Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Leadr

Hännätön monitoimikone

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Roccatin uusi langaton Leadr-hiiri ei ominaisuuksilla pihtaile. Langaton, erinomaisella optisella sensorilla, isolla nappimäärällä ja lataustelakalla varustettu kokonaisuus ei ole halpa, mutta vertaisiinsa nähden kilpailukykyisesti hinnoiteltu paketti hieman isompaa hiirulaista halajaville.

Itse hiiren hieman suurempien mittasuhteiden lisäksi paketista paljastuva lataustelakka kiinnittää huomiota. Pystyasentoon asetettava telakka ja siihen kuin seinään ripustettava Leadr ovatkin varsin erikoisen näköinen parivaljakko lataus-LED-valoineen päivineen. Toisin kuin hiiressä, telakassa valoja ei voi muokata Roccatin pätevän Swarm-ohjelmiston avulla.

Vain oikeakätisille suunnattu Leadr on hieman peruspelihiirtä suurikokoisempi ja painavampi, kiitos sisällä istuvan akun. Nappeja on runsaasti etenkin pääpainikkeiden molemmin puolin, mutta niitä on helppo välttää tai painaa tarvittaessa, kunhan ote ei ole liian takapainotteinen. Tällöin monet etuosan painikkeista jäävät väistämättä liian kauas ainakin nopeaa reagointia ajatellen. Peukalon vieressä aivan hiiren alaosassa sijaitseva nappi on sen sijaan erinomaisesti sijoiteltu, ja päätyy nopeasti käyttöön otteella kuin otteella. Pinnoite on kevyesti karhennettu eikä aikanaan testien aikana kerännyt likaa puoleensa.

Fyysisessä suunnittelussa pari pientä miinusta tulevat jostain sisuskaluissa olevasta jousesta, joka pärisee ajoittain hiirtä tökkiessä sekä liukutassuista, jotka saisivat olla aavistuksen liukkaammat ja suuremmat. Hiiren pohjassa oleva, lataustelakkaa varten kaiverrettu kolo saattaa myös tarttua kiinni hieman kuprulla olevaan hiirimattoon, sillä yksi sen reunoista on varsin terävä. Akku itse kesti aktiivikäytössä iltaisin helposti pari päivää ilman lataamista, mutta kokopäiväisissä toimissa hiiri on parempi laittaa levolle joka yö. Mukana tuleva micro-USB-kaapeli auttaa toki selviämään akun hyydyttyäkin, vaikka onkin inhan vaikea saada irti.

Tämä on mainos:
Roccat LeadrRoccat LeadrRoccat Leadr

Leadrin ytimessä oleva PixArtin Owl-Eye-sensori on optinen ja pelittää peräti 12 000 DPI:n saakka. Kaikki liikkeet toistuvat sen kanssa erinomaisesti niin tarkkuutta kuin nopeuttakin vaativissa peleissä. Roccatin Swarmilla hienosäätöä voi tehdä vielä paljon enemmänkin, mutta paketista repäistynä sensori toimi heti ennustettavasti ja häiriöttä. Langattomuuden rajoitteet pelikäytössä alkavat nyt olla historiaa, sillä signaali kesti hyvin koko testirupeaman ajan. Vain pari kertaa Windowsin nytkähtäminen tuntui jurruttavan hiirtä tavalla, jota langallisilla versioilla harvemmin kohtaa. Kyse oli tosin pitkän testin aikana vain pari kertaa tapahtuneesta ilmiöstä, joten mistään isosta ongelmasta ei todellakaan ole kyse.

Monien muiden pelihiirien tavoin Roccat Leadr kaipaa lukuisia tunteja peliaikaa totutteluun, mutta kun kokoon, painoon ja nappeihin tottuu, siitä tuntuu löytyvän kaikki tarpeellinen niin räiskintöihin kuin strategiapeleihin. Langaton yhteys toimii hyvin, ja seuraavassa testihiiressä häntään tottuminen on taas hieman vaikeampaa. Vaikka hinta on vastaavien pelihiirien tasolla, se on silti iso summa lompakosta kaivettavaksi. Mutta jos olet aktiivipelaaja langattoman hiiren tarpeessa, Roccat Leadr kannattaa aivan ehdottomasti pitää mielessä.

Roccat LeadrRoccat Leadr
Tämä on mainos:
Roccat LeadrRoccat Leadr
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Tuntuma kädessä, tarkka sensori, ongelmaton langaton toiminta
-
Voisi liukua vikkelämmin, koko varauksin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä