Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
She-Hulk: Attorney at Law

She-Hulk: Attorney at Law (Disney+), 1.kausi on pääosin viihdyttävä

Jen Waltersin Disney+ -sarja on saatu päätökseen, joten yhdeksän jaksoa ovat nyt linjoilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Olen kertonut jo aiemmin väsymyksestäni Marvelin sarjoja kohtaan varsinkin Disney+ -tarjonnan suhteen. Ymmärrän kyllä sen, mitä on pyritty saavuttamaan, mutta silti sarjat ovat muuttuneet ennalta arvattaviksi ja väsyneiksi. Onneksi She-Hulk: Attorney at Law'n kanssa Marvel ja Disney ovat koettaneet jotain muuta. Luvassa on aiempaa koomisempaa ja selvästi erilaista tarjontaa supersankaroinnista.

Minulle tämä on iso juttu, sillä halusin katsella sarjaa viikosta toiseen. Tämä ei ole tuntunut velvollisuudelta pysytellä Marvelin tarinoissa mukana, vaan kyse on ollut torstaipäivien kohokohdasta. Iso osuus kuuluu sille, miten sarja on rakennettu. Yhdeksän jakson mitalle mahtuu paljon niin juonen kuin henkilöhahmojenkin kehittymistä, joskus jopa liiankin kanssa. Tarjolla on käytännössä yhdeksän lyhyempää minitarinaa, joiden keskiössä on Jen Walters eli She-Hulk. Jännittävää on se, ettei suurin osa jaksoista tunnu supersankaroinnilta, vaan ovat enemmänkin katsauksia Jenin elämään ja uraan. Tämä toimii siksi, että She-Hulk on se sivuhahmo, ja pääosassa on Jen Walters.

HQ

Marvelin tuotannosta kun on kyse, on mukana runsaasti toimintaakin. Kyse on laskelmoidusta ja älykkäästä tuhon tekemisestä. Tietokoneella tehdyt tehosteet ovat ajoittain kehnoja, mutta eivät liiaksi häiritäkseen katsomista. Ajoittain liikkuminen näyttää luonnottomalta ja oudolta, vaikka pääasiassa jälki hyvää onkin.

Tämä on mainos:

Jaksoihin jaetusta rakenteesta johtuen sarjalla ei ole selkeää yhtä pahista. Jokaisella jaksolla on omat demoninsa, ja se voi olla yleinen mielipide, She-Hulkin olemuksen selvittäminen tai Jameela Jamilin esittämä julma tyttö Titania. Kokonaisuus toimii hyvin, ja kaikella tuntuu olevan merkitystä. Ohjaus on hyvää, ja näyttelijät tekevät työnsä hyvin.

Se on sanottava, että ajoittain sivuhenkilöhahmot loistavat liikaakin Jenin kustannuksella. Benedict Wongin Wong on toki loistava, samoin kuin Tim Rothin Emil Blonsky/Abomination. Kun sitten mukaan sarjaan astuu Charlie Coxin esittämä Daredevil, alkaa Jen siirtyä sivuosaan omassa sarjassaan. Sarjan päätösjaksossa tämä lähtee ihan kokonaan lapasesta, eikä sarjan loppuratkaisu ole tyydyttävä.

She-Hulk: Attorney at LawShe-Hulk: Attorney at LawShe-Hulk: Attorney at Law

Shel-Hulk ei tunnu rutiininomaiselta Marvelin sarjalta. Suurimmaksi osaksi sarja on hauska, viihdyttävä ja nautittava olkoonkin, että loppuratkaisu vetää homman lekkeripeliksi. She-Hulk antaa uskoa siihen, että Marvelin sarjat voivat olla laadukkaita. Onkin kiinnostavaa seurata, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä