Suomi
Gamereactor
arviot
Rhythm Paradise Megamix

Rhythm Paradise Megamix

Nintendo tarjoaa lääkettä vipattavaan rytmijalkaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Rhythm Paradise -pelien idea on aina ollut hyvin yksinkertainen: kuuntele musiikkia ja naputa ohjeiden mukaan. Mitä tarkemmin pysyy rytmissä, sitä enemmän saa pisteitä. Tasot läpäistyään palkitaan kolikoilla, joilla voi pelin kaupasta ostaa niin keräilykamaa kuin musiikkiakin. Parisen minuuttia kerrallaan kestävät minipelit vaihtelevat karatelyönneistä lentokonesulkapalloon aina marsilaisten tulkkaamiseen. Jokaisessa pelissä on omat musiikkinsa ja äänipohjansa, joiden avulla naputtaminen ei käy kertaheitolla tylsäksi.

Megamix edeltäjiensä tavoin vaikuttaa hieman pelkistetyltä: maisemat ovat muodoiltaan hyvin suoraviivaisia, ja tarinatilakin varoittaa, ettei kyseessä ole mitään vakavaa. Välillä hieman ylisöpö piirrostyyli ei kuitenkaan ole haitaksi, vaan se muistuttaa pelin sopivan kaikenikäisille.

Pääelementti on tietenkin musiikki, ja siinä se myös loistaa. Kappaleet ehtivät lyhykäisyydestään huolimatta viedä hyvin mukanaan. Epäonnistuminen on melkein hyväkin juttu, sillä se tarkoittaa biisin uudelleenkuuntelua. Lisäksi loppupään remix-versiot onnistuvat tuomaan jokaisen kappaleen osat täydellisesti yhteen. Toki biiseistä saattaa löytyä inhokkeja, mutta ne ovat yksittäistapauksia.

Pelattavuutta on paranneltu edellisestä käsikonsoliversiosta. Vuonna 2009 julkaistussa Rhythm Paradisessä DS piti kääntää sivuttain, ja peliä pelattiin kosketusnäyttöä naputtamalla tai raahaamalla. Tällöin ajoittain kosketukset takkuilivat. Megamix käyttää paljon perinteisempää A- ja B-nappien painamista. Konkarit saavat toki asetuksista kosketusnäyttöohjauksen takaisin, joten valinnanvaraa kyllä löytyy.

Rhythm Paradise Megamix on nimensä veroinen: tarjolla on tuutin täydeltä minipelejä vanhemmista peleistä. Uusia on mukana vain kourallinen, mutta uudet remixit ovat vaivan arvoisia. Noin 70 minipelissä, yli 100 kentässä ja 10 remixissä on pelattavaa moniksi tunneiksi, jonka avulla Rhythm Paradise Megamix voi pysyä työmatkojen piristäjänä jopa useita viikkoja.

Tämä on mainos:
Rhythm Paradise Megamix

Lisäksi uutena pelimuotona on Challenge Mode, jossa hypätään haastejunaan yksin tai ystävien kanssa. Osanottajille määrätään pelien määrä, vaadittavat läpäisykriteerit (esimerkiksi alle kolme hutia tai yli 75 pistettä) ja mahdollisesti myös tempo. Juna tarjoaa ajoittaista hupia ja onnistumisesta voi tienata myös flow-palloja, joilla voi ostaa esimerkiksi aikaisempien Rhythm-osien minipelejä.

Tyypillisten minipelien lisäksi Rhythm Paradise Megamix on kannettavalle laitteelle palatessaan lisännyt niille kuuluvat toiminnot. Näihin lukeutuu muun muassa pässipajatso, jossa elukkaa ruokitaan odottamalla kasvatetuilla kaalinpäillä. Kun päkäpää on kylläinen, avaa se latausruutuihin uusia hahmoja. Lisäksi mukana on tottakai se pakollinen Streetpass-toiminto, missä kanssapelaajia pääsee haastamaan rytminyrkkeilyyn.

Rhythm Heaven Megamix on erittäin kattava paketti, joka sopii niin sarjan uusille pelaajille kuin veteraaneillekin. Lukuisat käyttöliittymän parannukset, kuten kappaleiden kielen vaihtaminen lennosta tai opastuksen rytmineuvonta, ovat hioneet pelistä lähes täydellisen. Uuden materiaalin vähäisyys saa kuitenkin aikaisemmat osat kolunneet pelaajat huokaisemaan törmätessään jälleen vanhaan kappaleeseen. Jos aikaisemmat Rhythm Paradiset eivät ole tuttuja, kannattaa laitteeltaan ehdottomasti varata puoli gigaa tähän mahtavaan pakettiin.

Tämä on mainos:
Rhythm Paradise Megamix
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Paljon pelattavaa, mahtavaa musiikkia, rytmikkäät remixit, pienet parantelut
-
Vain kourallinen uusia pelejä, ajoittaista toistoa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä