Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Scream VI

Scream VI (4K) jatkaa edeltäjiensä viitoittamalla tiellä, ja ainakin ihmiset ovat edelleen kauniita

Yhteiskunnallista vallitsevaa tilannetta peilataan, ja muutenkin jatketaan tutuissa merkeissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kauhuelokuvasarja Scream sai alkunsa vuonna 1996, ja se yhdisti keskenään useamman erilaisen katsojia puhuttelevan teeman. Se oli omalla tavallaan aikakautensa sosiaalisen todellisuuden tulkki, kumarsi syvään 1980-luvun teinikauhuleffojen suuntaan ja kolmanneksi teki itsetietoisesti pilaa kauhuelokuvista itsestään. Samalla linjalla ovat jatkaneet myös muut sarjan elokuvat, ja nyt Scream VI on saanut 4K-julkaisun.

Edellisessä Scream-elokuvassa kunnostautuneet Samantha (Melissa Barrera) ja Tara (Jenna Ortega) ovat muuttaneet kotikulmilta New Yorkiin opiskelemaan. Ja kuten arvata saattaa, naamiomurhat alkavat taas. Hetken verran toivotaan, ettei uusi tilanne liittyisi menneisyyteen, mutta niin ei tietenkään ole. Tällä kertaa murhaaja tuntuu napsivan ihmisiä Samanthan ja Taran läheltä yksi kerrallaan jättäen kaksikon viimeiseksi.

Ydinkaksikko jää mieleen siksi, että he tuntuvat suhtautuvan tilanteeseen eri tavalla. Samantha on taisteluhenkinen, ja juoksee veistä heiluttavaa naamiomurhaajaakin pakoon jokseenkin kylmäverisesti. Sen sijaan taskurakettimainen Tara osaa niin kiljua kuin itkeäkin, mutta kun on aika taistella, sekin sujuu.

Tämä on mainos:

Itsetietoisen osuuden kauhuelokuvista tuovat mukaan opiskelukaveri Mindy (Jasmin Savoy Brown) ja FBI:n agentiksi suoriutunut Kirby (Hayden Panettiere). Tämä omalle lajityypille naureskelu jää kuitenkin turhan ohueksi. Suurin anti on lähinnä todeta, että koska kyseessä ei ole mihinkään henkilöhahmoon sidottu sarja, voi kuka tahansa heittää henkensä koska tahansa.

Teknisesti toteutus on vakaan ammattitaitoista, ja tehosteet painottuvat odotetusti erilaisiin puukotuksiin. Välillä ääni veitsen upotessa on aivan liian teatraalinen puhumattakaan siitä, että ajoittain puukko menee selvästi ohi kohteestaan. Katselin rainan puolisen vuotta sitten elokuvateatterissa, joten harmillisesti loppuratkaisu ei yllättänyt lainkaan. On tosin sanottava, että amerikkalaisen yhteiskunnan kommentointiluonteesta johtuen ei ratkaisu yllättänyt silloin ensikatsomallakaan.

Mukana ei ole lainkaan lisämateriaaleja, mutta ehkä sitä kerrottavaa ei vain ollut. Kunhan olisivat vain hehkuttaneet paluuta takaisin astialle ja tehneet selväksi, miten etuoikeutettua onkaan olla mukana tässä sarjassa taas kerran. Scream VI on siis ihan pätevä elokuva aikaisempien osien jatkoksi. Katsojana viihtyminen riippuu paljolti siitä, onko jo saanut tämän lajin viihteestä tarpeekseen.

Scream VIScream VIScream VIScream VI
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä