Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Shogun (2024)

Shogun (Disney+), jaksot 1-8 ovat mahtavaa televisioviihdettä

Samuraiden sota ja klaanien väliset mittelyt ovat keskiössä vuoden isoimmassa minisarjassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

En ole niin vanha, että olisin nähnyt 1980-luvun TV-sarjan Shogun, jossa ensimmäinen englantilainen astui Japanin maaperälle, ja sai samurain arvon. En myöskään ole lukenut James Clavellin romaania. Olen kuitenkin päässyt kokemaan uuden minisarjan Disney+ -palvelussa.

Osaka on sisällissodan partaalla, kun ensimmäisen kerran kohdataan portugalilaiset, englantilaiset ja japanilaiset henkilöhahmot. Korppikotkat ja byrokraatit parveilevat Lord Toranagan ympärillä, joka odottaa kuolemaa poliittisilta vastustajiltaan Osaka Councililta. Sitten kuvioon saapuu uhmakas englantilainen Blackthorne, josta tulee Toranagan pelinappula poliittisessa pelissä. Blackthorne menettää myös sydämensä kauniille Mariko-tulkille.

Game of Thronesin kaltaista viihdettä toivoneet ovat tyytyväisiä. Luvassa on vakoilua, salaliittoilua, miekkailua ja intohimoa isolla rahalla tuotetussa sarjassa. Kuvaus on kohdallaan, lavasteet mahtavia ja historian voi suorastaan haistaa. Seuraavan jakson haluaa katsoa heti, kun on edellisen loppuun päässyt. Vihreää taustaa ja digitaalisia veritehosteita on käytetty, mutta silti Shogun on visuaalinen kokemus.

Tämä on mainos:

Tunnelman ohella myös näyttelijävalinnat ovat onnistuneita. Cosmo Jarvis on kuin kala kuivalla maalla yrittäen soutaa japanilaisten arvojen ja tapojen seassa. Tosin se on sanottava, että huutaminen muuttuu ajan kanssa tylsäksi. Uusiseelantilainen Anna Sawai toimii hyvänä vastapainona. Hiroyuki Sanada loistaa sympaattisena lordina. Hän pitää tarinaa kasassa tyynesti, ja tässä katsoja haluaakin usein huomionsa pitää.

Mukana on paljon Game of Thronesista tuttua käytävillä keskustelua. Rytmitys kärsii silloin, kun tarina jumittuu vähemmän kiinnostaviin henkilöhahmoihin, eikä jokainen jakso aina edistä tarinaa. Rytmitys on hidas, ja tarina kerrotaan maltilla tuoden ympäröivä maailma huolellisesti mukaan kuvioon. Shogun on ehdottomasti tämän kevään parasta TV-antia.

Olen toistaiseksi nähnyt vain 8/10 jaksoa, joten aivan lopullista arviota ei voi vielä antaa. Kunhan Shogun vain jatkaa keskittymistä oikeisiin asioihin, on loppukin varmasti mahtava.

Shogun (2024)Shogun (2024)
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä