkeen peli yrittää auttamatta kuroa aikaa takaisin kiinni. Tämän jälkeen pelissä on vain kaksi vaihetta: hidas matelu, jossa kaikki hyökkäykset torjutaan, ja pikapärinä, jossa ei ole päätä eikä häntää. Oma kokemus oli, että yksi kolmasosa peleistä on näitä mateluita, toinen kolmasosa oli siedettävää, mutta hieman hidasta peliä, ja kolmas kolmasosa sitten näitä miellyttäviä nopeuksia. Jos kärsivällisyyttä riittää, suosittelen hakemaan pelejä vain omalta hakualueelta.

Virtuaalivaluutalla voi stailata pikselivaimoaan haluamansa näköiseksi. Jokaiselle hahmolle on tarjolla kolme eri asukokonaisuutta ja järkyttävä määrä eri härpäkkeitä, jotka vaihtelevat enkelisiivistä ja rakettirepuista silmälaseihin ja päälaesta törröttävään sieneen. Tytöt voivat tämän jälkeen poseerata monen eri taustakuvan edessä pelaajan haluamaassa asennossa, joita voi myös vapaasti käännellä ja väännellä omasta mielestä pervoimpaan kuvakulmaan. Lisäksi hahmoille voi myös ostaa haluamansa äänipaketin, mutta ne kaikki ovat japaniksi muutenkin. Lempiasut eivät ole suuren maksumuurin takana, sillä tarvitsemansa summan voi tienata jo parinkin tappelun jälkeen.

SNK Heroines: Tag Team Frenzy on piristävää vaihtelua SNK:n kovakouraisiin tappelupeleihin. Yksinkertainen näppäinasettelu tarjoaa yllättävän suuren tarjonnan liikkeitä tappeluihin, mutta niiden ulkopuolella sisältö jää varsin köykäiseksi. 50 euron hinnalla lyhyt tarinatila ja itseään toistava selviytymistila eivät tarjoa paljoa pelattavaa, ja verkko-ongelmat vaativat raudanlujia hermoja. Pervoille peli tarjoaa pikkutuhmaa söpöilyä, mutta vain kolme asua hahmoa kohden on aivan liian vähän. SNK Heroines yrittää pallotella liikaa tappelun ja pervoilun välillä, jonka vuoksi molemmat ominaisuudet jäävät keskinkertaisiksi. Valitettavasti peliä ei voi pelata yhdellä kädellä, joten valintoja on tehtävä.

HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Yksinkertainen, mutta mittava tappelujärjestelmä, aloittelijaystävällinen
-
Hinta, heppoinen yksinpelisisältö, ajoittaiset verkko-ongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä