Suomi
Gamereactor
ennakot
Sherlock Holmes Chapter One

Sherlock Holmes Chapter One

Suuri etsivä on seikkaillut jo yli vuosisadan, mutta ei koskaan niin kuin Frogwaresin uusimmassa pelissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ukrainalainen Frogwares julkaisi Sherlock Holmes -pelin joka toinen vuosi melkein 15 vuoden ajan, mutta Sherlock Holmes: The Devil's Daughterin jälkeen vuonna 2016 oli aika pienelle tauolle. Ulos saatiin seuraavaksi The Sinking City, joka kokeili avoimen maailman pelattavuutta. Mielestäni tulos oli oikein hyvä, ja paremmin samanlaisesta pelistä suoriutui ehkä vain L.A. Noire. Tulevassa Sherlock Holmes Chapter Onessa tutkitaan myös avoimen maailman kaikkia kulmia, ja tällä kertaa välimerellistä Cordonan saarta. Sherlockin seurana on uusi apuri Jon. Gamereactor pääsi kokeilemaan peliä ennakkoon, ja haastattelemaan luovaa ohjaajaa Sergei Chervonnyita.

Sherlock Holmes Chapter One

Heti alussa nuori Sherlock saapuu satamaan, ja kirjautuu ylelliseen hotelliin. Tässä versiossa Sherlock on kasvanut kyseisellä saarella, ja on saapunut paikalle jättääkseen hyvästit edesmenneelle äidilleen. Kyseessä on siis eräänlainen tunnetun etsivän alkuperätarina, josta nimi Chapter One tuleekin. Chervonnyin mukaan peli kertoo Sherlockin tarinan alun. Hän ei siis ole vielä se maailmankuulu etsivä, jollaiseksi hän on tuleva.

Varsin nopeasti Sherlock törmää murhamysteeriin. Manausoperaatio on mennyt pahasti pieleen, ja epäiltyinä ovat niin manaaja kuin uhrin aviomieskin. On ryhdyttävä tutkimaan johtolankoja, kuulusteltava todistajia ja tehtävä päätelmiä aiemmissa peleissä tutuksi tulleessa Mind Palacessa. Käytössä on toki myös ylimääräisiä välineitä. Keskittymällä voi löytää piiloon jääneitä vihjeitä, ja kuulusteltavia kohteita voi tarkkailla huolellisesti paljastavien yksityiskohtien toivossa. Mukana on myös mahdollisuus saada kaikki vuorovaikutettavat kohteet loistamaan tai ilmoitus silloin, kun jotain on jäänyt löytymättä. Nämä ominaisuudet ovat onneksi vapaaehtoisia.

Tämä on mainos:

Sherlock Holmes: Crime and Punishment esitteli mukaan mahdollisuuden syyttää väärää ihmistä rikoksesta. Tässä uuden pelin ennakossa oli mahdollisuus samaan, mutta onneksi syytökseni kohde lopulta tunnusti rikoksensa. Senkin jälkeen pelaaja sai valita, passitetaanko rikollinen tuomiolle, vai päästetäänkö vain menemään. Luovan ohjaajan mukaan joskus Cordonalla ihmiset tekevät vääriä tekoja oikeista syistä. Valinnoilla on myös vaikutuksensa muihin henkilöhahmoihin ja heidän suhtautumiseensa.

Sherlock Holmes Chapter One
Sherlock Holmes Chapter OneSherlock Holmes Chapter OneSherlock Holmes Chapter One

Ensimmäisen mysteerin ratkaisemisen jälkeen pääsin tutkimaan saarta vapaasti. Keskeneräisessä versiossa oli nähtävissä kaikenlaisia ongelmia ja bugeja, mutta kaikesta huolimatta saari näyttää kauniilta. Lisäksi valaistustehosteet luovat omanlaisensa tunnelman. Ja vaikka itse saari on uusi, on tarinassa mukana myös vanhoja tuttuja.

Tämä on mainos:

The Sinking Citylla Frogwares todisti pystyvänsä luomaan rajallisella budjetilla uskottavia maailmoja, ja sama pätee nytkin. Lyhyen testaamisen aikana vastaan tuli muun muassa kurdeja, egyptiläisiä, ranskalaisia aristokraatteja ja tietenkin brittejä. Vastaantulijoiden kansallisuus on selvitettävissä uudella nopealla skannaustoiminnolla, joka toimii hieman samalla tavalla kuin Watch Dogsissa. Tällä kertaa tutkitaan vain huolellisesti kasvoja, vaatteita, mustelmia ja sen sellaista. Näin voi päätellä esimerkiksi unettomuuden tai alkoholismin. Näin Sherlock Holmesin kyky yksityiskohtien havaitsemiseen on sisällytetty mukaan peliin älykkäällä tavalla.

Sherlock Holmes Chapter One

Sherlock Holmesilla ei ole koskaan ollut erityisemmin psykologista syvyyttä, mutta uusi peli haluaa muuttaa tämän. Chapter One käsittelee teemoja, joiden ansiosta Sherlockista muodostuu se, mistä hänet tunnetaan. Kuinka hän esimerkiksi ihastui viulunsoittoon, tai alkoi käyttämään huumeita.

Kyseessä on siis henkilökohtainen matka tehden tiliä menneisyyden kanssa, ja seurana on paras kaveri Jon. Kyseessä ei siis ole John Watson, vaan kokonaan uusi henkilöhahmo Frogwaresin kynästä. Ensimmäisen kahden pelituntini aikana en pystynyt päättämään, onko Jon mahtava lisäys, vai ainoastaan ärsyyntymisen aihe. Aikaisempien pelien Watsonin malliin Jon ilmaantuu aina oikealla hetkellä paikalle antamaan neuvoja. Se ainakin on selvää, että Jonilla on keskeinen rooli niin pelattavuudessa kuin tarinassakin.

Ennakkohetkeni päättyi kutkuttavaan käänteeseen, ja odotan jo innolla kokonaisen pelin julkaisua myöhemmin kuluvana vuonna. Vielä on paljon hämärän peitossa. En esimerkiksi päässyt lainkaan näkemään pelin taistelumekaniikkaa, joka on ilmeisesti varsin keskeisessä roolissa. Juuri tekninen suoriutuminen ja taistelumekaniikka olivat ne huonoimmat osuudet The Sinking Cityssa, joten toivottavasti näillä osa-alueilla Frogwares on parantanut otteitaan. Sumuisen Lontoon vaihtuminen aurinkoiseksi saareksi saattaa olla juuri se piristysruiske, jota Sherlock Holmes kaipaa.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ennakossa Sherlock Holmes Chapter One

Ennakossa Sherlock Holmes Chapter One

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Nyt on aika ennakoida Frogwaresin tuleva Sherlock Holmes Chapter One, joka vie tunnetun etsivän nuoruutensa päivinä uusiin maisemiin. Lue ennakko täältä. ...Ladataan seuraavaa sisältöä