Suomi
Gamereactor
arviot
Roller Champions

Roller Champions

Arviossa Ubisoftin free-to-play-PvP-urheilupeli

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ubisoftin free-to-play-periaatteella toimiva PvP-pelaamista painottava urheilupeli Roller Champions julkaistiin melkein salavihkaa toukokuun lopussa. On sanottava, että kyseessä on positiivinen yllätys.

HQ

Skeptisyyteen oli syytä, sillä yleensä suuri julkaisija ei vain potkaise peliä ulos ovesta ilman varsin merkittävää markkinointia. Siksi onkin mukava havaita, että Roller Champions on kaikin puolin viihdyttävä ja valmiiksi asti tehty peli.

Luvassa on yhdistelmä useista eri urheilulajeista. Rullaluistimilla liikkuminen on ydin, jalkapalloakin on mukana ja siihen vielä hieman käsipalloa. Pinnallisesti ajatellen tällainen yhdistelmä ei voisi koskaan toimia, mutta niin se vain toimii. Peli kulkee ja erilaiset pelimekaniikat toimivat hyvin. Paremminkin vielä, kun ne yhdistyvät joukkuepelaamiseen.

Tämä on mainos:
Roller ChampionsRoller Champions

Pisteytyksessä Roller Championsin oma juttu alkaa hahmottua. Palloa ei voi laittaa maaliin ennen kuin sen on kuljettanut lukuisten porttien läpi. Nämä portit ilmaantuvat neljään eri paikkaan sylinterimäisellä areenalla, ja kun neljän läpi on mennyt, aukeaa se itse maali. Jujuna on se, että tämän jälkeen voi jatkaa porttien läpi kulkemista, jolloin maalista kuittaa lopulta enemmän pisteitä kuin vain sen yhden. Yhdestä kierroksesta saa yhden pisteen, kahdesta kolme pistettä ja kolmesta kierroksesta viisi pistettä. Pallon hallussapito pitkään on tietenkin haastavaa, joten on pohdittava riskin ja siitä saatavan isomman palkkion kesken.

Pelattavuuteen liittyy toki muutakin. Liikkumisessa otetaan lisää vauhtia reunoilta kuin skeittaaja rampin reunasta, ja sitten taklaaminen jakautuu tavalliseen taklaamiseen ja loikkaavien vastustajien iskemiseen. Lisäksi voi suorittaa erilaisia väistöjä, ja olla kanssapelaajien kanssa vuorovaikutuksessa muun muassa pyytämällä syöttöä ja antamalla lisävauhtia kaverille. Tulossa on helposti lähestyttävä ja yksinkertainen urheilupeli, jossa on yllättävän paljon syvyyttä ja viihdettä.

Roller ChampionsRoller Champions
Tämä on mainos:

Roller Champions on hauska pelata. Siihen on helppo tarttua, jos on 20-30 minuuttia ylimääräistä aikaa, tai kun itse haluaa kavereiden kanssa saada vähän vauhtia. Kyseessä ei kuitenkaan ole kenenkään se pääasiallinen live service -peli, sillä mukana ei ole niin paljoa hahmonkehitystä tai muutakaan syytä jatkaa pelaamista tuntikausia.

Hahmonkehityksen ideana on hankkia faneja ja voittaa matseja. Fanit vaikuttavat myös Battle Passin suorittamiseen, josta on olemassa niin ilmainen kuin maksettukin versio. Järjestelmä määrittää sen, milloin aukeaa se seuraava kaikkiaan neljästä eri areenasta (eikä neljä ole paljon). Ja siinäpä se oikeastaan onkin. Jokainen pelimuoto ja pelattava osio nimittäin aukeaa pelaamalla loppuun asti kymmenen ottelua (quick play).

Miten kosmeettinen tavara sitten vaikuttaa oman pelihahmon ulkonäköön? Hyvä uutinen on, että kosmeettiset ja maksettavat tavarat eivät vaikuta pelattavuuteen lainkaan. Huono uutinen on se, että mikäli haluaa pelihahmostaan edes hieman persoonallisen näköisen, on päästävä etenemään Battle Passissa ansaiten loot-palloja, jotka määräytyvät prosentuaalisen satunnaislaskurin mukaan. Ja aina on mahdollista latoa tiskiin oikeita taaloja pelihahmon koristamiseksi.

Homman nimi on siis se, että hahmonkehitys on kaikkea muuta kuin intuitiivinen, eikä tunnu erityisen palkitsevalta. Ainoa hieman rohkaisevampi juttu kehittymiselle on niin sanottu Ranked-pelimuoto, jota suurin osa pelaajista tuntuu välttävän sen korkeamman haastetason vuoksi.

HQ

Roller Championsia pelattuani on sanottava, että viihdyin sen parissa ihan tosissaan. Kokonaan toinen asia on se, miten peli aikoo pysytellä tuoreena jatkossa. Suunnitelma sisältää uusia kausia, uusia Battle Passeja, uusia areenoita ja uusia pelimuotoja. Mutta onko se kuitenkaan tarpeeksi? Ainakin toistaiseksi Roller Champions on hyvin tehty, hiottu ja erittäin kilpailullinen peli, jonka pohja on enemmän kuin paikoillaan. Toivottavasti Ubisoft jatkaa työtä niin, että pelin tenho säilyy tulevaisuudessakin.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Pelattavuus erittäin kilpailullista ja vetoavaa, hiottu kokonaisuus, ulkoisesti näyttävä, hauska pelata
-
Hahmonkehitys on tylsä ja yksitoikkoinen, turhan vähän sisältöä, kosmeettisia mikromaksuja piisaa niin totta vie
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä