Suomi
Gamereactor
uutiset

Ridley Scott oli James Cameronille raivoissaan Aliens-elokuvasta

Kun Alien-teema meni toimintakeskeisempään suuntaan, se ei uponnut niin hyvin vanhalle kaartille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun James Cameron otti ohjat Ridley Scottilta ohjatessaan vuoden 1979 ikonisen avaruuskauhusarjan Alienin jatko-osassa, se oli hyvin erilainen elokuva. Kaksi vuotta sen jälkeen, kun kodikas avaruusseikkailu Star Wars, jossa on kevytmielinen huumori ja pehmoiset hahmot vanginnut kokonaisen sukupolven sykkivät sydämet, Ridley Scottin Alien ilmaantui yhtäkkiä kuin hapon kastelema painajainen, joka sai yleisön haukkomaan henkeään. Se oli kuin klaustrofobinen kynsien pureskelukohtaus, joka repi yleisöä tunnelmallaan, psykologisella kauhullaan ja nopeilla säikäytyksillään. Sijaintina toimi eristäytynyt ja kylmä paikka, jossa kuolaava hirviö hengitti jatkuvasti poloisten sielujen kaulan läheisyydessä, ja kivikova Sigourney Weaver kirjoitti itsensä historiankirjoihin ikuisesti Ellen Ripleynä.

Alienien kanssa James Cameron kehitti perusideaa ja loi korkeaoktaanisen avaruusmatkan, jossa merijalkaväki ampui alas hirviöitä säännöllisesti. Se oli muutos, joka jakoi fanit välittömästi kahteen eri leiriin. Ne, jotka pitivät parempana hiipivää klaustrofobista kokemusta ja ne, jotka suosivat enemmän uutta konseptia. Ridley Scott piti enemmän tunnelmallisesta hiiviskelystä, mikä saattaa kuulostaa hieman puolueelliselta, mutta toisaalta hän on pitänyt tunteensa omana tietonaan eikä ole ilmaissut tyytymättömyyttään julkisesti - ennen kuin nyt. Haastattelussa Deadlinelle hän ei ainoastaan ​​paljastanut, että hän oli tyytymätön James Cameronin Aliensille asettamaan suuntaan vaan myös siihen, että hänelle ei edes kerrottu jatko-osasta. Hän oli suuttunut, raivostunut ja vihainen. On kuitenkin selvää, että Scott pitää Cameronista ihmisenä, mutta hän tunsi olevansa todella pettynyt. Tunteessa on jotain samaa kuin Scottin ohjaaman Blade Runnerin kohdalla, joka oli tuolloin valtava floppi. Näin hän kertoo romahduksesta:

"Well, Jim is about that, the way he designs, his whole process is The Ride. As I learned somebody else was doing this, I actually had been trying to develop something. When Jim called me up and said, listen ... he was very nice but he said, this is tough, your beast is so unique. It's hard to make him as frightening again, now familiar ground. So he said, I'm going in a more action, army kind of way. I said, okay. And that's the first time I actually thought, welcome to Hollywood.

Jim and I talk often. We're not exactly friends, but we do talk and he's a great guy. I was pissed. I wouldn't tell that to Jim, but I think I was hurt. I knew I'd done something very special, a one-off really. I was hurt, deeply hurt, actually because at that moment, I think I was damaged goods because I was trying to recover from Blade Runner."

Siitä, mikä elokuva on paras, kiistellään edelleen, ja kuten kaiken kulttuurin kohdalla, objektiivisia vastauksia ei ole. Loppujen lopuksi se on makuasia. Mihin sinä sijoitat itsesi? Oletko Team Alien vai Team Aliens?

Ridley Scott oli James Cameronille raivoissaan Aliens-elokuvasta


Ladataan seuraavaa sisältöä