Suomi
Gamereactor
arviot
Resistance 2

Resistance 2

Resistance: Fall of Man oli Playstation 3:n julkaisupelien menestyksiä. Sen yksinpeli ei ylisanoja ansainnut, mutta nettipeli oli rautaa. Jatko-osa vyöryttää ruudulle viimein sen yksinpelin, jota ensimmäiseltä peliltä toivottiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Resistance-pelit esittelevät pelaajalle vaihtoehtoista historiaa. Euroopan sytytti sodan liekkeihin natsi-Saksan sijaan chimera-avaruusoliot, jotka haluavat vain ja ainoastaan ihmiskunnan täydellistä tuhoa. Resistance 2:ssa jatketaan miltei heti siitä, mihin ensimmäinen osa päättyi. Jenkkisotilas Nathan Cole palaa sodan runtelemasta Englannista takaisin Yhdysvaltoihin, joka on ihmisten viimeinen koskematon linnake chimeran valtaamassa maailmassa. Pelin alussa chimerat laukaisevat massiivisen hyökkäyksen Yhdysvaltoja vastaan. Kotikontujaan puolustaakseen Nathan liittyy erityiseen SRPA-eliittijoukkoon, joka koostuu chimeraviruksella höystetyistä supersotilaista.

Yksinpelin juoni itsessään antaa vahvan väliosan maun. Asioita ei suuremmin selitetä, varsinkaan Colen motivaatioiden osalta. Vaikka Cole on vain sotilas ja seuraa käskyjä, vaikuttaa hänellä välillä olevan muitakin vaikuttimia. Niitä ei vain kiusallakaan paljasteta, ja siksi ne jäävät ihmetyttämään. Pitkin peliä ripotellut dokumentit valaisevat tarinan taustoja, mutta silti useita kysymyksiä jää avoimeksi. Mitään sen suurempia paljastamatta, toista jatko-osaa suunnitellaan taatusti kaiken aikaa.

Vaan ketä kiinnostaa tarina, kun toimintaakin on tarjolla? Resistance 2 parantaa edeltäjäänsä nähden joka ikistä osa-aluetta aseista kenttäsuunnitteluun ja massiivisempiin taisteluihin. Pelin seitsemässä luvussa on tällä kertaa selkeästi erilliset osionsa, ja maisemat vaihtuvat vauhdilla. Ensimmäisessä osassa paljon nähty putkijuoksu ahtailla käytävillä on unohdettu miltei tyystin. Pimeillä kujilla haahuilu ei ole kokonaan kadonnut, mutta nyt ne tuntuvat selkeästi siirtymäjaksoilta matkalla kohti seuraavaa toimintakohtausta eivätkä itse tarkoitukselta.

Toimintakohtauksia peliin mahtuu paljon. Aivan jokaiseen kenttään on saatu istutettua niin monia massiivisia taisteluita ja mieleenpainuvia kohtauksia, ettei pelaaja voi kuin pyöritellä päätään 12-tuntisen reissun päätyttyä. Vihollisia vyörytetään ruudulle jatkuvalla syötöllä, mutta peli ei silti tunnu itseään toistavalta. Ympäristön jatkuva vaihtuminen pakottaa pelaajan kehittämään jatkuvasti uusia taktikoita selviytyäkseen. Joskus vastassa on silkalla epätoivolla torjuttava ylivoima, joskus käydään tiukkaa laukaustenvaihtoa. Tietyt kohtaukset, esimerkiksi kun pelaajan saadessa vastaansa viitisenkymmentä eräänlaista zombia, on pelaaja hetken suu auki kuoltuaan. Jokainen vähänkin enemmän pelannut alkaa pohtia jonkinlaista tilannekohtaista strategiaa tai kikkaa, jolla tilanteesta on tarkoitus selvitä ja hamuilee pimeistä kulmista ydinpommia. Vasta yrityksen ja erehdyksen jälkeen tajuaa, että ne on kaikki sittenkin ammuttava. Ja selvittävä hengissä. Tällaisena hetkenä on helppo samaistua ihmiskunnan epätoivoiseen taisteluun chimeraa vastaan. Voiko tästä tulla enää mitään? Osansa antavat myös taistelut jättiläismäisiä chimeroita vastaan, esimerkiksi kerrostalon kokoista jättiä.

Tämä on mainos:

Lukumäärä tai koko eivät kuitenkaan auta yhtään, jos viholliset ovat idiootteja. Mutta chimerat osaavat pelata hyvin yhteen. Ne taistelevat hyvin yksin ja ryhmässä, iskevät pelaajan selustaan ja viimeisenä temppunaan hyökkäävät iholle. Pelaaja on harvoin yksin ylivoimaista vihollista vastaan. Joukkuetoverit taistelevat yhtä hyvin kuin vihollinenkin. Resistance 2 on yksi niitä harvoja pelejä, jossa tekoälyn ohjastamista apureista on oikeasti hyötyä. Ne vastaavat tehokkaasti tuleen, ja toisin kuin useissa muissa peleissä, myös listivät vihollisia kuolleeksi asti.

Resistance 2:n aseistus on kaiken kattava. Mukana ovat tuttu haulikko, rynnäkkökivääri ja monipiippuinen Minigun-konekivääri. Sen lisäksi pelaaja saa likaisiin näppeihinsä uutuuksia, kuten järeän Magnum-revolverin ja sarjoja ampuvan Marksman Rifle -tarkkuuskiväärin. Jokaisella aseella on kaksi toimintoa, esimerkiksi Minigun luo pelaajan vihollisen luodit pysäyttävän suojakentän. Kranaateista mielenkiintoisin on hämähäkkikranaatti, joka levittää tuliset lonkerot pitkin maata ja ottaa hengiltä monta vihollista kerralla. Aseistus vaikuttaa moninpelin ehdoilla suunnitellulta, mutta sitä emme ehtineet todentamaan. Silti jo pelkkä ajatus kaverin kuumottamisesta Resistance 2:n arsenaalilla tuo veden kielelle.

Grafiikoista ei ole pahaa sanottavaa, Resistance 2 näyttää komealta. Erinomaiseen ulkoasuun on päästy tekemällä joitakin selkeitä kompromisseja pintatekstuurien kanssa. Suurin osa niistä on tarkkoja, mutta syrjäisemmistä nurkista löytyy suttuisempaa jälkeä. Ääninäyttely on kautta linjan hyvää perustasoa, ellei erehdy kuuntelemaan suomalaista ääninäyttelyä. Sen voi tiivistää esimerkkirepliikkiin "Tuosta se taisi tykätä kyttyrää!" Toivottavasti kotimaiset dubbaukset paranevat tulevaisuudessa.

Resistance 2:n yksinpelistä löytyy uskomattoman vähän pahaa sanottavaa. Kaikki toimii. Ohjaus on napakka, taistelut mieleenpainuvia ja suvantokohdat harvassa. Moninpelitiloja emme ehtineet kokeilla, mutta tuskin ne pisteitä ainakaan laskevat. Resistance 2 on pakkohankinta toimintapeleistä pitäville pleikkaripelaajille.

Tämä on mainos:
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
Resistance 2
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
ohjaus, tekoäly, kenttäsuunnittelu, aseistus, vimmaisuus
-
juoni, käännöksen ääninäyttely
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

 • modernipoika
  Resistance 2: parempi vaiko huonompi? Insomniac gamesin Resistance oli yllättävä ja hauska peli. Minulta se seiskan sai, mutta pystyykö sen... 7/10
 • hippidippi
  Resistance 2 Resistance 2 on Insomniac gamesin vuonna 2008 julkasitu räiskintä. Kuinka värikkäistä R&C-peleistä tutulta insomniacilta... 8/10
 • Mooller
  Resistance 2 on jatkoa ps3:n julkaisupelille Resistance Fall Of Man:ille.Resistance 1 oli pettymys,onko Resistance 2 parempi?. Resistance 2 jatkaa... 7/10
 • metal8585
  Nathan Haalean seikkailut alkoivat PS3:sen julkaisun yhteydessä ja olivatkin eittämättä silloisten PS3 pelien parhaimmistoa.Olihan se myös... 9/10
 • allupee
  Hyvä peli! Juoni olisi voinu olla vähän parempi, loppu jäi ainakin minusta tyhjäksi. Internet peli ominaisuus on todella hyvin suunniteltu ja... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Resistance 2Score

Resistance 2

ARVIO. Kirjoittaja Heikki Takala

Ensimmäinen Resistance-räiskintä oli pettymys yksinpelin osalta, mutta jatko-osa on onneksi toista maata.Ladataan seuraavaa sisältöä