Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Vulcan Aimo 120

Futuristinen ja pätevä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yhä useampi laitevalmistaja kokeilee pelinäppäimistöissään Cherry MX -kytkinten sijaan omia vaihtoehtojaan. Roccatin Titan-kytkimien kohdalla testilabroissa on päädytty puolikkaisiin näppäinhattuihin ja läpinäkyvään loppuosaan, eikä lopputulos ole ollenkaan hullumpi kirjoitustuntumaltakaan.

Vulcan Aimo 120 on vaihteeksi mielenkiintoinen tuote erilaisten valaistujen pelinäppisten markkinoilla. Alumiinikoteloitu näppäimistö tuntuu jo laatikosta otettaessa varsin laadukkaalta ja jämäkältä. Ensimmäisissä kirjoitustesteissä jämäkkyyden tuntuma jatkuu, vaikkei ylläkään aivan äänekkäimpien täysin mekaanisten näppäimistöjen tuntumaan. Esimerkiksi Logitech on tehnyt testejä kannettavien tietokoneiden "chiclet"-näppäimistöjen, kalvonäppäinten ja mekaanisten kanssa hybridien luomiseksi, mutta ainakin Vulcanin kohdalla Roccat on löytänyt hyvän tasapainon verrattain hillityn näppäinäänen, selkeän palautteen ja täsmällisyyden kanssa. Se ei "kliksahda" Cherry MX Black -kytkimien tapaan yhtä selkeästi, muttei jätä kalvonäppäinten kaltaista löysää ja tunnotonta palautetta. Näppäimet painuvat lähes yhtä paljon alas kuin mekaanisetkin, mutta selkeästi enemmän kuin kannettavien tietokoneiden vastaavat. Tämän takia kirjoitusnopeus saattaa harjaantumisen myötä jopa nousta hieman, mutta erot lienevät marginaalisia.

Puolikkaan näppäinhatut antavan mahdollisuuden näyttäville valaistusefekteille, jos sellaisia kaipaa. LEDit valaisevat kytkimiä nimittäin sekä alta että sivuilta, ja lopputulos on varsin futuristinen. Roccat Swarm -ohjelmistolla voi säätää niin animaatioita kuin yksittäisten näppäinten värejä tai kirkkautta, joten tuntumasta pitävä mutta valoja vierastava pelaaja voi valita halutessaan hillityn taustavalon pimeitä pelisessioita avustamaan. Muita ominaisuuksia ovat magneettisesti kiinnitettävä kovapintainen rannetuki sekä siisti säätörulla vaikkapa volyymin nostamiseen. Harmillisesti mediakytkimiä Vulcanissa ei mykistämistä lukuun ottamatta ole eikä myöskään USB-läpivientiä lisälaitteiden kytkemiseksi. Pieni miinus tulee myös siitä, että osassa näppäinhatuista sen "päämerkki" kuten vaikkapa numero 6 näkyy kirkkaasti, mutta kakkostoiminto eli "&" on himmeämpänä. Osaa erikoismerkeistä saattaa siis joutua hieman hakemaan, mikäli ne eivät ole lihasmuistissa.

Parannettavaa siis löytyy, mutta jos ostohousut on pistetty hyvällä tuntumalla varustetun ja valaistun pelinäppiksen hankkimiseksi jalkaan, Roccat Vulcan Aimo 120 on erinomainen valinta. Sen jämäkkä rakenne ja tarvittaessa kirkkaat valot miellyttävät varmasti, jos on valmis kärsimään noin 150 euron edestä. Tämäkin arvio on kirjoitettu kyseisellä laitteella, ja nopeuden ansiosta se jäänee monitorin eteen vastaisuudessakin.

Tämä on mainos:
Roccat Vulcan Aimo 120Roccat Vulcan Aimo 120Roccat Vulcan Aimo 120
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Laadukas, jämäkkä näppäintuntuma, nopea kirjoittamiseen, kirkkaat ja muokattavat valot, mukavan futuristinen ulkoasu
-
Erikoismerkkien himmeys, ei medianäppäimiä tai USB-läpivientiä, kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä