Suomi
Gamereactor
ennakot
Shin Megami Tensei V: Vengeance

Shin Megami Tensei V: Vengeance on se paras versio jo valmiiksi hyvästä pelistä

Uusi sisältö aiempaa paremman suorituskyvyn kanssa tekevät jo valmiiksi hyvästä Atlusin pelistä entistä paremman.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Välttelen joidenkin pelien pelaamista Nintendo Switchillä laitteen teknisen suoriutumisen vuoksi. Siksi jätin Shin Megami Tensei V:n pelaamatta julkaisussa. Helmikuussa 2024 Sega ilmoitti työstävänsä peliä Playstationille, Xboxille ja PC:lle parannetulla suorituskyvyllä, paremmalla grafiikalla ja mukavalla kattauksella uutta sisältöä. Pääsin kokeilemaan Lontoossa muutaman tunnin ajan, mitä onkaan tulossa.

Alkuperäistä Switch-versiota pelanneille on sanottava, että suurin osa sisällöstä on jo tuttua. Mutta Persona 5 Royalin lailla mukana on paljon uutta sisältöä. Mukana on uusia demoneja (yhteensä yli 240), uusia alueita tutkittavaksi, uusi paikasta toiseen kulkemisjärjestelmä ja ihan uutta tarinaakin. Mukana on nyt kaksi pääasiallista tarinaa: Canon of Creation ja Canon of Vengeance. Se ensimmäinen on tuttua Shin Megami Tensei V:ttä, ja se toinen on sitten Canon of Vengeance, joka keskittyy henkilöhahmoon Yoko Hiromine. Käytännössä kahdella tarinalla ei tunnu olevan paljoakaan eroa. Molemmat ovat monimutkaisia ja syvällisiä, jotka edellyttävät pelisarjan tuntemusta. Jos tätä ei ole, on tarjolla kummallinen tarina enkeleistä ja demoneista.

Sama logiikka pätee suureen osaan uutta sisältöä Shin Megami Tensei V: Vengeancessa. Uudet paikat ovat mielenkiintoisia tutkittavia salaisuuksineen, pahiksineen ja uusine sivutehtävineen. Toisaalta ongelmat ovat samat kuin alkuperäisessäkin pelissä. Rakenne on jäykkä, eikä sivupoluille oikein rohkaista. Sitä paitsi liikkuminen on sekin jäykkää, eivätkä vihollisen kokemustasot näy ennen kuin vasta taistelun alettua.

Tämä on mainos:

Atlus on onneksi lisännyt mukaan mahdollisuuden tallentaa milloin vain. Painaa vain ristiohjainta, ja pelaaminen muuttuu kerralla vähemmän turhauttavaksi. Lisäksi peli rullaa silkkisen sileästi aiempaa paremmalla grafiikalla. Näin ollen kyseessä on se paras tapa pelata peliä Shin Megami Tensei V. Edelleen on nähtävissä, että peli on rakennettu ennen kaikkea Nintendo Switchille, sillä ympäristöissä ei ole niin paljon yksityiskohtia kuin toivoisi. Lisäksi käyttöliittymä ja valikot ovat turhan monimutkaiset. Kokonaisuutena kyseessä on monella tavalla parannettu versio Shin Megami Tensei V:stä. Vanhojen pelaajien kannattaa katsastaa se uusi sisältö, ja uusien pelaajien kannattaa suosia näitä uudempia versioita.

Shin Megami Tensei V: VengeanceShin Megami Tensei V: VengeanceShin Megami Tensei V: Vengeance
Shin Megami Tensei V: VengeanceShin Megami Tensei V: VengeanceShin Megami Tensei V: Vengeance
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä