Suomi
Gamereactor
arviot
Shadows of the Damned

Shadows of the Damned

Kun Goichi Suda eli kansan keskuudessa Suda 51 lyö hynttyyt yhteen Resident Evil -kehittäjä Shinji Mikamin kanssa, on lopputulos väistämättä jotain korkealentoista ja säväyttävää. Mutta kuten tiedämme, nerouden ja kahjouden raja on häilyvä. Vedenpitävä todiste tästä on maineikkaan tehokaksikon yhteistyön hedelmä, Shadows of the Damned.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Shadows of the Damned ei ole se kaikkein yksioikoisin peli ruodittavaksi. Siinä on paljon tekijöillensä ominaisia elementtejä: pelimekaniikka voisi olla lainattu viimeisimmistä Resident Evileistä ja tarinapuolen kuviot pähkähullusta No More Heroesista. Kokonaisuus on vielä osiaan suurempi sekametelikeitos, jota maistellessa tulee miettineeksi, ovatko alapäävitsit, täysin eri maailmoista reväistyt päähahmot ja pelilliset outoudet nykytaidetta vai tahatonta komiikkaa.

Tarina - tai siis "tarina" - kertoo hispanialaisen demoninmetsästäjä Garcia Hotspurin kostoretkestä, joka alkaa tämän tyttöystävän jouduttua alamaailman pääpirun kynsiin. Matkalla Garcia joutuu räiskimään hirviöitä, polttamaan vuohen päitä ja syöttämään mansikoita demonivauvoille. Totta joka sana! Onneksi nurinkurisen tuonelan oppaana toimii langennut henki Johnson, joka osaa kätevästi muuntua erilaisiksi aseiksi ja vähemmän kätevästi heitellä teräviä herjoja Garcian töppäillessä.

Shadows of the DamnedShadows of the Damned

Jos ja kun Shadows of the Damnedin aiheuttamasta alkujärkytyksestä tokenee, alkaa pinnan alta paljastua perinteinen räiskintäpeli. Asevalikoimasta löytyy hauskasti nimetty tuliluikku joka tilanteeseen, ja niitä, kuten päähahmon taikavoimiakin voi kehittää kenttiin piilotetuilla timanteilla. Rahaa käytetään ensiaputarvikkeisiin, pääosumat ovat kuolettavia, kentät ovat lineaarisia ja pomotaistelut tahdittavat rivivihulaisten teilaamista - tuttua kauraa lopultakin.

Tämä on mainos:

Noin kymmentuntisen yksinpelin jälkeen peli on valmis vaihtolistalle, sillä uudelleenpeluuarvoa ei ole käytännössä ollenkaan; keräilytavara on jätetty muihin peleihin ja kaikki vaikeustasot ovat auki heti alusta. Ostopäätös muotoutuu pitkälti Suda 51 -fanitusasteen mukaan. Mikäli kaikenlainen häröily, pippelivitsit ja perusvarma räiskiminen kiinnostaa, kannattaa mieluummin katsoa kuin katua.

Shadows of the Damned
HQ
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Puhuva ase ja muut omalaatuisuudet
-
Ei uudelleenpeluuarvoa, pelimekaanisesti jo nähty
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • Raine Laaksonen
    Silmämunilla syötettäviä demonivauvoja? Pimeyttä ulostava paholaisheppa? Pahuudelta suojeleva kala kuivalla maalla? Suda51'nä tunnettu... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Shadows of the DamnedScore

Shadows of the Damned

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Hulluuden ja nerouden raja on häilyvä ja Shadows of the Damned kokeilee rajaa tosissaan lipsahtaen älyvapauden puolelle.



Ladataan seuraavaa sisältöä