LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      sarjojen arviot
      Dragon's Dogma (Netflix)

      Dragon's Dogma (Netflix), 1. kausi

      Kun kohtuullisen mielenkiintoinen tarina kerrotaan huonosti

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Netflixin Dragon's Dogma on animesarja, jossa on seitsemän noin 25 minuutin mittaista jaksoa. Sarja toki perustuu Capcomin peliin Dragon's Dogma, joka julkaistiin vuonna 2012. Netflixin sarjassa on ajatusta, mutta harmillisesti tarina kerrotaan huonosti ja ällistyttävän kaavamaisesti.

      Keskiaikaiseen kaupunkiin hyökkää lohikäärme, joka laittaa kaikki lihoiksi. Toivottomaan vastarintaan asettuu Ethan, ja rohkeus palkitaan riistämällä sydän kirjaimellisesti suoraan rinnasta. Myöhemmin Ethan herää mahtava arpi rinnassaan. Hänet on herättänyt henkiin hyvin erikoinen Hannah. Yhdessä kaksikko suuntaa matkalle halki fantasiamaailman tavoitteenaan ottaa paha lohikäärme hengiltä. Siinäpä se tarina sitten onkin, eikä teemasta juuri tämän syvällisempää irti saada.

      Jaksoja on seitsemän, ja jokainen käsittelee yhtä seitsemästä kuolemansynnistä. Idea on hyvä, mutta käytännössä se johtaa hyvin kaavamaiseen toteutukseen. Jakson teeman mukaisen synnin lisäksi jokaisessa jaksossa otetaan päiviltä oma suurikokoinen hirviö. Suurimman osan ajasta jaksot eivät liity pääjuoneen millään tavalla. Katsojana minua kiinnostaa ennen kaikkea sarjan avainkaksikon keskinäinen dynamiikka. Siihenkin syvennytään, mutta vasta aivan sarjan lopulla. Ja pisteenä iin päällä koko tarina selitetään auki laiskimmalla mahdollisella tavalla viimeisen jakson lopussa. Toisin sanoen pitkänä monologina ilman sen kummempaa yritystä.

      Tämä on mainos:

      Animaatio on pääosin tehty oikein hyvin. Ainoa harmistus ovat ne kunkin jakson hirviöt, jotka ovat aivan liian selvästi tietokoneanimaatiolla tehtyjä. Näin ne erottuvat selvästi muuta piirrosjälkeä vasten, joka näyttää niin sanotusti perinteiseltä. Äänimaailma on sitä vastoin kautta linjan oikein hyvää.

      Netflixin Dragon's Dogmassa on kyllä ainesta, mutta se varsinainen tarina kerrotaan huonosti. Kyllähän jaksot kerran katsoo, mutta mitään klassikkoa tästä ei tule.

      Dragon's Dogma (Netflix)Dragon's Dogma (Netflix)
      HQ
      Tämä on mainos:
      05 Gamereactor Suomi
      5 / 10
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä