Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Leadr

Tulevaisuus on langaton

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Muutaman viime vuoden aikana trendi on tuntunut olevan se, että kaikki pitää saada toimimaan langattomasti. Käytetty keino on usein lukita hiiren ja vastaanottimen signaali tietylle taajuudelle, mikä takaa käyttövarmuuden.

HQ

Roccat Leadrissa on "oma" Owl Eye -sensori, joka on hieman tuunattu Pixart 3361. Sensorin luvataan toimivan aina 100%. Mukana on myös Roccatin oma Distance Control Unit, mutta itse hiiri on puhtaasti oikeakätisille tehty, ainakin toistaiseksi.

Latausasema on taso, jolle hiiri laitetaan latautumaan. Se näyttää hyvältä, ja toimii hyvin. Huonona puolena on, että alusta on melkoisen paljon tilaa hallitseva pöydän päällä lojuessaan. Mukana on myös varauksen osoittava indikaattori. Valitettavasti päivittäminen ja tiedon lataaminen edellyttävät edelleen langallista yhteyttä. Hyvin tämäkin toimii, mutta ratkaisu on silti kummallinen. Testasin etäisyyttä, ja ainakin neljän metrin etäisyydeltä hiiri toimii langattomasti hyvin. Kunhan vain näkymä hiirestä signaalin vastaanottamiseen on esteetön.

Roccat Leadr

Akulle luvataan kestoa 20 tuntia, mutta raskaassa käytössä moiseen lukemaan ei päästä. Hiiressä on virtanappi, ja sitä käyttäessä lukemaan 20 tuntia saattaa hyvinkin päästä, mutta en viitsinyt kokeilla. 15 tuntia riittää sekin ihan hyvin, ja lukemalla pärjää myös kilpailijoille. Lataaminen on sitten varsin hidasta, jos virran päästää aivan kuiviin. Joko niin, tai sitten varauksen tasoa osoittava symboli ei toimi halutulla tavalla. Kaiken kaikkiaan latausalusta on erittäin laadukas ja toimiva. Hiiressä on mukana 1000 mAh akku.

Tämä on mainos:

Hiiren muotoilun pohjana on selvästi ollut Roccat Tyon. Tämä tarkoittaa sitä, että ulkonäkö on erikoinen ja mukana on joukko eviä. Varsinainen käyttö on silti pääosin ergonomista. Roccatin myös tuplanäpäyttäväksi ohjelmoitavista napeista yksi on asetettu peukalon alle, ja se toimii hyvin. Mukana oleva 2D-rulla toimii hyvin, mutta olisin odottanut rullan olevan vankkarakenteisempi 4D Titan. Hiiri itsessään on kookas: 8 cm leveä, 4,5 cm korkea ja 12,6 cm pitkä. Painoa on 134 grammaa. Toisin sanoen hiiri suosii vankkaa kämmenotetta.

Roccat Leadr

Muotoilu on sellainen, että sitä joko vihaa tai rakastaa. Ulkoasu on futuristinen, ja ylimääräisiä nappeja on lukuisia. Kaikkiaan toiminnallisia mahdollisuuksia on 14, ja vielä mahdollisuus tuplapainalluksiin Easy-Shiftin avulla. Näin ollen mahdollisuuksien määrä on yhteensä 28. Arkikäytössä ei näin paljoa tarvitse vaihtoehtoja, mutta esimerkiksi pelin aikana aseen lataaminen on Roccat Leadrilla helpompaa. Valaistus on RGB, ja vaihtoehtoja on riittävästi. Ohjelmisto Roccat Swarm on sinistä ja mustaa. Vaihtoehtoja riittää, ja käytön opettelussa kestää hetki. Ohjelmisto on onneksi vakaa ja helppo käyttää.

Roccat Leadr
Tämä on mainos:

Testasin hiirtä sekä langallisena että langattomana, eikä näiden välillä tuntunut olevan eroa. Roccat siis vaikuttaa todellakin pitävän lupauksensa. Hintaa on noin 150 euroa, mikä on harmillisen paljon.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä