Suomi
Gamereactor
laitearviot

SC3 Pro Wireless Controller Nintendo Switchille haluaa olla se halvempi Elite-ohjain

Switchille hieman Nintendon omaa Pro-ohjainta halvempi vaihtoehto ohjelmoitavilla takanapeilla ja päheillä koristevaloilla, joka toimii myös PC:llä ja mobiililaitteilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
SC3 Pro Wireless Controller Nintendo Switchille haluaa olla se halvempi Elite-ohjain

Switchin ollessa suurimmaksi osaksi satunnaispelaajien suosiossa riittävät konsolin omat joy-con-ohjaimet valtaosalle vallan mainiosti. Kilpailullisemmat pelaajat jäävät kuitenkin joy-conien kanssa kaipaamaan parempaa ohjausta ja jämerämpää otetta. Onneksi tarjolla on myös vaihtoehtoisia ja perinteisempiä ohjainmalleja. Gioteck tuo yhden sellaisen lisää markkinoille, ja tarjoaa kelvollisen kilpailijan Nintendon omalle Pro-ohjaimelle.

SC3 Pro -ohjaimen ensivaikutelma on hieman lelumainen ja kepeä, ja 226 gramman paino tukee vaikutelmaa. Ohjain kuitenkin istuu käteen todella hyvin, ja takaosan karhennukset pitävät huolen, että ote pysyy hikisimmissäkin pelituokioissa. Kapulassa on ohjelmoitavat koriste-LEDit, jotka päällä ollessaan muuttavat ulkonäön melkoiseksi diskopalloksi. Moinen on ihan hieno lisä, joka hieman lievittää lelumaista ja muovista ulkoasua. Kirkkaat valot käyvät kuitenkin nopeasti silmille raskaaksi, joten varsinkin pimeällä pelatessa ne tulee pidettyä mieluummin pois päältä.

SC3 Pro Wireless Controller Nintendo Switchille haluaa olla se halvempi Elite-ohjain
Tämä on mainos:

Näppäintuntuma ja -vaste ovat suurimmaksi osaksi erinomaiset, ja erityisesti ristiohjain on huippulaatuinen. Ohjain jäljittelee hyvin pitkälti Xboxin mallia, mikä on loistava asia, sillä Xboxin ohjaimesta on vaikea parantaa. Tatit ovat siis hieman eri korkeudella ja koko on miellyttävän iso. Tatit pyörivät sujuvasti ja mukana tulee myös hieman lyhyempi vaihtopari, joten tattien korkeudessa on valinnanvaraa. Takaosassa on kaksi ohjelmoitavaa lisänäppäintä, jotka tarjoavat erityisesti ensimmäisen persoonan räiskinnöissä mukavaa etua. Näppäimien ohjelmoiminen on vaivatonta ja uudelleenohjelmointi onnistuu tarvittaessa vaikka joka peliin erikseen.

Iso miinus tulee liipaisimien toiminnasta. Liipaisimien vastus on eri vahvuinen, ja lisäksi ne hankaavat reunoihin painettaessa. Tästä johtuen liipaisimien painaminen ei ole sujuvaa ja pitää lisäksi inhottavaa ääntä. Ohjaimessa on täysi liiketunnistus, joten kääntelyllä ja vääntelyllä tapahtuvat toiminnot pelittävät yhtä hyvin kun joy-coneilla pelatessa.

Ohjaimen käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Se paritetaan konsoliin Bluetooth-yhteydellä ja kun yhteys on kerran muodostettu, tunnistaa konsoli ohjaimen automaattisesti. Harmillinen seikka on, ettei konsolia voi käynnistää ohjaimen virtanapista. Ohjain on yhteensopiva myös PC:llä ja mobiililaitteilla, joihin yhdistäminen onnistuu niinikään ilman sen kummempia kikkailuja.

Ohjaimen akku latautuu ilahduttavan nopeasti, ja lataus tapahtuu mukana tulevalla USB-C-kaapelilla. Yhdellä latauksella saa kuitenkin vain noin 10 tuntia intensiivistä peliaikaa, joten akunkesto häviää heittämällä Nintendon omalle Pro-ohjaimelle.

Tämä on mainos:

Ohjaimessa on 3,5 mm kuulokeliitäntä ja napit äänenvoimakkuuden säädölle, sekä kuulokkeiden mykistykselle, mikä on todella mukava ja kätevä lisä.

SC3 Pro Wireless Controller Nintendo Switchille haluaa olla se halvempi Elite-ohjain

Kaiken kaikkiaan Gioteckin SC3 Pro on lelumaisesta ensivaikutelmasta huolimatta hyvä ohjain, ja sopii erityisesti Xboxin ohjaimeen tottuneille pelaajille kuin käsi taskuun. Liipaisinten ongelma on kuitenkin sen verran suuri, että ohjaimen laatu ei käy yhteen sen noin 60 euron hintalapun kanssa. SC3 häviää Nintendon omalle ohjaimelle akunkestossa ja liipaisimien toiminnassa, mutta hivenen halvempi hintalappu, ohjelmoitavat takanäppäimet ja kerrassaan loistava ristiohjain pitävät sen kuitenkin varteenotettavana vaihtoehtona kilpailullisempaa ohjainta halajaville.

SC3 Pro Wireless Controller Nintendo Switchille haluaa olla se halvempi Elite-ohjain
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Istuu käteen todella hyvin, suurimmaksi osaksi erinomainen näppäintuntuma, loistava ristiohjain, ohjelmoitavat takanäppäimet
-
Liipaisinten toiminta takkuaa, lyhyt akunkesto, laatuun nähden hieman turhan korkea hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä