Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Sova

Omalaatuinen sylinäppis toimii monessa käytössä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaikelle on kohderyhmänsä. Niin myös Roccatin uutuusnäppäimistö Sovalle, joka on nimenomaan tarkoitettu sohvalla pelaamista varten. Aivan, sohvalla. Idea on kytkeä PC olohuoneen telkkariin, istahtaa mukavasti sohvalle ja ottaa Sova syliin, jolloin oikeaoppinen WASD+hiiri -pelaaminen mahdollistuu.

Sova ei ole mikään rimpula, vaan painava ja kookas mötkäle, joka on pehmustettu pohjastaan sylikäyttöä ajatellen. Näppäimistö on numpadia lukuun ottamatta täysimittainen, ja laitteen oikeaa laitaa hallitsee massiivinen, kiinteä hiirimatto.

Näppäimistön takaa löytyy kolme syvälle upotettua USB-porttia hiiren ja muiden laitteiden kytkemistä varten. Näppäimistön alla on myös reilusti tilaa rannetueksi. Hiirimatto ja rannetuki ovat irrotettavissa ja vaihdettavissa tarpeen mukaan.

Idea on erikoinen, mutta toimiva. Jo pelkästään työpöytäkäytössä Sovalla pelaaminen on omanlaisensa kokemus, kun koko kontrolliarsenaalin voi nostaa syliin. Jo kelpaa sohia Doomia menemään rennosti takakenossa. Pidemmässä käytössä sohvalla Sovailu kuitenkin puuduttaa jalkoja ja käsiä, sillä vaikka ergonomia sinänsä onkin kunnossa, tarpeeksi hyvää asentoa on vaikea löytää.

Tämä on mainos:

Sovaa myydään sekä kalvokytkimillä että mekaanisilla kytkimillä varustettuna. Testiversiossa ollut kalvokytkinversio vaikutti testisessioiden perusteella varsin pätevältä ja ennen kaikkea hiljaiselta.

Tuntumaltaan kalvokytkimet eivät tietenkään pärjää mekaanisille ja etenkin kirjoitettaessa näppiksen tuntuma on lähinnä tyydyttävä. Tämä arvio on kirjoitettu kokonaan Sovalla, joten näppis soveltuu kyllä helposti pelaamisen lisäksi muuhunkin, jos ei vain erillistä numpadia kaipaa.

Näppiksen kyljessä oleva kova hiirimatto on erinomainen. Maton koko takaa sen, että sopiva ja rento asento löytyy helposti ja liikerataa piisaa millaiselle hiirelle tahansa.

Muilta osin Sova on hyvin tyypillinen nykynäppis. Taustavalovaihtoehtoja piisaa ja vaikka erillisiä makronäppäimiä ei olekaan, käteviä oikopolkuja on laitettu mukaan riittävästi. Hintansa vastineeksi kokonaisuus on myös varsin laadukkaan ja kestävän oloinen.

Tämä on mainos:

Halvimmillaan Sova irtoaa kaupasta alle 150€ hintaan. Jos PC-pelaaminen työpöydän ääressä ei nappaa ja sohvan pohja kutsuu enemmän, rahalleen saa kyllä tarpeeksi laadukasta vastinetta. Sova on ennen kaikkea omalaatuinen lifestyle-tuote, jolle kilpailijoita markkinoilta ei löydy montaa - Corsairin Lapdog ja Razerin Turret ovat ainoat mieleen tulevat. Sova näyttää hyvältä, ei paina liikaa ja ennen kaikkea toimii varsinkin lyhemmissä pelisessioissa. Sova on oikein pätevä hankinta tämänkaltaista ratkaisua etsivälle.

Roccat SovaRoccat Sova
Roccat SovaRoccat Sova
Roccat SovaRoccat Sova
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä