Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Rosvo Rudolf

Rosvo Rudolf

Aika ei ole hellinyt tätä vanhaa animaatiosarjaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Rosvo Rudolf on tšekkoslovakialainen animaatiosarja, johon tehtiin lyhyitä, noin 7 minuuttia kestäviä, jaksoja kaikkiaan 39 kappaletta. Näistä DVD-julkaisussa on 28 jaksoa. Internetin mukaan sarjaa tehtiin kaksi tuotantokautta, joten ilmeisesti suomeksi toteutettiin ainoastaan se ensimmäinen kausi. Kertojana suomalaisessa versiossa toimii Jukka Virtanen. Sarjaa on esitetty täällä useampaan otteeseen, mutta ei enää 2000-luvun puolella. Omaan muistiini sarja on piirtynyt vuosina 1987-1988 televisiossa nähdyn uusinnan ansiosta.

HQ

Rosvo Rudolf sijoittuu selvästi menneeseen aikaan. Itse arvioisin aikakaudeksi ehkä 1700-luvun loppua tai 1800-luvun alkua. Tämä on pääteltävissä muun muassa asuista, arkkitehtuurista ja muutamista juonenkäänteistä. Kertomukset ovat lyhyitä ja hyväntahtoisia satuja, joissa esiintyy ajoittain epätavallisia olentoja, kuten jättiläisiä, hiisiä ja persoonallisia salamoita. Toteutus on sekin perinteisen satumainen. Taustalla pyörii kuvamateriaali, ja sitten Jukka Virtanen kertoo vakaalla äänellään tarinaa. Muitakin äänitehosteita on, mutta hyvin vähän.

Aika on ajanut pahasti Rosvo Rudolfin ohitse, tai sitten minä olen vain vanhentunut. Tai molempia. Yksikään lyhyistä tarinoista ei onnistu kaappaamaan katsojaa mukaansa, eivätkä ruudulla nähtävät tapahtumat siis kiinnosta lainkaan. Animaatiojälki on toki vanhahtavaa ja yksinkertaista, mutta ajaa asiansa ihan hyvin. Värimaailma on ehtinyt pahasti haalistua, ja VL Median animaatiojulkaisuille ominaisesti materiaali on ilmeisesti vedetty suoraan joltain vanhalta kelalta DVD:lle. Näin ollen värien haaleuden ohella kaikki naarmut ja muut virheet erottuvat selvästi. Äänipuoleen on onneksi panostettu, joten Rosvo Rudolfia kuuntelee mielellään.

DVD-valikko on tehty tarpeettoman hankalaksi käyttää. Jonkinlainen "katso kaikki" -valinta puuttuu kokonaan, joten kaikki 28 jaksoa on katsottava kiltisti yksi kerrallaan. Lisäksi vanhan jakson päättyessä kursori ei siirry automaattisesti uuden jakson kohdalle. Jos siis haluaa katsoa kaikki jaksot putkeen, on varauduttava painelemaan nappeja - ei yhden kerran vaan - yhteensä 55 kertaa. Lisämateriaaleja ei ole, mutta ei niitä osaa kaivatakaan.

Aika on ajanut pahasti ohitse Rosvo Rudolfista, ja DVD-julkaisun käyttäminen on tehty tarpeettoman hankalaksi. Onneksi sentään äänimaailma on toteutettu hyvin, kuten VL Median julkaisuissa tapana on. Katsomista voi suositella vain, jos omiin lapsuuden muistoihin Rosvo Rudolf jäi jotenkin poikkeuksellisen merkityksellisenä.

Tämä on mainos:
Rosvo Rudolf
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä