Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Scream 3

Scream 3 (4K) on hämmentävän humoristinen ja kauhultaan kevyt

Alkuperäisen trilogian päätös haluaa jostain syystä naureskella liikaa itselleen, ja samalla vähentää väkivallan määrää. Viimeinen kohtaus on silti edelleen vaikuttava.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kauhuelokuvasarja Scream sai alkunsa vuonna 1996, ja se yhdisti keskenään useamman erilaisen katsojia puhuttelevan teeman. Se oli omalla tavallaan aikakautensa sosiaalisen todellisuuden tulkki, kumarsi syvään 1980-luvun teinikauhuleffojen suuntaan ja kolmanneksi teki itsetietoisesti pilaa kauhuelokuvista itsestään. 4K-julkaisun saanut vuoden 2000 Scream 3 saatteli loppuun sen niin sanotun alkuperäisen trilogian. Hämmentävää on, miten humoristinen ja kesy tämä kolmas elokuva onkaan.

HQ

Kuten odottaa saattaa, kolmannen Screamin teemana ovat trilogiat ja niiden loppuun saattaminen. Harmillisesti se pääasiallinen koukku on lähinnä se, että koska kyse on päätöksestä, voi kuka tahansa päästä hengestään. Noin muuten tarinan keskiössä on Woodsboron murhista kertovan kauhuelokuvasarjan Stabin kolmannen osan kuvaukset. Tietenkin naamiomies alkaa riehua ja tappaa elokuvan näyttelijöitä yksi kerrallaan samassa järjestyksessä kuin heidän esittämänsä henkilöhahmot pääsivät hengestään ensimmäisessä Stab-elokuvassa.

Nyt pyöritään Hollywoodissa ja elokuvastudiolla, mikä on mahdollistanut erittäin monipuoliset tapahtumaympäristöt. Kunniaa on annettava myös siitä, miten eri henkilöhahmojen keskinäinen sanailu on toteutettu. Lopputuloksena on aidosti humoristinen elokuva, joka syystä tai toisesta on ruuvannut väkivaltaansakin miedompaan suuntaan. En ymmärrä ratkaisua lainkaan, sillä niin ennen kuin jälkeenkin Scream 3:n juuri se väkivalta puukotuksineen on ollut yksi iso kohokohta. On siis sanottava, että Scream 3 on omana itsenään johdonmukaisesti ja kaikin puolin hyvin tehty, mutta osana kauhuelokuvasarjaa se on selvästi kehnoin alkuperäisestä trilogiasta.

Toimintakohtauksien laimeus tulee ilmi siinäkin, että niissä suurimmaksi osaksi juostaan naamiomiestä pakoon, viskotaan erilaisia esineitä ja lopuksi isketään puukko kertaalleen lihaan kiljumisen saattelemana. Ja siinä se. Lopputuloksesta jää näytelty vaikutelma, mistä tietysti onkin kyse. Ongelma on siinä, ettei tilanteen vaatima uhka ja energia välity katsojalle saakka.

Lisämateriaaleja on kourallinen, joita leimaa poikkeuksellisen huono kuvanlaatu. Vaikutelmaksi jää, että lisämateriaalit on siirretty sellaisinaan alkuperäiseltä VHS-kasetilta. Mitään varsinaisesti kiinnostavaa ei ole mukana, joten suosittelen ohittamaan lisämateriaalit kokonaan.

Tämä on mainos:

Scream 3 on alkuperäisen trilogian selvästi heikoin, mutta toisaalta se saattaa tarinansa loppuun. 4K-julkaisu on laadukas varsinaisen elokuvan osalta, ja sehän on tärkeintä.

Scream 3
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä