Suomi
Gamereactor
ennakot
Sniper Ghost Warrior 3

Sniper: Ghost Warrior 3

Georgian sisällissota toimii innoittajana uudelle tarkkaa ampumista vaativalle pelille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Avoimen maailman pelit ovat nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus. Aiemmat kaksi Sniper: Ghost Warrioria olivat enemmän tai vähemmän lineaarisia, mutta kolmas ei enää. Avoin ympäristö mahdollistaa erilaiset lähestymistavat ilmansuuntaa myöten, ja tekee ennakkovalmistelusta entistä tärkeämpää. Aseiksi annetaan mahdollisimman tarkasti mallinnettuja oikeita aseita, ja neuvoa on kuulemma haettu oikeata sotaa kokeneilta veteraaneilta.

Sniper: Ghost Warrior 3:ssa kahden pelatun tehtävän jälkeen sai huomata olevansa onnistuneesti imeytynyt pelin maailmaan. Ennen vapaampaa tekemistä suorituksen alla oli tarinavetoinen panttivankitehtävä. Pelastettava kohde virui jossain päin vahvasti linnoitettua tukikohtaa vuoristossa. Aivan ensimmäiseksi alue piti tietenkin tiedustella, ja siihen tehtävään lentävä tiedustelulennokki oli mitä oivin valinta. Kyseinen laite on ehkä paras yksittäinen ominaisuus koko pelissä.

Lennokkia käytetään pääasiassa juuri tiedusteluun. Masiinassa on sekä lämpökamera että pimeännäkövalmiudet. Pelimäiseen tyyliin se paljastaa myös sähkölaitteiden sijainteja, rakennusten heikkoja kohtia ja vihollisten reaaliaikaisen sijainnin ensimmäisen havaitsemisen jälkeen. Pahisten tekoäly on pätevä, sillä vihut muuttuvat varovaisiksi lennokin havaitessaan, tai jopa kuullessaan epäilyttävän surinan lähietäisyydeltä. Hälytyksen sattuessa vartijat ryhtyvät haravoimaan lähimaastoa, jolloin pelaajan paljastuminen on lähellä.

Sniper: Ghost Warrior 3 rohkaisee kolmeen erilaiseen pelityyliin, jotka on nimetty hyvin odotetusti sniper, ghost ja warrior. Sniper-yritystä piti ensin koettaa ilman äänenvaimenninta, mikä paljasti paikan heti laukauksen jälkeen. Ghost-kerta kilpistyi liian innokkaaseen tähyilyyn pitkässä ruohikossa. Warrior-tyyli sujui hyvin aina pakenemiseen asti. Poistumisreittiä kun ei muistanut tiedustella etukäteen, mistä seurasi tehtävän epäonnistuminen. Mokailujen ohella oli ilo huomata, että tehtävä sujui koko ajan paremmin yrityksen ja erehdyksen kautta.

Tämä on mainos:

On hyvin epätavallista, että pelaajalle annetaan näinkin paljon vaihtoehtoja ammuskelupelissä. Aloituspisteellä ei anneta selkeää reittiä kohteelle ja takaisin, joskin niin sanottu tiedustelijan katse näyttää muutaman vaihtoehdon sitä käytettäessä. Mukavasti tietyllä tavalla suunnitellun tehtävän epäonnistuminen ei suoraan palauta edelliselle tallennuspisteelle. Tilanne jatkuu siihen asti, kunnes pelaaja on hengetön tai tehtävä on peruuttamattomasti epäonnistunut.

Sniper Ghost Warrior 3Sniper Ghost Warrior 3Sniper Ghost Warrior 3

Tapa pakottaa pelaaja päätöksentekoon on se piirre, joka määrittelee Sniper: Ghost Warrior 3:n tyylin lähestyä avoimen maailman hiekkalaatikkopeliä. Ilmassa on työn tekemisen tunnelmaa, mutta järjestys on melko vapaa. Aluksi käytössä on vain kartta, karkean oloinen ajoneuvo ja toimeksiantona löytää niin sanottu safe house eli tallennuspaikka. Käytännössä kyse on luolasta keskellä erämaata. Tukikohdassa rakennellaan räjähteitä, ladataan patruunoita ja muokataan varusteita. Nukkuakin voi ja se kannattaa: osa tehtävistä on parasta suorittaa tiettyyn vuorokaudenaikaan.

Korvanapin avulla tapahtuvaa kommunikointia lukuun ottamatta eristyneisyyden tunne on vahvasti läsnä. Usein hyvä vaihtoehto on kiivetä korkealle paikalle tähystämään vihollisia riittävän etäältä. Autolla on tietysti paljon nopeampi siirtyä, mutta silloin ottaa huomattavasti isomman riskin omasta paljastumisestaan. Pelissä on ainakin yksi yhtymäkohta Metal Gear Solid V: The Phantom Painiin: huolettomasti tehty kohteen lähestyminen johtaa lähes aina epäonnistumiseen. Ensimmäisestä persoonasta pelaaminen tuntuu paljon intensiivisemmältä, ja yksityiskohdat maastosta erottaa tällöin paremmin.

Tämä on mainos:

Tehtävä usein muuttuu hieman suorituksen aikana. Esimerkiksi aseettomia tiedemiehiä voi kuulustella lisätietojen toivossa. Turvallisuusjärjestelmiä voi myös hakkeroida, ja niiden avulla pääsee näkemään maaston paremmin kuin mihin oma lennokki kykenisi. Peli innoittuu selvästi Ubisoftin Far Cry -sarjasta, mutta myös Hitmanille tyypillinen omien tekojen seurauksien vaikutus on nähtävissä.

Ensimmäisen persoonan pyssyttelynä Sniper: Ghost Warrior 3 kilpailee Call of Dutyn, Battlefield 1:n ja Titanfall 2:n kanssa sitten, kun se ensi vuoden huhtikuussa julkaistaan. Tähän päälle Sniper Elite 4 on määrä julkaista jo helmikuussa. Kilpailu tulee siis olemaan erittäin kovaa ensi keväänä. Sniper: Ghost Warrior 3:ssa tuntuisi kuitenkin olevan ainesta pärjätäkseen kisassa omillaan.

Sniper Ghost Warrior 3Sniper Ghost Warrior 3Sniper Ghost Warrior 3
Sniper Ghost Warrior 3Sniper Ghost Warrior 3
Sniper Ghost Warrior 3Sniper Ghost Warrior 3Sniper Ghost Warrior 3
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Sniper Ghost Warrior 3Score

Sniper Ghost Warrior 3

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

YUP:ta mukaellen: "Ja se hyvä sniperi paukautti pienellä kiväärillä reikiä pieniin päihin."Ladataan seuraavaa sisältöä