Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Roddenberry Vault

Roddenberry Vault

Jos kuvittelit nähneesi Star Trek: The Original Seriesista kaiken, olit väärässä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Scifi-televisiosarjojen edelläkävijänä Star Trek: TOS on käyty niin moneen kertaan läpi eri henkilöiden ja tahojen toimesta, että kuvittelisi analyysin olevan valmis. Sarjan luoneen ja utopiaan lujasti uskoneen Gene Roddenberryn ansiosta faneille on yllättäen tarjoutunut mahdollisuus kurkistaa kulissien taakse 50 vuotta myöhemmin. Valtava materiaaliaitta pois jääneitä kohtauksia, vaihtoehtoisia kuvakulmia ja muuta sisältöä on palautettu katsomiskuntoon Mike ja Denise Okudan ansiosta Roddenberry Vault -nimiselle kokoelmalle.

HQ

Setti sisältää kolme Blu-Ray -levyä, joille on pakattu 12 klassista Star Trek -episodia. Episodivalinnat on tehty levyjen eittämättä parhaan sisällön eli kolmiosaisen "Inside the Roddenberry Vault" -dokumentin ehdoilla. Dokumentti käy Star Trekin tuotantoa läpi tämän tusinan avulla, tarjoten niin puhuvia päitä (muun muassa William Shatner, käsikirjoittaja Dorothy FOntana ja efektiartisti Richard Edlund) kuin ennennäkemätöntä materiaaliakin.

Episodeista on tarjolla sekä 2006 julkaistun DVD:n paranneltu pätkä ehostettuine erikoisefekteineen, että alkuperäinen versio aikansa "huipputekniikalla" toteutettuna. Valinnanvapaus versioiden kohdalla on virkistävää aikana, jolloin toiset ohjaajat käyvät runtelemassa alkuperäismateriaalia ja pyrkivät häivyttämään originaalien olemassaoloa.

Roddenberry Vault tarjoaa harvinaislaatuisen Making Of -katsauksen jo iäkkääseen sarjaan. On poikkeuksellisen hilpeää nähdä pätkiä, joissa sarjan tähdet naureskelevat kömmähdyksilleen tai harjoittelevat sittemmin klassikoiksi siirtyneitä kohtauksia. Vaultin ulkopuolelle jää varmasti vielä tuntitolkulla materiaalia, joten tämäkin on kuratoitu ote dokumentaarisella kierteellä. Silkka tavaran määrä jättää tosin oven auki vielä parille erikoisjulkaisulle.

The Original Series -fanille ostopäätös on helppo ja 60-luvun televisiotuotannosta kiinnostuneidenkin kannattaa harkita kokonaisuuden nappaamista kokoelmiinsa. Vaultin dokumentit ovat kiehtovaa katsottavaa vaikkapa tulevaa Star Trek: Discoveryä odotellessa.

Tämä on mainos:
Roddenberry Vault
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Roddenberry Vault

Roddenberry Vault

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Jos kuvittelit nähneesi Star Trek: The Original Seriesista kaiken, olit väärässä.Ladataan seuraavaa sisältöä