Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Saints Row

Saints Row - se tuunailun seuraava aste

Näillä keinoilla pääsee peliä tuunaamaan mieleisekseen tulevassa Saints Row'ssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Saints RowSaints Row

Itsensä ja ympäristönsä muokkaaminen on aina ollut tärkeässä roolissa Saints Row -sarjassa aina Sants Row 2 -pelistä lähtien. Volition oli selvästi ajastaan edellä, ja sittemmin ominaisuus on muuttunut monipuolisemmaksi ajan saatossa.

Elokuussa on aika polkaista Saints Row uudelleen alusta, ja merkkien mukaan ilmassa on suuria muutoksia, kun pelisarja tekee paluun uuden sukupolven konsoleille. Kuinka se tuunailu siis toimii? Onko hulluttelu siirretty taustalle realismia suosien? Vastaus on selkeä "ei". Gamereactor osallistui tilaisuuteen, jossa paneuduttiin juurikin siihen tuunailuun.

HQ
Tämä on mainos:

Volition on panostanut yksilöintiin ja tuunailuun aivan uudella tavalla. Selkein on tietenkin se päähenkilö, ja keinotekoiset rajoitukset on nyt poistettu. Jos siis haluaa tehdä machoilevan päähahmon teräksisellä iholla, mutta pikkutytön äänellä, voi niin tällä kertaa tehdä.

Teräksisellä iholla tarkoitan sanatarkasti teräksistä ihoa, ja mukana on kokoelma erilaisia tekstuuripintojakin. Jos taas sininen kuminen nahka on parempi idea, tai vaikka puinen, sekin onnistuu. Sukupuolia voi niin ikään sekoittaa haluamallaan tavalla, ja kaikki työkalut ovat avoinna valinnoista riippumatta. Jos siis haluaa luoda Batmanista tutun Two-Face-hahmon peliin, onnistuu sekin. Tämä siksi, että kasvot on jaettu keskeltä kahtia, ja puolikkaat voi muokata haluamikseen. Vanha järjestelmä, jossa poskeen saa ennalta määritellyn tatuoinnin tai arven, ovat taakse jäänyttä elämää. Nyt kasvojen puolikkaat voi muotoilla erilaisiksi partaa, arpia ja muita sen sellaisia myöten.

Mutta miksi jättää vaihtoehdot siihen? Pelaaja voi yksilöidä kaiken, kuten vaihtaa hampaat, korvata ruumiinosia proteeseilla ja laittaa piilolinsseillä silmät sellaisiksi kuin haluaa. Sama koskee myös vaatteita, sillä vaatetusta voi laittaa useita erilaisia kerroksia. Jos siis haluaa käyttää nahkaisia lahkeita kuluneiden farkkujen päällä, se käy, tai jos haluaa olla kokonaan ilman housuja nahkaisten lahkeiden alla, käy sekin päinsä. Vaatteita voi toki ostaa lisää pelin monista kaupoista, ja niitä klassikoita voi ostaa esimerkiksi puodista Leather & Lace.

Lyhyesti sanottuna oman hahmon luomiselle tarjotut työkalut ovat vaikuttavat. Lisäksi montaa muutakin asiaa pääsee nikkaroimaan uusiksi ja muokkaamaan. Jos siis haluaa autonsa näyttävän merirosvolaivalta, se onnistuu, mutta jos haluaisi mieluummin Tron-tyylin moottoripyörän, ei auta muuta kuin tehdä sellainen.

Tämä on mainos:
Saints RowSaints RowSaints Row

Lokareiden ja pölykapseleiden väriä voi toki muokata niin kuin ennenkin, mutta ajokkien muokkaus on sekin viety aivan uudelle tasolle. Toki kärryyn voi laittaa spoilerin ja hot-rod-moottorin, mutta se on vasta alkua. Omassa autossa voi olla myös vetokoukku, jolloin perässä voi kiskoa jättimäistä teräspalloa tuhoa tuottamassa.

Autot ovat tärkeä osa Saints Row'ta, ja kaikkiaan 80 erilaista mallia on saatavilla. Näitä pääsee tuunailemaan vapaasti muuttaen moottorin ääntä, torvea ja lisätä kaikenlaista lisäkivaa. On mahdollista luoda jopa tankki omalla katapultilla, jossa liitopuku mahdollistaa pelaamisen jatkamisen ilmassa. Rajoituksena on enemmänkin pelaajan mielikuvitus kuin annetut työkalut.

Tuunailu ulottuu myös aseisiin. Miksi tyytyä perinteisiin asemaalauksiin, kun voi saada enemmän? Omien suosikkiaseiden värejä ja kuoseja voi vaihtaa, tai liimata tarroja. Tärkeintä on kuitenkin mahdollisuus muuttaa aseiden muotoa. Miten olisi sateenvarjolta näyttävä haulikko, tai kitarakotelon tyyliin sovitettu sinko? Tai ehkä käsissä isot vaahtomuovikädet, jotka ovatkin samalla aseet?

Saints RowSaints RowSaints Row

Ja kuten odottaa sopii, samanlainen into muokata koskee myös pelaajan tukikohtaa. Kuinka laajasti moinen onnistuu, ei ole tarkasti tiedossa, mutta odotettavissa on varsin mahtavia asioita. Vieraan voi toivottaa tervetulleeksi tulta syöksevä lohikäärme, ruokailuhuoneessa voi olla jengin jäsenen patsas, ja jotain saa tehdä dinosauruksillakin. Jopa ympäröivää naapurustoa voi muokata, joita on kaikkiaan 14 ympäri Santo Ilesoa.

Tuunailun mittavuudesta huolimatta se varsinainen pelattavuus on tietenkin se, joka lopulta ratkaisee. Ja kun se hyvä pelattavuus on paikoillaan, on hauskaa tehdä maailmasta mieleisensä. Mikäli Saints Row onnistuu olemaan viihteellinen, tulee pelin eri ominaisuuksien muokkaaminen tarjoamaan jotain ihan erityistä ja omanlaistaan. Hyvältä ainakin näyttää.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä