Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Riddick

Riddick

Ei kuljeta Riddickin tarinaa eteenpäin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuonna 2013 valmistunut elokuva Riddick on toimintasankari Richard B. Riddickin (Vin Diesel) edesottamusten kolmas osa. Tästä huolimatta alun lyhyttä esittelyä lukuun ottamatta rainan voi katsella huoletta ilman ennakkotietoja. Ja ehkä se onkin ongelmana, sillä Riddickin hahmo tai muukaan iso tarina eivät kehity millään tavalla.

Tarinallisesti Riddick on hyvin yksinkertainen. Omat puukottavat Riddickiä selkään, ja hänet jätetään pulaan vihamieliselle planeetalle. Myöhemmin lähialueelle laskeutuu kaksi avaruusalusta, ja nämä kovanaamat ovat päättäneet vangita Riddickin. Seuraa vahvasti elokuvista Predator (1987) ja Aliens (1986) innoittunutta toimintaa. Edellä mainitun tarinallisen pysähtyneisyyden lisäksi ongelmana on, ettei katsojaa saada kiinnostumaan oikein kenenkään kohtalosta, Riddickiä itseään ehkä lukuun ottamatta. Kaikki henkilöhahmot ovat stereotyyppisiä kovanaamoja, jotka uhittelevat toisilleenkin sitä enemmän, mitä uhkaavammaksi tilanne muuttuu. Nuorempana olisin ehkä saattanut tällaisesta innostua, mutta nykyään koen moisen vain naurettavaksi ja tarpeettomaksi.

Juonen minimalistisuudesta huolimatta on tunnustettava, että tarina kerrotaan hyvin. Liian suureellista menoa ei ole koetettu edes tavoitella. Toisin sanoen omat vahvuudet ja puutteet tiedostetaan, jonka jälkeen työryhmä keskittyy niihin vahvuuksiin. Lopputuloksena saadaan viihdyttävä toimintaelokuva, ja juuri sitähän tässä lähdettiin hakemaan, eikö?

Tämä on mainos:
RiddickRiddickRiddick

Teknisesti Riddick näyttää ajoittain siltä kuin se olisi kuvattu pienessä vihreän taustan reunustamassa hiekkalaatikossa. Lisämateriaaleissa paljastuu, että juuri tästä onkin kysymys. Samanaikaisesti tietynlainen ahtauden ja pienuuden tunne toimii elokuvan eduksi, sillä kokemus ansassa olemisesta yhdistettynä eristyneisyyden tunteeseen sopivat kuvaan hienosti.

Mukana on noin puoli tuntia lisämateriaaleja, joissa käydään juuri nähdyn leffan taustavaikuttimia läpi. Mitään kovin yllättävää ei ole luvassa, mutta ihan mielellään nämä pätkät silti katsoo. Ekstrat alleviivaavat itse elokuvan aikana heränneitä ajatuksia, joten siinä mielessä lisämateriaalien katsominen ei ole tarpeellista.

Riddick on kaikin puolin toimiva ja tunnelmallinen toimintaelokuva, joka ei kuitenkaan missään nimessä nouse lajityyppinsä klassikoksi. Se tullaan muistamaan kolmantena Riddick-elokuvana, mutta ei omana itsenään.

Tämä on mainos:
RiddickRiddickRiddick
RiddickRiddick
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Riddick

Riddick

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ei kuljeta Riddickin tarinaa eteenpäin

Riddick

Riddick

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Turvallinen jatko-osa ei kuljeta Riddickiä mihinkään.Ladataan seuraavaa sisältöä